YEREL HABERLER - 05 Nisan 2012 Perşembe 14:55

ÇAMDİBİ ESNAFI SGK`NIN BEYAZ ZARFI`NDAN MEMNUN

A
A
A
ÇAMDİBİ ESNAFI SGK`NIN BEYAZ ZARFI`NDAN MEMNUN

SGK İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği`nin (İESOB) Türkiye`de ilk defa İzmir`de uyguladığı "Mektupla Erken Bildirim" projesi başarıyla sürdürülüyor.
Projeye göre, İESOB`ye bağlı odalarla SGK müdürlükleri ortak çalışmalar yaparak, Bağ-Kur statüsündeki sigortalıların ne zaman emekli olacaklarını tespit ediyorlar. SGK, tespit edilen oda üyesi sigortalıya emeklilik tarihini, varsa eksiklerini en az 6 ay önceden mektupla bildiriyor. Esnaf teşkilatı tarafından destek verilen proje kapsamında, Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Göksel Vardar da ilk maaşını almaya hak kazandı. Vardar`a zarfı İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram, Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ile SGK Bornova Merkez Müdürü Berna Gökçen Ayan`ın da hazır bulunduğu törenle verildi.
KOLAY EMEKLİLİK
Beyaz Zarf Projesi`ne ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gençtürk, odanın girişimleri sonucu Çamdibi`nde de bir SGK merkezinin faaliyete geçirildiğini söyledi. Gençtürk, "Önceden üyelerimiz Bornova Manavkuyu`da faaliyet gösteren SGK merkezinde işlemlerini görüyordu. SGK merkezlerinde verilen hizmetlerden çok memnunuz. Ancak çoğunluğu işyerinde yalnız çalışan üyelerimiz işlemlerini yaptırmak için dükkanını ya kapatıyor ya da komşusuna emanet ediyordu. Odamızın girişimleriyle kurumun bir şubesinin ilçemizde de faaliyet göstermesini sağladık" dedi.
Çamdibi`nin önemli bir esnaf potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Reşat Gençtürk, "İlçede SGK merkezi düşüncesini ilk kez, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın odamıza yaptığı ziyarette gündeme getirmiştik. SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile Başkanvekili İbrahim Bayram ve Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan`ın destekleriyle kurum Fatih Caddesi`nde faaliyete geçti. Bundan sonra üyelerimiz işlemlerini daha rahat gerçekleştirecek, zaman ve iş kaybına uğramayacak. Bizler de sosyal güvenlik merkezi çalışanlarına her konuda yardımcı olmaya, onların işlerini kolaylaştırmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.