EKONOMİ - 23 Ekim 2020 Cuma 16:23

Boyner’den yenilikçi ve doğa dostu projeler

A
A
A
Boyner’den yenilikçi ve doğa dostu projeler

Perakende sektörünün dikkat çeken markalarından Boyner, sektöre yeni soluk getirecek projelerini İzmir’de paylaştı.

Perakende sektörünün dikkat çeken markalarından Boyner, sektöre yeni soluk getirecek projelerini İzmir’de paylaştı. Şirket bünyesinde ağırlığını kadın çalışanların oluşturacağı teslimat ağıyla birlikte müşteriler, akşam saatleri ve pazar günleri de dahil olmak üzere istedikleri ürünü internet üzerinden satın alabilecek. Plastik atıkların dönüştürülmesiyle üretilen ve satışa sunulan doğa dostu tekstil ürünlerİ ile organik ve hayvanlar üzerinde test edilmemiş kozmetik ürünler de müşterilerle buluşmaya hazırlanıyor.


Boyner, toplam 9 mağazayla hizmet verdiği İzmir’de medya mensuplarıyla buluştu. Hilltown Karşıyaka’da yapılan buluşmada Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Hasan Şimşek, pandemi döneminde perakende sektöründe yaşanan değişimler, güvenli alışveriş konsepti kapsamında mağazalarda alınan hijyen önlemleri, perakende sektörüne ayrı bir soluk getirecek yenilikçi hizmetler ve Boyner’in İzmir ekonomisine sağladığı katkılar hakkında bilgiler paylaştı.



Mağazalarda hijyen en üst seviyede


Nurçin Koçoğlu, pandemiyle birlikte sektörün önemli bir sınavdan geçtiğini ve mağazalarında hijyen önlemlerini en üst seviyede tuttuklarını söyledi. Mağazalarda müşteri yoğunluğunun kontrol edildiğini söyleyen Koçoğlu, kabinlerdeki özel dezenfeksiyon sistemiyle beraber müşterilerin kabinleri tek tuşla dezenfekte edebildiğini ve denenen ürünlerin de buharla dezenfekte edilip 24 saat bekletildikten sonra standa konulduğunu ifade etti. Koçoğlu, ayakkabı deneme alanında da müşterilere tek kullanımlık çoraplar verildiğini söyleyerek, mağazalarda çalışan personelin de sağlık kontrollerinin yapıldığını belirtti.



"36 ilde 104 mağazamız var, İzmir en fazla mağaza olan 2. ilimiz"


Hasan Şimşek de, Boyner’in 36 ilde hizmet verdiğini, 104 mağaza ile sektörünün lider markası olduğunu söyledi. Şimşek, 8 farklı kategoride 700’e yakın marka müşterilere sunduklarını ve sezonda 20 milyon olmak üzere yılda 40 milyon ürün sattıklarını ifade etti. Pandemi döneminde de yeni mağaza yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Hasan Şimşek, “Yeni nesil mağazalarımızın daha sıcak ve samimi bir yapısı olmasından dolayı müşterilerimiz mağaza içinde yüzde 25 oranında daha fazla vakit geçiriyor. 2021 yılında da yatırımlarımızı hayata geçirmeye ve yeni nesil mağazacılık konseptimizle 5 yeni mağaza açmaya devam edeceğiz. İzmir’deki varlığımızın kökleriyse 1999 yılına kadar uzanıyor Uzun yıllardır İzmir’deyiz ve İzmir’le birlikte büyüyoruz. İstanbul’dan sonra 9 mağaza ile en çok hizmet verdiğimiz İzmir’deki mağazalarımızda 500 kişiyi istihdam ediyoruz. İzmir mağazalarımızda yılda 2 milyonun üzerinde kişiyi ağırlıyor, yılda 1 milyona yakın ürün satıyoruz" dedi.



Pandemide yenilikçi hizmetler


Pandemi döneminde birçok yeni proje hayata geçirdiklerini belirten Koçoğlu, "Sektörde bir ilk olarak AVM otoparkında arabaya servis seçeneğini sunuyoruz. Kalabalık alanlara girmeye çekinen, ya da sabit adreste bulunmadığı için e-ticaret siparişlerini mağazamızdan teslim alan müşterilerimiz, bu servisimizden yoğun olarak yararlanıyor. Online alışverişte internet üzerinden ödeme yapmayı tercih etmeyen tüketicilerimiz, ‘kapıda nakit ödeme’ hizmetimiz ile kargodan paketlerini teslim alırken ürün bedelini nakit olarak ödeyebiliyor. Müşterilerimize kuru temizleme, ütü, sneaker temizliği gibi hizmetleri tek çatı altında üstelik özel avantajlarla sunuyoruz. Müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak bu yeni hizmetlerimiz, İstanbul’daki tüm mağazalarımızda başladı. Kısa sürede İzmir’de ve diğer illerde de müşterilerimiz bu hizmetlerden yararlanma fırsatı bulacak; ayrıca kozmetik uzmanlarımız ile müşterilerimizi görüntülü olarak buluşturacağımız ‘Görüntülü Kozmetik Alışverişi Hizmeti’, binlerce marka ve ürün arasında online hediye seçiminde müşterilere yardımcı olacak ‘Hediye Rehberi Uygulaması’ ve alışveriş sonrasında AVM’de dolaşmak, kahve içmek veya bir restorana gitmek isteyen müşterilerimizin alışveriş poşetlerini geçici olarak bırakabileceği ‘Akıllı Dolaplar’ da çok yakında müşterilerimizle buluşturacağımız diğer hizmetlerimiz” şeklinde konuştu.



Kapıda teslimat hizmetinde kadınlar rol oynayacak


Nurçin Koçoğlu, lojistik ve hızlı teslimat işine yatırım yaptıklarını ve Boyner Express ile kapıya teslimat ağını kurduklarını söyleyerek, “Kendi dağıtım operasyonumuz Boyner Express’in katacağı güçle müşterilerimiz hızlı, pratik, hayat kolaylaştıran bir online alışveriş deneyimi yaşayabilecek. boyner.com.tr ve Morhipo’dan yapılan internet siparişlerindeki standart teslimat seçeneklerine ek olarak, aynı gün veya ertesi gün istenen saatte teslimat, akşam saatlerinde, pazar günü kapıya teslimat gibi yenilikçi seçenekler olacak. Ayrıca ‘kolay iade, kapıda ödeme ve canlı takip’ gibi özelliklere hızlı, kolay ve rahat alışverişi müşterilerle buluşturacağız. Bu uygulamanın en önemli unsurlardan biri de kadın teslimat görevlilerinin olması. Depo, nakliye ve teslimat aşamalarında en az yüzde 60 kadın çalışan prensibiyle çalışacak. Kadın sürücüler, kadın kuryeler ve depo çalışanlarıyla erkek işi olarak görülen lojistik ve teslimat işine yeni bir hizmet yaklaşımı ve yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Bu uygulamayı ilk etapta İstanbul’da devreye aldık, kısa süre içinde İzmir, Ankara, Kocaeli ve Bursa ile başlayarak tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracağız” dedi.



Plastik atıklar tekstil ürününe dönüşüyor


Koçoğlu, doğaya ve çevreye duyarlı bir marka olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:


"Plastik atıklardan üretilen iplikleri kullanarak ve daha az su tüketimi ile oluşturduğu doğa dostu kapsül koleksiyonunu, yalnızca mağazalarımızda ve internet sitemizde müşterilerle buluşturuyoruz. Yaklaşık 20 bin adet pet şişenin dönüştürülmesiyle hazırlanan koleksiyonun üretim aşamasında yüzde 45 daha az enerji ve yüzde 20 daha az su tüketimi yapıldı. Gaz emisyonu ise yüzde 30 azaldı. Başka bir ifade ile 264 bin litre su tasarrufu yapılırken, CO2 salınımında 33 bin 400 kg azalma sağlandı. Ayrıca organik tekstilden vegan ürünlere, hayvanlar üstünde test edilmemiş kozmetik ürünlerinden doğa dostu ürünlere kadar yaşama değer katacak birçok ürünü yeni oluşturarak müşterilerle buluşturacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Orman İşletme Müdürlüğü’nde ait depodaki patlamada hayatını kaybeden çalışan defnedildi Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait depoda boya varilinin patlaması neticesinde ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatın kaybeden Selçuk Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Defin sırasında Yılmaz’ın oğlunun mezar başında ağlayarak su dökmesi yürekleri burktu. Yongalık Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait depoda 6 Mayıs günü meydana gelen olayda, ağaç damgalamada kullanılan boyanın bulunduğu varil patladı. Olayda Selçuk Yılmaz, F.Y. ve A.K. çeşitli yerlerinden yanarak yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti. Yaralılar ise Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilen Selçuk Yılmaz ve F.Y., ilçe hastanesindeki müdahalelerinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (SEAH) sevk edildi. Buradaki tedavisinin ardından Yılmaz, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi altına alındı. Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastane işlemleri sonrasında 3 çocuk babası Yılmaz’ın cenazesi, Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılan tören sonrasında Yeşildirek Cami’nde kılınan namazın ardından defnedildi. Defin sırasında Yılmaz’ın oğlunun mezar başında ağlayarak su dökmesi ise yürekleri burktu.
Bursa Atış Yapı 48. Yeşil Bursa Rallisi’nde heyecan fırtınası başlıyor Bursa Otomobil Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi için geri sayım başladı. Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek olan Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonasının 4. Yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursa’nın eşsiz doğası eşliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda, 72 otomobil, 144 sporcu ve 300 kişilik görevli ordusu büyük heyecana ortak olacak. Oyman Atabay sezonunun 4. rallisi olan organizasyon, 17 Mayıs Cuma Günü saat 20.00’de Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak. Konum ve etapları ile Türkiye’de örnek gösterilen Yeşil Bursa Rallisi’nin, bu yıl da büyük ses getirmesi bekleniyor. Tüm Türkiye’deki yarış severlerin her yıl merakla beklediği ve şampiyonanın en yüksek katılımına sahne olan Yeşil Bursa Rallisi’nde ekipler, iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecek. 470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 8 özel etabın geçilmesi ile iki gün sürecek rallinin ilk günü 18 Mayıs Cumartesi saat 09.30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu) doğu otoparkından başlayacak. Rallinin ilk gününde 13,35 kilometre uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan-Delice) etabı ile 25,05 kilometre uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar - Göynükbelen - Karandere) etapları geçilecek. 19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 kilometre uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediye (Hüseyinalan) ve 10,30 kilometre uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek.
Bursa "METEM" Cumhuriyetin 100. yılı Sergisinde Bursa’yı sundu Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bilim projelerinin sergilendiği “Cumhuriyet’in 100. yılında Bursa” adlı sergi büyük beğeni topladı. Açılışa Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okulun ikinci katında hayata geçirilen Kültür, Sanat ve Bilim Koridoru, öğretmen ve öğrencilerin el emeğiyle oluşturulmuş ve koridorun anlamı, önemi, amacı, yapılış aşaması ve slayt gösterisi tarih öğretmeni Kemal Yorgancıoğlu tarafından sunuldu. Bu koridor, Bursa’nın cumhuriyet dönemindeki 100 yılını 9 farklı gazete ve 25 parça sergi malzemesi ile anlatan çalışmaları içeriyor. 1929-1978 yılları arasında Bursa’nın kültürel ve ticari hayatını, ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa ziyaretlerini konu alan bu çalışma, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Daha sonra, Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, standları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar. Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı çiğ köfte eşliğinde saz üstadı Muharrem Torun ve sanatçı Gönül Saylı’nın seslendirdiği türkülerle devam etti. Bu özel sergi ve etkinlik, Bursa’nın zengin tarihini ve kültürünü kutlamanın yanı sıra, genç nesillerin bilim ve sanata olan ilgisini ve katkılarını da gözler önüne seriyor. Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu başarılı organizasyonu, şehrin eğitim ve kültür hayatına değerli bir katkı olarak kaydedildi.