SAĞLIK - 07 Aralık 2025 Pazar 10:08

Hem kadın hem erkek infertilitesi tedavilerinde kapsamlı tedaviler uygulanıyor

A
A
A
Hem kadın hem erkek infertilitesi tedavilerinde kapsamlı tedaviler uygulanıyor

Acıbadem Sağlık Grubu, üremeye yardımcı tedavilerdeki köklü bilgi birikimini Ege Bölgesi’ne taşıyor. Mevcut fiziki altyapısı yenilenen Acıbadem Kent Hastanesi Tüp Bebek (IVF) Merkezi, infertilite tedavilerinde hem kadın hem erkek kaynaklı infertilite için çiftlere; kapsamlı ve kişiselleştirilmiş hHem kadın hem erkek infertilitesi tedavilerinde kapsamlı tedaviler uygulanıyor izmetler sunmaya başladı.


İzmir’de sağlık hizmetlerinde güçlü bir konuma sahip olan Acıbadem Kent Hastanesi bünyesinde fiziki yapısıyla birlikte yeniden yapılandırılan Tüp Bebek (IVF) merkezi; modern laboratuvar teknolojileri, uluslararası standartlara uygun altyapısı ve uzman kadrosuyla çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere özel hizmetler sunmaya başladı. Acıbadem Sağlık Grubu’nun üremeye yardımcı tedavilerindeki köklü birikimi Ege’ye taşıyan merkez, anne-baba olmak isteyen çiftlerin tıbbi, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını odağına alan bir yapıyla hizmetlerini sürdürüyor.



Tıbbi, sosyal ve duygusal süreçleri de kapsayan bir hizmet anlayışı


Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Eser Çolak, infertilitenin (kısırlık) yalnızca bir sağlık sorunu değil, çiftler için duygusal ve sosyal bir süreç olduğunu vurgulayarak: "Her 100 çiftten 15’i, bir yıl boyunca korunmasız cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edemiyor ve üreme tedavilerine ihtiyaç duyuyor. İnfertilitenin nedeni yalnızca kadına ya da erkeğe bağlı olabileceği gibi, her ikisinden de kaynaklanabilir. Hatta bazı durumlarda, kapsamlı tetkiklere rağmen altta yatan neden saptanamayabiliyor" dedi.


Tıbbi gelişmelerin infertilite alanında çiftlere güvenli ve etkili seçenekler sunduğuna dikkat çeken Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Merkezimizde, ‘her çiftin hikâyesi farklı’ anlayışıyla kişiye özel tedavi modelleri uyguluyoruz. Acıbadem Kent Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin yenilen fiziki yapısı, teknolojisi ve uzman kadrosuyla, güncel tedavi yaklaşımların uygulandığı modern bir merkez niteliğinde hizmet verdiğini söyleyen Dr. Çolak, tıbbın imkanlarını kullanarak anne baba olmak isteyen çiftlerin ihtiyaçlarını bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını ifade etti.



Güncel teknoloji destekli yöntemler, tüp bebek tedavisinde önemli rol oynuyor


Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Ömür Albayrak ise merkezde kullanılan laboratuvar donanım ve yeni nesil tedavi yöntemlerine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Embriyoloji laboratuvarımız; üst düzey hava filtrasyon sistemleri, yüksek çözünürlüklü mikroskoplar, yeni nesil mikroenjeksiyon ve embriyo kültürleme cihazlarıyla yenilendi. Oosit kalitesi ve embriyonun başarılı gelişimi için alt yapının çok önemli olduğunu vurgulayan Dr.


Albayrak, bu sayede hamile kalma oranın artırdığına dikkat çekerek şunları söyledi; "Günümüzde, teknoloji tüp bebek alanında da hızla gelişiyor ve önemli rol oynuyor. Dolayısıyla sonuçlara da yansıyor. Merkezimizde embriyolarda genetik inceleme (PGT) uygulamaları. İleri sperm seçim teknikleri, piezoelektrik mikroenjeksiyon yöntemleri gibi güncel bilimsel ve teknolojik yaklaşımlar kullanılmaktadır. Tüp bebek tedavilerinin her aşamasında güncel bilimsel IVF protokollerinin uygulanmasına da çok önem veriyoruz. Amacımız; Acıbadem’in kalite, bilim ve etik standartlarını İzmir’e taşırken, çiftlerimizin ebeveynlik yolculuğunu etik, güvenli ve bilimsel yöntemlerle desteklemektir."



Hem kadın hem erkek infertilitesi tedavilerinde kapsamlı tedaviler uygulanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya İkametlerini silah imalathanesine çeviren şebekeye operasyon: 1 tutuklama Sakarya’nın Erenler ilçesinde, ikametlerini silah imalathanesine dönüştürerek yasadışı silah ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen kalem şeklindeki suikast silahı ve kitap görünümlü özel zula dikkat çekti. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 1’i tutuklandı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında bir şebekeyi takibe aldı. Şüphelilerin, ikametlerini iş yerine dönüştürerek silah tamiri, bakımı ve kurusıkı tabancaların gerçek silaha dönüştürülmesi işlemlerini gerçekleştirdiğini tespit eden ekipler, Erenler ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.D.Ö. (33), M.Ö. (40) ve H.S. (40) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait bir iş yeri ve iki ikamette yapılan detaylı aramalarda 1 adet şemsiye gibi aparatların içerisine konulan kalem şeklindeki vahim nitelikli suikast silahı, 6 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 141 adet 7.65 fişek,75 adet 9.19 fişek, 52 adet 6.35 fişek, Polis Uygulamalarında yakalanmamak için kitap görünümlü hazırlanan özel zula, 8 adet şarjör, 9 adet silah yapımında kullanılan parça, 62 adet kartuş, Kurusıkı tabancaları gerçek silaha dönüştürmek için kullanılan 1 adet matkap, 5 adet emniyet tertibatı parçası olan aparat, 7 adet icra mili, 14 adet tabanca yayı, 2 adet şarjör, 4 adet kabza, 12 adet matkap ucu, 1 adet sürgü, 1 adet pafta kolu, 5 adet şarjör aparatı, 5 adet fişek ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.S. (40), çıkarıldığı mahkemece "Silah Ticareti ve Kaçakçılığı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi.
Mersin Mersin’de 3 milyonluk vurgun yapan sahte polisler yakalandı: 4 tutuklama Mersin polisinin yaptığı çalışmada, ’eşin ve çocukların emniyette’ diyerek korku salıp yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan sahte polisler yakalandı. Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı. Alınan bilgiye göre, dolandırıcılar, bir kadını arayarak ailesinin kimlik bilgilerinin ’suç örgütlerinin eline geçtiğini, ikametindeki altın ve paraları inceleme için alacaklarını, eşinin ve çocuklarının emniyette olduğunu ve cezaevine gireceklerini’ söyleyerek korku saldı. Korkan kadın da evdeki 11 bin 800 dolar, 2 bin 500 TL ve 330 gram altını telefondaki dolandırıcıların yönlendirmesiyle gelenlere şahsa teslim etti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler yakalanması için çalışma yaptı. Polislerin yaptığı hassas ve titiz kamera takipli çalışmalar neticesinde Mersin merkezli 2 ilde operasyon yapıldı. Mersin ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyonlarda şüpheliler Ö.D, Ç.D., A.A. ve A.A yakalandı. Emniyette ifadesi alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada suç ve suçlularla mücadelenin hukukun üstünlüğü, kamu düzeni ve milletin huzuru için azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtildi.
Sakarya Evini cephaneliğe çeviren şahıs gerçekleştirilen operasyonla tutuklandı - İkametinde suikast silahları ve uzun namlulu tüfek bulundu Sakarya’nın Erenler ilçesinde, ikametlerini silah imalathanesine dönüştürerek yasadışı silah ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda bulunan kalem şeklindeki suikast silahı ve kitap görünümlü özel zula dikkat çekti. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında bir şebekeyi takibe aldı. Şüphelilerin, ikametlerini iş yerine dönüştürerek silah tamiri, bakımı ve kurusıkı tabancaların gerçek silaha dönüştürülmesi işlemlerini gerçekleştirdiğini tespit eden ekipler, Erenler ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.D.Ö. (33), M.Ö. (40) ve H.S. (40) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait bir iş yeri ve iki ikamette yapılan detaylı aramalarda 1 adet şemsiye gibi aparatların içerisine konulan kalem şeklindeki vahim nitelikli suikast silahı, 6 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 141 adet 7.65 fişek,75 adet 9.19 fişek, 52 adet 6.35 fişek, Polis Uygulamalarında yakalanmamak için kitap görünümlü hazırlanan özel zula, 8 adet şarjör, 9 adet silah yapımında kullanılan parça, 62 adet kartuş, Kurusıkı tabancaları gerçek silaha dönüştürmek için kullanılan 1 adet matkap, 5 adet emniyet tertibatı parçası olan aparat, 7 adet icra mili, 14 adet tabanca yayı, 2 adet şarjör, 4 adet kabza, 12 adet matkap ucu, 1 adet sürgü, 1 adet pafta kolu, 5 adet şarjör aparatı, 5 adet fişek ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.S. (40), çıkarıldığı mahkemece "Silah Ticareti ve Kaçakçılığı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi. (ACK-
Ankara Bakan Bayraktar: "Pakistan’a Oruç Reisi veya Barbaros Hayrettin Paşa’yı göndermeyi hedefliyoruz" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Pakistan’da geçtiğimiz yıl anlaşmalarını yaptığımız sahalarda da sismik çalışmayla alakalı denizlerde bir hedefimiz var. Oruç Reisi veya Barbaros Hayrettin Paşa’yı göndermeyi hedefliyoruz" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Sergi Salonu’nda düzenlenen ‘Külliye’de Ramazan’ etkinliklerine katıldı. Bakan Bayraktar burada stantları gezip, çocuklarla sohbet etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Bayraktar, ‘Külliye’de Ramazan’ etkinliklerine ilginin her geçen gün daha da arttığını söyledi. Bayraktar, Bakanlık olarak da etkinliklerde yer aldıklarını söyleyerek, "Özellikle Bakanlığımızla ilgili kurumlarımızı burada, çocuklarımızla, gençlerimizle, ailelerle buluşturmak adına burada daha yoğun bir şekilde varız. Ramazan zaten çok özel bir zaman, çok bereketli bir zaman. Dolayısıyla bunun milletin evinde, milletle buluşması ayrı bir anlam ifade ediyor. Ve dediğim gibi her geçen yıl buradaki yoğunluk artmaya devam ediyor. Tabii özellikle bizim açımızdan biz insana dair, aslında çocuklarımıza, gençlerimize, geleceğimize dair bir iş yapıyoruz. Enerji dediğimiz iş, evet bugüne dair çok önemli bir iş çünkü her an 7 gün 24 saat enerjiye ihtiyaç duyuyoruz. Ama aslında çocuklarımızın geleceği için de önümüzdeki 30-40-50 yılları planladığımız bir süreci işletiyoruz. Ama yaptığımız işlerin kavranması, anlatılması açısından aslında burası da bizim için bir anlamda önemli bir platform oldu" açıklamasında bulundu. "Çalışmalarımızı adeta bir oyun gibi sergiliyoruz" Etkinlikte yer alan stantları da gezdiğini söyleyen Bayraktar, "çocuklarımıza onların anlayabileceği dilden, biraz da böyle onları işin içerisine katmak suretiyle anlatmaya gayret ediyoruz. İşte maden tarafından başlıyoruz, Türkiye Petrolleri’nin petrol-doğalgaz işlerimiz, nükleerle alakalı yaptığımız çalışmalar. Onlar çocuklarımıza burada anlatılıyor. Adeta bir oyun gibi sergiliyoruz. Dediğim gibi yaptığımız işin toplumun bütün kesimlerince ama özellikle geleceğimizi aydınlatacak gençlerimize, çocuklarımıza buluşması açısından hakikaten güzel bir ortam olmuş oldu burada" ifadelerine yer verdi. "Pakistan’a Oruç Reisi veya Barbaros Hayrettin Paşa’yı göndermeyi hedefliyoruz" Bakan Bayraktar, basın mensuplarının Pakistan’da yapılması planlanan sismik aramalara ilişkin sorunu da yanıtlayarak, şu ifadelere yer verdi: "Şu anda sıcak bir durum var, gelişme var, savaş durumu var. Şimdi burada gemilerimizin maketleri var. Malumunuz biz Türkiye olarak petrol ve doğalgaz aramacılığında kendi gemilerimizle, kendi sismik ve sondaj gemilerimizle çok yoğun bir faaliyet yürütüyoruz. Somali’de tabii özellikle nisan ayında inşallah gemimiz Çağrı Bey gemisi oraya varacak ve oradaki çalışmalara başlayacak. Oradan oldukça ümit var. Libya’da çalışıyoruz. Pakistan’da geçtiğimiz yıl anlaşmalarını yaptığımız sahalarda da sismik çalışmayla alakalı denizlerde bir hedefimiz var. Şu anda biz programda devam ediyoruz. Elbette ki Pakistan ve Afganistan’ın arasındaki bu çatışmaların bir an önce barışla neticelenmesi ve durması bizim için öncelikli konu. Ama yaptığımız iş esas itibariyle zorlu bir iş. Buna ilave zorluk çıkmaması bizim tabii ki beklentimiz, isteğimiz. Biz şu anda planladığımız şekilde devam ediyoruz. Bu sene için Pakistan’da bir sismik çalışma hedefimiz vardı. Oruç Reisi veya Barbaros Hayrettin Paşa’yı göndermeyi hedefliyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz." "Enerjide dünyada yaşanan değişiklikleri vatandaşlarımıza yansıtmadık" Afganistan ile Pakistan arasında yaşanan çatışmaların doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarına yansımasına ilişkin de konuşan Bakan Bayraktar, "Malumunuz dünyada şekillenen bir petrol ve doğal gaz piyasası var. Fiyatlar vesaire burada belirleniyor. Ve buradaki en önemli etkenlerden bir tanesi arzın nasıl etkilendiği. Elbette ki talep tarafı da önemli. Ama arz tarafında bugün farklı jeopolitik riskler var. İran’a müdahale konuşuluyor. Burası tabii petrol kaynaklarının dünya piyasalarıyla buluştuğu önemli lokasyonlardan bir tanesi. Ümit ediyoruz bunlar sıcak çatışmaya dönmeden, farklı bir yöne evrilmeden daha makul bir düzeyde ve piyasayı etkilemeyecek şekilde neticelenir. Ve normal bir dengede bir petrol piyasası ve doğal gaz piyasası görürüz. Ama onun ötesinde özellikle doğal gaz ve elektrik tarafında malumunuz bizim vatandaşlarımıza desteklememiz devam ediyor. Zaten biz çok uzun zamandır dünyada yaşanan bu kırılganlık, bu değişiklikleri vatandaşlarımıza yansıtmadık. İnşallah bundan sonra da bununla devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Malatya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Başkan Er’e tebrik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Hizmet binası içerisinde yapılan kütüphane çalışmalarıyla ilgili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i tebrik etti. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve iş insanlarıyla toplantı yapmak üzere Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret etti. Başkan Er, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a Büyükşehir Belediyesi içerisinde inşa edilen 815 kişi kapasiteli kütüphanenin inşaatı hakkında bilgi verdi. "Başkanım sizi tebrik ediyorum" Başkan Er, bölgenin en büyük kütüphanesini yaptıklarını ifade ederek, "Kütüphanemiz 24 saat açık olacak. Belediyeden tamamen bağımsız bir alan olarak inşa ediyoruz. Elektrik, ısınma, aydınlatma, havalandırma ve soğutma sistemi de ayrı olacak. 7/24 açık olacak kütüphanemizde öğrencilerimiz ve gençlerimiz için her detayı düşündük" dedi. Kapasitesi ve inşa edildiği alan itibariyle bölgenin en büyüğü olacak kütüphanenin projesini inceleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Başkanım sizi tebrik ediyorum, hayırlı olsun" sözleriyle projeyi beğendiğini dile getirdi. Başkan Sami Er, belediye ziyaretinde ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Malatya’da yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hususunda sunum yaptı.
Nevşehir Bakan Gürlek, Nevşehir’de 28 Şubat mağdurlarıyla buluştu Adalet Bakanı Akın Gürlek, Nevşehir’de 28 Şubat sürecinde mağduriyet yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Gürlek, o dönem yaşanan baskıların unutulmaması gerektiğini belirterek, "28 Şubat’ta insanların kılık kıyafetinden dolayı eğitimden, kamu görevinden ve sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıldığı günler yaşandı" dedi. Bir dizi ziyaret ve program kapsamında Nevşehir’e gelen Adalet Bakanı Akın Gürlek, 28 Şubat sürecinde mağduriyet yaşayan vatandaşlarla buluştu. Programda konuşan Gürlek, 28 Şubat döneminin Türkiye için zor bir süreç olduğunu belirterek, o günleri unutmanın mümkün olmadığını söyledi. Bakan Gürlek, "Gerçekten çok zor günlerden geçtik. Üniversitelerde başörtüsü nedeniyle eğitimine devam edemeyen öğrenciler oldu. Kamu görevinde bulunan birçok kişi baskılar nedeniyle görevini bırakmak zorunda kaldı. O günleri yaşayan sizler bu dönemin en yakın şahitlerisiniz" ifadelerini kullandı. 28 Şubat sürecinde insanların inançları ve kıyafetleri nedeniyle çeşitli hak mahrumiyetleri yaşadığını vurgulayan Gürlek, "Başörtüsü sebebiyle üniversiteye giremeyen öğrenciler, kamu görevinden uzaklaştırılan vatandaşlarımız oldu. Hatta başörtüsü nedeniyle sağlık hizmeti alamayan, oğlunun askerlik yemin törenine katılamayan annelerimiz vardı. Biz bu günlerden geçtik" dedi. Türkiye’nin artık o dönemleri geride bıraktığını belirten Gürlek, "Milletimizin iradesiyle artık bu ülkede kimsenin inancından, kıyafetinden dolayı ayrımcılığa uğramasına izin verilmeyecek. O günleri unutmayacağız ama bir daha yaşanmaması için de mücadele edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin önemli kazanımlar elde ettiğini ifade eden Gürlek, "Millet sevdasıyla çalışan bir Cumhurbaşkanımız var. Bizler de üzerimize düşeni yaparak vatandaşlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz" dedi. Program sonunda Bakan Gürlek, 28 Şubat mağdurlarıyla sohbet ederek Ramazan aylarını tebrik etti.