ASAYİŞ - 25 Temmuz 2021 Pazar 12:19

İzmir’de büyük panik: Oyuncak el bombasını akaryakıt istasyonuna fırlattı

A
A
A
İzmir’de büyük panik: Oyuncak el bombasını akaryakıt istasyonuna fırlattı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir kişi tarafından el bombası şeklinde bir nesne, akaryakıt istasyonuna fırlatıldı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir kişi tarafından el bombası şeklinde bir nesne, akaryakıt istasyonuna fırlatıldı. Büyük panik yaşayan istasyon çalışanlarının ihbarı üzerine gelen polis ekipleri tarafından yapılan incelemede, el bombasının oyuncak olduğu ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre olay, saat 01.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi 6617 sokakta bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, kimliği henüz tespit edilemeyen bir şüpheli, elindeki el bombası şeklindeki cismi akaryakıt istasyonuna doğru fırlattı ve olay yerinden kaçtı. Olayın ardından büyük panik yaşayan istasyon çalışanları durumu polise ihbar etti.



Çevre güvenliği alındı, bomba imha ekipleri geldi


İhbar üzerine akaryakıt istasyonuna gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, akaryakıt istasyonuna bomba imha uzmanı ekipleri gelerek çalışma başlattı. Ekipler tarafından yapılan çalışmada, şüpheli tarafından atılan el bombasının oyuncak olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.



O anlar kamerada


Öte yandan olay anı, akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntüde, şüphelinin akaryakıt istasyonunda bir süre bekledikten sonra elindeki oyuncak bombayı fırlattığı ve olay yerinden ayrıldığı görüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepeli ayakkabı boyacısı bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu Maltepe’de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Alaattin Şahin bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. 50 yaşındaki sporcu Türkiye’yi Slovakya’da düzenlenen şampiyonada temsil edecek. Maltepe’de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki Alaattin Şahin bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. 15 yıldır bilek güreşiyle ilgilenen Şahin, boya sandığıyla sokak sokak gezdiği Maltepe’nin her yerinde bilek güreşi yapıyor. Slovakya’da Grand Master turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek olan Şahin, dünya şampiyonasına gitmek için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti. “Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’ya gidiyorum” Maltepe’de 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Alaattin Şahin, “1996 yılında yaşadığım bnir rahatsızlık nedeniyle fabrikadan ayrılarak ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Sandık sırtımda gezdiğim zamanlar kahvehanelerde bilek güreşi de yapardım. Kimse beni yenemezdi. İçlerinden sadece bir kişi yenebildi. O da o dönem bu sporda dünya ikincisi olan Akbaba isimli bir sporcuydu. Sonraki yıllarda azmettim, onu da yendim. Yıllar içerisinde katıldığım organizasyonlarda birçok derece aldım. Yarın Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’da düzenlenen Grand Master turnuvasına katılacağım. Turnuvaya katılabilmek için yakın çevremden borç para almak zorunda kaldım. Birkaç ay sonra da dünya şampiyonası var. Bu noktada desteğe ihtiyacım olacak” diye konuştu.
Kayseri KAYÜ öğrencileri TAREM’de pratik yapıyor Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından hayata geçirilen Zincidere’deki Talas Restorasyon Eğitim Merkezi’nde (TAREM) bir yandan meslek sahibi olmak isteyenler kursiyer olarak eğitim görürken, diğer yandan da üniversiteli gençler bölüm dersleri alıyor. Merkeze gelen KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri TAREM’de demir, ahşap ve taş atölyelerinde uygulamalı ders gördü. Kısa süre önce Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa arasında imzalanan protokolle ilk adımı atılan TAREM’de eğitim faaliyetleri sürüyor. Bölgede taş, ahşap ve demir (ferforje) ustalığının yeniden canlanması amacıyla okula dönüştürülen tarihi binada kursiyerlerin dışında şimdi de KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri hem teorik hem de pratik eğitim aldı. Öte yandan TAREM’de ikinci eğitim dönemi için geri sayım devam ediyor. Bu çerçevede istekliler, 10 Mayıs’a kadar kayıt başvurusu yapabilecek. Oluşturulan atölyelerin yanı sıra pratik eğitim için hazırlanan bölümlerle TAREM, önemli bir mesleki kazanım merkezine dönüşmüş durumda. Yapılan bu merkezle birlikte şehrin unutulmaya yüz tutan geleneksel zanaat ve el sanatları gelecek kuşakları aktarılırken, bununla birlikte merkezden eğitim alan kursiyerler gerek yurt içinde gerekse uluslararası restorasyon işlerinde görev alabilecek. Merkezin mimari restorasyon ahşap, demir ve taş atölyesi ikinci dönem sertifikalı eğitim programlarına kayıtlar 10 Mayıs’ta sona erecek. 13 Mayıs-30 Haziran arasındaki ikinci dönem eğitim programına kayıt yaptırmak isteyenler www.kaysem.kayseri.edu.tr adresinden veya 0352 432 3838-42340 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.