ASAYİŞ - 15 Eylül 2025 Pazartesi 16:45

İzmir Büyükşehir personeli, FETÖ’den ihraç polis kimliğiyle yakalandı

A
A
A

İzmir’in Tire ilçesinde devriye gezen jandarma ekiplerinin dikkati büyük bir sahtecilik olayını ortaya çıkardı. Karateke Mahallesi’nde bulunan mera alanına usulsüz şekilde çöp dökerken suç üstü yakalanan İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli Hüseyin Levent T.’nin cüzdanından, FETÖ’den ihraç edilmiş bir polise ait sahte polis kimliği çıktı.

Olay, 15 Eylül 2025 Pazartesi günü sabah saatlerinde Tire’ye bağlı Karateke Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede rutin devriye faaliyeti yürüten jandarma ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Hüseyin Levent T.’yi (44) mera alanına tırla çöp dökerken fark etti. Çevreye karşı işlenen suçtan dolayı şahsa müdahale eden ekipler, kimlik kontrolü yapmak istedi. Bu sırada Hüseyin Levent T.’nin cüzdanını çıkarmasıyla birlikte, içerisindeki polis kimlik kartı tecrübeli jandarma personelinin dikkatinden kaçmadı. Kimliğin sahte olabileceğinden şüphelenen ekipler, yaptıkları ilk incelemede kimlik kartının üzerine Hüseyin Levent T.’nin kendi fotoğrafını yapıştırdığını tespit etti. Detaylı incelemede, A.Ç. adına düzenlenmiş olan kimliğin, 2017 yılında FETÖ terör örgütü üyeliği suçlamasıyla meslekten ihraç edilen bir polise ait olduğu belirlendi.

İzmir Büyükşehir personeli, FETÖ’den ihraç polis kimliğiyle yakalandı

Tire Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ’resmi belgede sahtecilik’ suçundan hakkında adli işlem başlatılan Hüseyin Levent T., ifadesinin alınmasının ardından tutuklanma talebiyle Tire Adliyesi’ne sevk edildi.

İzmir Büyükşehir personeli, FETÖ’den ihraç polis kimliğiyle yakalandı

Yakup Fatih Şaşmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yaşlı Destek Programı’na başvurular başladı ANKARA (İHA) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması ve desteklenmesi amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin değerlendirileceği Yaşlı Destek Programı’na (YADES 2026) başvuruların alınmaya başladığını açıkladı. Bakan Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı nüfus oranının yüzde 11,1’e yükseldiği Türkiye’de yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Bu kapsamda Bakanlıkça aile temelli, aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES aracılığıyla sürdürdüklerini aktaran Göktaş, "Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımının yanı sıra evde bakım ve gündüz bakım gibi koruyucu-önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılarımızın ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ile evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik projeler yürütüyoruz." ifadelerini kullandı. 123 proje ile 164 bin 144 yaşlı vatandaşımıza ulaştık Göktaş, 2016 yılından bu yana uygulanan YADES ile 65 yaş üstü vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını vurgulayarak, proje kapsamında bakıma ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, kendi yaşam alanlarından ayrılmadan gerekli hizmetlere ulaşabildiklerini bildirdi. Göktaş, şunları kaydetti: "YADES kapsamında son 10 yılda sağladığımız toplam finansman desteği 105,6 milyon lirayı buldu. Bu süreçte 86 farklı belediyemizde yürütülen 123 projeyle 108 bin 851 hanede 164 bin 144 yaşlı vatandaşımıza ulaştık. Yaşlılarımızın korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2026 başvuruları alınmaya başladı. Bu yıl YADES projeleri için 50 milyon lira ödenek ayırdık." Projeler için son teslim tarihi 26 Haziran Belediyelerin; Bakanlığın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "YADES Proje Başvuru Formu"nu doldurarak proje taslaklarıyla birlikte valiliklere başvuruda bulunabildiğini bildiren Göktaş, onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını, denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceğini aktardı. Göktaş, programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini 26 Haziran’a kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini ifade etti.