SPOR - 29 Ağustos 2024 Perşembe 16:49

Gökhan Karaaslan: "Sahada hücum oynayan bir Altay göreceğiz"

A
A
A
Gökhan Karaaslan: "Sahada hücum oynayan bir Altay göreceğiz"

Altay Teknik Direktörü Gökhan Karaaslan, siyah-beyazlıların yeni sezonla birlikte atak futbolu oynayacağını ve antrenmanlarda çeşitli hücum varyasyonları çalıştıklarını dile getirdi.


TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay’ın teknik direktörü Gökhan Karaaslan, yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Karaaslan, 21 yaşında antrenörlüğe başladığını İngiltere’de eğitim aldıktan sonra Arsenal ve Leicester City gibi takımlarda staj yaptığını dile getirdi. Sezon başı itibariyle 6 haftalık çalışma programı yaptıklarını belirten Karaaslan, "24 Erzincanspor’la evimizde ilk maçımıza çıkacağız. Bu 6 haftalık planladığımız kamp programında özellikle üzerinde durduğumuz konular fiziksel tabii ki takımın ihtiyaçlarını fiziksel olarak takımın üst seviyeye taşımak ve bunun yanında da taktiksel olarak da takımımızı oynayabileceği daha doğrusu takımımızın oyuncu profillerine en uygun oyunu inşa ederek, üzerine koyarak sezona başlamak üzere 6 haftalık bir program belirledik. 6 haftalık program bizim adımıza son derece verimli geçti. Özellikle oyuncu grubumuz burada hem fiziksel çalışmalara hem taktiksel çalışmalara son derece özverili bir şekilde sirayet etti. Bütün kamp sürecimizi İzmir’de geçirdik. Burada yeri geldi çift antrenman yaptık, yeri geldi tek antrenman yaptık. Çok fazla çalıştık" dedi.



"Tecrübeli oyunculara sahibiz"


Tecrübeli oyuncularının olduğunu vurgulayan Karaaslan, "Murat Uluç, Özgür Özkaya, Deniz Kadah, Ozan Evrim Özenç bizimle beraber. Biliyorsunuz bu isimler bizim tecrübeli oyuncularımız. Onların yanında takımımızın aslında şablon olarak baktığımız zaman onların yanında da genç oyuncularımızın özellikle altyapıdan çıkardığımız genç oyuncularımızın harmanlanarak oluşturulduğu bir kadro planlamamız var, kadro mühendisliğimiz var. Takımımızın bir iskeleti var. Bunun yanında oyuncu profillerini de tek tek göz önüne aldığımız zaman oyuncu profillerine uygun takımımızın oynayabileceği oyunu sahaya yansıtmak adına özellikle taktiksel anlamda çalışmalar gerçekleştirdik" diye konuştu.



"Hücum futbolu oynayacağız"


Geçtiğimiz iki sezon boyunca takımımızın savunma ağırlıklı bir oyun yapısı vardı diyen Karaaslan, "İki sezon boyunca birinci ligde mücadele eden bir takımımız vardı. Dolayısıyla ikinci lige bu sezon düşen takımımız ikinci ligin aslında birinci ligden edindiği tecrübenin de avantajıyla başlayacak durumda. Dolayısıyla bunu da bu birinci ligde avantaja çevirme düşüncesindeyiz. Oyuncular da bunu yapabilecek kapasiteye son derece sahipler" dedi.



"İnanmak başarmanın tamamıdır"


Futbolculara teşekkür eden genç teknik adam, "Elimizde özgüven kaybına sahip bir takım vardı. Bu özgüveni tekrar takıma aşıladık. Takım bu inanca sahip olursa o zaman başarılı olabilir. Öncelikle oyuna inanması gerekiyor. İnanmak başarmanın yarısı derler, benim için tamamıdır. Belki şartlarımız zorlu fakat bizler bütün zorlukları aşabileceğimizin farkındayız. Oyunla beraber o coşkuyu fazlasıyla hissedecektir taraftarımız" dedi.



"Hedefimiz play-off"


Beyaz Grup’ta şampiyonluk için kurulmuş 6-7 takım olduğunu ifade eden Karaaslan, "Bu kulüpler şampiyonluğa takım kurmuş durumda. Bu grupta yer alabilecek gücümüz elbette ki var. Hedefimiz şampiyonluk demek iddialı olur. Takım düşer, düşmemeye oynar düşüncesine katılmıyorum. Hedefimiz play-off potası çevresinde ligi götürmek. Yakaladığımız hava ile sonuçlarla kendimize play-off potasında yer bulmak" diyerek sözlerini noktaladı.



Gökhan Karaaslan: "Sahada hücum oynayan bir Altay göreceğiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Valiliğinden "polisin vatandaşı darp" iddiasıyla ilgili açıklama Düzce Valiliği, polis ekiplerinin bir vatandaşı tartakladığı iddiasıyla ilgili yapılan incelemede, haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği, şüphelinin görevli polise hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediğinin anlaşıldığı, maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından ‘Düzce Atatürk Bulvarı’nda gerginlik. Polisin tutumu tepki çekti’ başlığıyla verilen paylaşımlarla ilgili yapılan incelemede; 20 Aralık 2025 günü saat 00.12 sıralarında Atatürk Bulvarı giriş kısmında bulunan otobüs durağı civarında kavga eden şahısların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekibinin sevk edildiği, polis ekibince olay yerine intikal edildiğinde, mahalde bulunan esnaflar tarafından çevreye rahatsızlık verdiği belirtilen H.Y ve O.Y’nin alkollü oldukları belirtilerek şahısların bölgeden uzaklaştırılması talep edilmiş, polis ekibince şahıslar bölgeden uzaklaştırılmıştır. Söz konusu video, olay yerini gören mobese ve mahalde bulunan iş yerlerine ait kameralar birlikte incelendiğinde; haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği H.Y.’nin görevli polis memuruna hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediği, ayrıca yine aynı video görüntülerinde polis memuru için iddia edilen ‘oğlunun yanında yapıştırırım seni’ söyleminin ’oğlunun yanında yakışmıyor sana’ şeklinde olduğu, mevcut müdahale ve sözlü ikazların zor kullanma yetkisinin orantılılık ilkesi kapsamında, yerinde ve yeterli olduğu anlaşılmıştır. Bahse konu olayla ilgili görevli polis memurları için sosyal medya üzerinde yapılan maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.