GENEL - 31 Temmuz 2020 Cuma 11:48

Alanyalı Konağı için güç birliği

A
A
A
Alanyalı Konağı için güç birliği

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından tamamlanan tarihi Alanyalı Konağı, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir’e kazandırılacak.

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından tamamlanan tarihi Alanyalı Konağı, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir’e kazandırılacak.


Konak Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını tamamladığı tarihi Alanyalı Konağına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir inceleme gezisi düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardığı geziye, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konak Belediyesi’nin bürokratları da katıldı.


Başkan Abdül Batur, tarihi yapının nasıl hizmete alınacağına, restorasyon projesini tamamlayan Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte karar vereceğini vurguladı. Batur, “Kemeraltı çok önemsediğimiz bir turizm aksımızdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le bu bölgeye ilişkin çalışmalarımız var. Bu bölgeyi turizmde çekim merkezi yapmak için ortak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alanyalı Konağı da bu tarihi bölgemize değer katan yapılarımızdan biri. Büyükşehir belediyemizin de destekleriyle, yapılacak değerlendirmelerin ardından bu güzel konağı, en verimli olacak şekilde İzmir’e kazandıracağız. Buradaki en önemli nokta, kentimize tarihi bir değeri daha kazandırmış olmak. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.


Batur, konağın nasıl değerlendirileceğine ilişkin kararın yakında açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Anneannesinden izinsiz aldığı araçla kaza yaptı: 2 genç ağır yaralandı Aksaray’da anneannesinden izinsiz aldığı araçla kaza yapan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü ile kız arkadaşı ağır yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Zafer Mahallesi 6825 sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, anneannesin 68 BY 043 plakalı Fiat marka otomobilini izinsiz alan K.Y. (17), kız arkadaşı İ.Y.E. (17) ile şehirde gezintiye çıktı. Zafer Mahallesinde gezerken biraz sürat yaptığı iddia edilen genç sürücünün kullandığı otomobil, sokaktan çıkan Ramazan A. (56) yönetimindeki 68 KT 678 plakalı Fiat marka otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybeden genç sürücü önce kaldırıma çıktı sonra da ağaca çarpıp takla attıktan sonra durabildi. Ağacında devrildiği kazada otomobil hurdaya dönerken sürücü ve arkadaşı ağır yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralı gençlere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulanslara Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan gençlerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken diğer araç sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.