KÜLTÜR SANAT - 11 Nisan 2023 Salı 09:58

Çocuk İftarı’nda depremzede çocuklar ağırlandı

A
A
A
Çocuk İftarı’nda depremzede çocuklar ağırlandı

Depremzede çocuklar, Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk İftarı’nda ağırlandı.

Depremzede çocuklar, Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk İftarı’nda ağırlandı.


Türk Kültür ve Sanat Derneği, bu yıl 31’incisini gerçekleştirdiği Geleneksel Çocuk İftarı’nda İzmir’de ikamet eden depremzede çocukları ve Sokak Çocukları Derneği’nden 70 çocuğu ağırladı. Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında; Karagöz Hacivat gösterisi sunuldu, çocuklar davulcu, fenerci ve piyango çekilişinde eğlenirken, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramları ile de güzel anlar yaşadılar.


Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayla Yücetürk yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı, insanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve gönül birliğinin güçlenmesine vesile olur. Sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini hatırlatır. Cocuk iftarı ise eski bir geleneğimizdir. İlk olarak 1960’lı yıllarda İstanbul’da mütefekkir-yazar Samiha Ayverdi başlatmıştır. Amacı, çocuklara Ramazan’ı ve orucu anlatmak ve sevdirmektir. İslam’ın ve Ramazan’ın sevgi ve paylaşma ruhunun, çocuklara hitap eden eğlencelerle yaşanmasıdır. Onları bir birey olarak görmektir. Biz de Dernek olarak, kurulduğumuz 1990 yılından beri bu geleneği devam ettiriyoruz. Onların bu gecede mutlu olmalarını ve kendilerini özel hissetmelerini sağlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu. Ardından Derneğin kurucu başkanı Sevgi Özküzne de diş kirası hakkında bilgi vererek, “Diş kirası; iftarımıza geldiniz, dişleriniz aşındı, teşekkür ediyoruz anlamına gelen ve misafirlere iftardan sonra takdim edilen hediyelerdir. Zarif ve eski bir Türk adetidir. Biz de bu gece misafirimiz olan sevgili çocuklarımıza bu güzel geleneğimizi yaşatmak istedik” dedi.


İftar programı, çocuklara çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi