GÜNDEM - 10 Nisan 2026 Cuma 16:27

Aliağa’da Türk polis Teşkilatı’nın 181. Yılı kutlandı

A
A
A
Aliağa’da Türk polis Teşkilatı’nın 181. Yılı kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci yıl dönümü Aliağa’da düzenlenen programlarla kutlandı.


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, polis teşkilatı mensupları, emekli polisler, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can yaptı.



Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can: " Bizim vatan sevgimiz ve azmimiz, bu yoldaki en büyük gücümüzdür "


Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can, teşkilatın köklü geçmişine vurgu yaptı. Can, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: " Asırlar boyunca Türk milleti ebediyen hür yaşasın diye kahramanca asil kanlarını döken aziz şehitlerimizin izinde, hep daha iyisine ulaşmak için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen Türk polisi; 181 yıldır olduğu gibi bugün de devletine ve milletine sadakatle bağlı, şan ve şerefle görevini yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Türk Polis Teşkilatı’nın bütün nöbetini bugün nöbeti tutan bizler; vatanseverlik ve vazife aşkıyla emanet aldığımız kutsal bayrağı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elden ele yükseltecek ve daha ileriye taşıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim vatan sevgimiz ve azmimiz, bu yoldaki en büyük gücümüzdür" dedi.


Türk Polis Teşkilatı’nın 181inci yıl dönümü programı resmi törenin ardından, Engelsiz Kafede yapılan bayramlaşma programı ile devam etti. Program; öğle namazı öncesinde Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif ve şehitler için yapılan lokma hayrı ile sona erdi.



Aliağa’da Türk polis Teşkilatı’nın 181. Yılı kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de polis teşkilatı nostaljik sergisi ilgi gördü Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 181. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesi’nde bilgilendirme stantları kuruldu. Stantlarda polis teşkilatının eski kıyafetleri ve ekipmanları sergilendi. Edirne’de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 181. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, geçmiş dönemlere ait polis kıyafetleri ve ekipmanlarının sergilendiği stantlar yoğun ilgi gördü. Saraçlar Caddesi’nde kurulan bilgilendirme alanları, hem nostaljik görüntülere sahne oldu, hem de vatandaşlara güvenlik konularında önemli bilgiler sunuldu. Edirne Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren narkotik, siber suçlarla mücadele, asayiş ile trafik tescil ve denetleme şube müdürlükleri personelinin görev aldığı stantlarda, vatandaşlara teşkilatın çalışmaları anlatıldı. Kurulan alanlarda özellikle eski dönem polis üniformaları, ekipmanlar ve çeşitli materyaller sergilenerek Türk Polis Teşkilatı’nın köklü geçmişi gözler önüne serildi. Müdür Ayhan, alkol gözlüğü ile yürüyüş parkurunu denedi Polis ekiplerince uygulamalı olarak hazırlanan alkol gözlüğü ile yürüyüş parkuru da yoğun ilgi gördü. Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan da parkuru deneyimleyerek vatandaşlara örnek oldu. Vatandaşlar simülasyon gözlüğü aracılığıyla alkollü araç kullanımının tehlikesini deneyimledi. Etkinlikte ayrıca suçla mücadele yöntemleri, güvenli internet kullanımı ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı. Stantları ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, Polis Haftası boyunca farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, vatandaşların hem teşkilatın faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmasını hem de geçmişten günümüze kullanılan ekipmanları yakından görmesini amaçladıklarını ifade etti. Müdür Ayhan, Türk Polis Teşkilatının 181 yıldır vatandaşların huzur ve güvenliği için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.
Kocaeli Kocaeli’den İsrail’in "idam yasasına" karşı ortak ses Kocaeli’de sivil toplum kuruluşları, protokol üyeleri ve vatandaşlar, İsrail Meclisinin Filistinli esirlerin idam edilmesinin önünü açan tartışmalı yasasını düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti. Filistin’e Destek Platformu, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve Eğitime Destek Platformu Kocaeli İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen programa kentten yoğun katılım sağlandı. Düzenlenen destek ve protesto eylemine; Vali İlhami Aktaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli milletvekilleri Veysel Tipioğlu ve Mehmet Akif Yılmaz, BBP Kocaeli İl Başkanı Metehan Küpçü, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. "Zulme boyun eğmeyeceğiz" Grup adına hazırlanan ortak basın metnini Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Adem Onas okudu. İnsanlığın vicdanını yaralayan, tüm değerlerin ayaklar altına alındığı karanlık bir sürece tanıklık ettiklerini vurgulayan Onas, şunları kaydetti: "Siyonist İsrail rejiminin Gazze’de sürdürdüğü soykırımın acısı hala tazeyken, Lübnan’da ve İran’da yaşanan yeni vahşetler bu zulmün sınır tanımadığını bir kez daha göstermiştir. Ama bilinmelidir ki bizler bu zulme boyun eğmeyeceğiz. İnancımızla, emeğimizle ve varlığımızla bu adaletsizliğe karşı durmaya devam edeceğiz."