ASAYİŞ - 16 Şubat 2026 Pazartesi 10:31

İZBETON davasında 22 şüpheli adliyede

A
A
A
İZBETON davasında 22 şüpheli adliyede

İzmir’de İZBETON A.Ş. üzerinden yürütülen kentsel dönüşüm projesinde usulsüz sigorta primi ödemesi yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 22 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İZBETON A.Ş. ile S.S İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi arasındaki kentsel dönüşüm projesinde usulsüzlük tespit edildi. Bilirkişi raporuna yansıyan detaylara göre; İZBETON’un inşaat işini 2022 yılında kooperatife devretmesine rağmen, 23 çalışanın sigorta primlerinin halen Örnekköy 4. etapta çalışıyormuş gibi gösterildiği belirlendi.


Yapılan teknik ve mali incelemelerde, kurum bünyesinde çalışmadıkları halde mühendis ve personellere 170 bin TL ile 200 bin TL arasında değişen tutarlarda haksız maaş ve prim ödemesi yapıldığı ortaya çıkarıldı. ‘Resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kamu zararına dolandırıcılık’ şüpheleri üzerine operasyon için düğmeye basıldı.



22 şüpheli adliyede


İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 23 şüpheliden 22’si kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde İzmir Adliyesine sevk edildi. Firari durumda olan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de nehirlerde taşkın riski: Tunca ve Meriç Köprüsü ulaşıma kapatıldı EDİRNE (İHA) – Edirne’de artan su seviyesi nedeniyle Tunca ve Meriç Köprüsü tedbir amaçlı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Nehirlerdeki su seviyesi risk oluşturacak şekilde artmaya devam ederken, şehiriçinde ulaşımı sağlayan tarihi köprüler ikinci bir duyuruya kadar ulaşıma kapalı kalacak. Edirne’de son günlerde etkili olan yağışların ardından Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinde su seviyeleri ciddi şekilde yükseldi. Açıklanan son verilere göre Arda Nehri’nde debi 558 metreküp/saniye seviyesine ulaştı. Tunca Nehri’nde debi 212 metreküp/saniyeden 193 metreküp/saniyeye gerilerken, iki nehrin birleşimiyle oluşan Meriç Nehri’nde debi pik noktada 1386 metreküp/saniyeye çıktı. İpsala’da ise ölçümler 1468 metreküp/saniye olarak kaydedildi. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı Tunca Köprüsü’nün tedbir amaçlı olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Meriç ile Tunca arasında kalan Ada bölgesinde ise kısmi taşkın yaşandığı belirtildi. Ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi. Edirne Valisi Yunusu Sezer, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nde (AFAD) gerçekleştirdiği toplantı sonrası beraberindekilerle birlikte Tunca ve Meriç Nehri’nde incelemelerde bulundu. "Geriye doğru bir tepmek söz konusu" Bulgaristan’daki barajlardan bırakılan suların da etkisiyle Edirne’de debilerde artış yaşandığını belirten Edirne Valisi Sezer, "Özellikle Arda nehrimizde debi 552 metreküpe ulaşmış durumda. Tunca Nehri’nde ise aşağı yönlü bir düşüş var. 212 metreküplerden 197 metreküplere geriledi. Ancak bu iki nehrin Meriç’te birleşmesiyle birlikte Meriç Nehri’nde debi 950 metreküpler seviyesinden 1365 metreküpe kadar yükseldi. İpsala bölgesinde ise 1456 metreküp seviyelerine ulaşmış durumda. Bu ne anlama geliyor? Kirişhane bölgesinde ilk kez 1365 metreküp seviyesini gördük. Meriç Nehri’ndeki suyun yükselmesi nedeniyle, Tunca Nehri’yle birleştiği noktada geriye doğru bir tepmek söz konusu. Dolayısıyla Meriç ve Tunca nehirleri arasında kalan ada kısmında taşkın riski oluşmuş durumda" dedi.