ASAYİŞ - 16 Ekim 2025 Perşembe 15:33

İzmir’de freni boşalan kamyon duvarı yıkıp eve girdi

A
A
A

İzmir’in Bayraklı ilçesinde freni boşalan bir kamyon, hızla ilerleyerek sokağın sonunda bulunan bir apartmanın giriş katındaki daireden içeri girdi. Kazada şans eseri can kaybı yaşanmazken, evin oturma odasının duvarı yıkıldı. Mahalle sakinleri, bu yolun sürekli tehlike saçtığını belirterek belediyeye tepki gösterdi.

Olay, dün akşam saat 20.15 sıralarında Bayraklı Çiçek Mahallesi 1615/4 Sokak’ta meydana geldi. İ.Y. idaresindeki 35 EME 06 plakalı kamyon, freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak sokağın sonundaki apartmanın giriş katındaki daireye çarptı. Çarpmanın etkisiyle evin oturma odasına ait duvar büyük ölçüde yıkıldı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, olay anında evde kimsenin olmaması ise büyük bir faciayı önledi. Kaza anı çevredeki güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.

İzmir’de freni boşalan kamyon duvarı yıkıp eve girdi

"Kaza yarım saat önce olsa bu röportajı veremeyecektik"

Kazada evi zarar gören Taner Sağlam, yolun uzun süredir tehlike saçtığını ve defalarca kazaya tanık olduklarını belirtti. Sağlam, yetkililerin bu soruna kayıtsız kaldığını dile getirerek, "Burası sürekli sıkıntılı bir yol. Özellikle yağmurlu havalarda araçlar bu yokuştan inerken kayıyor. Bu ilk değil; en az 2-3 kez buna benzer kazalar oldu. Belediye otobüsleri bile buradan zor iniyor ama hala önlem alınmıyor. Eskiden yol çift yönlüydü, daha güvenliydi. Ancak bir tarafı belediye park yaptı, diğer tarafı trafiğe açtı. Şimdi geceleri araçlar sanki deprem olmuş gibi evimizin önüne giriyor. Dün gece kardeşim tam eve girerken kamyon çarptı. Evde çocuklar vardı. Şans eseri kimseye bir şey olmadı ama yarım saat önce içeride olsaydı belki şu an bu röportajı veremeyecektik" dedi.

İzmir’de freni boşalan kamyon duvarı yıkıp eve girdi

"Önlem için ölüm mü bekliyoruz?"

Belediyenin yola önem almadığını dile getirerek tepki gösteren Sağlam, "Buraya motorlar gelişi güzel bırakılıyor, çocuklar bu yoldan yürümek zorunda kalıyor. Biz burada ölüm mü olmasını bekliyoruz önlem almak için? Yan binanın kepenkli yerine de araç girmişti, o kazada bir kişi hayatını kaybetti. Daha ne olması gerekiyor?" dedi. Öte yandan Sağlam ailesi, Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de enkazdaki molozları alması için dün akşamdan beri beklediklerini, herhangi bir girişimin olmadığını söyledi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İzmir’de freni boşalan kamyon duvarı yıkıp eve girdi

Ali İhsan Çiftçi - Hasan İnce

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Oklahoma City Thunder’dan 12. maçında 11. galibiyet NBA’de Oklahoma City Thunder, konuk etiği Golden State Warriors’ı 126-102’lik skorla yenerek, 12. maçında 11. galibiyetini aldı. NBA’de normal sezon heyecanı 6 karşılaşmayla devam etti. Oklahoma City Thunder, Paycom Center’da karşılaştığı Golden State Warriors’ı 126-102’lik skorla mağlup etti ve 12. maçında 11. galibiyetini kazandı. Oklahoma’da Shai Gilgeous Alexander 28 sayı, 11 asistle double double yaparken, Chet Holmgren 23 sayı ve Isaiah Joe de 18 sayıyla katkı verdi. Bu sezonki 6. yenilgisini alan Warriors’ta ise Jonathan Kuminga 13 sayı, Jimmy Butler ile Pat Spencer da 12’şer sayıyla müsabakayı tamamladı. Adem Bona 2 sayı, 4 ribaund ve 2 blokla oynadı Philadelphia 76ers evinde mücadele ettiği Boston Celtics’i 102-100’lük skorla mağlup etti. Bu sezon sezonki 7. galibiyetini elde eden Philadelphia’da milli basketbolcu Adem Bona, 14 dakika kaldığı parkede 2 sayı, 4 ribaund ve 2 blokla oynarken, Justin Edwards 22 sayı ve Tyrese Maxey de 21 sayıyla eşlik etti. Ligdeki 7. yenilgisini alan Boston’da ise Jaylen Brown 24 sayı, Derrick White 18 sayı ve Anfernee Simons’ın da 17 sayısı galibiyete yetmedi. NBA’de günün toplu sonuçları şöyle: New York Knicks: 133 - Memphis Grizzlies: 120 Brooklyn Nets: 109 - Toronto Raptors: 119 Philadelphia 76ers: 102 - Boston Celtics: 100 Oklahoma City Thunder: 126 - Golden State Warriors: 102 Utah Jazz: 152 - Indiana Pacers: 128 Sacramento Kings: 108 - Denver Nuggets: 122
İzmir Elele veren idareci ve öğretmenler, ustaya ihtiyaç duymadan okullarını yeniliyor İzmir’in Ödemiş ilçesinde lise öğretmenleri bir haftalık ara tatili fırsat bilerek okullarının onarımı için harekete geçti. Ustaya ihtiyaç duymadan hünerlerini sergileyen öğretmenler, yıpranan sıraları zımparayla tamir edip yeniliyor, okul duvarlarını boyuyor. İlkkurşun Ticaret ve Mesleki Anadolu Lisesi, eğitim ve öğretim camiasına örnek bir hareketle gündeme geldi. Okulun genel bakım ve onarımı için bir araya gelen idareci ve öğretmenler, ustaya ihtiyaç duymadan eğitimdeki ustalıklarını tamiratta da sergilemek üzere kolları sıvadı. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen izin sonrası, gönüllü eğitimciler, okulda yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninin hemen ardından çalışmalara başladı. Yıpranan sıraları tek tek zımparayla tamir eden öğretmenler, okul duvarlarını da baştan aşağı boyadı. "Tatil sonrası öğrencilerimiz, yenilenmiş sınıflarına kavuşacak" Uzun yıllar tamirat ve onarım görmeyen okulun, böylesi bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden idareci ve öğretmenler, gönüllülük temelinde yaptıkları restorasyon çalışmaları için, "Öğrencilerimiz, ara tatilin ardından okula geldiklerinde temiz bir okul ve temiz bir sınıf bulacaklar. Bu da bizim mutlu olmamız için yeterli olacak" dediler. Okul Müdürü Avni Yavuz Eraltuğ, ara tatilde okulda çalışmayı öğretmenlerle birlikte karar verdiklerini belirterek, "Okulumuzun iyi bir onarımdan geçmesi gerekiyordu. Ara tatile girmeden arkadaşlarla konuyla ilgili bir görüşme yaptık. Sağ olsunlar hepsi de ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Konuyla ilgili Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü de onay verince, tatilin ilk günü işe koyulduk. Öğrencilerimizin okula seve seve gelmeleri bizim için sevinç kaynağı olacaktır. Onlara kaliteli bir eğitim sunmanın telaşı içindeyiz" dedi. dedi. Bu arada, çalışmalar sırasında okulu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğu da öğretmenleri gönülden kutladığını söyledi.
Balıkesir Balıkesir Üniversitesine, ISO 9001 belgesi Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), stratejik hedefleri doğrultusunda yürüttüğü kalite güvence çalışmalarını uluslararası bir standartla taçlandırdı. ’Yüksek Öğrenim ve Eğitim Hizmetleri Sunumu’ kapsamında "Kalite Yönetim Sistemi"ni tüm birimlerinde etkin bir şekilde uygulayan BAÜN, BQS Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri tarafından yürütülen dış tetkik sürecini 10.10.2025 tarihinde başarıyla tamamlayarak ’TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi’ belgesi almaya hak kazandı. Üniversitenin yeni başarı belgesi, Rektörlük makamında düzenlenen bir törenle BQS Belgelendirme Hizmetleri Firması yetkilisi Semih Erkol tarafından Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya takdim edildi. Düzenlenen törende; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Genel Sekreter Yemliha Yanar, BQS Belgelendirme Hizmetleri Firmasından Esin Tuksal, BAÜN Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Nuray Gedik, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Caner Börekci, Kalite Koordinatörlüğü personelleri Öğr. Gör. Damla Kütüklü, Şeref Akyol, Muhammet Çimen ve Av. Hilal Sert Kaya da yer aldı. Belge takdim töreninde bir değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, göreve geldikleri günden bu yana kalite süreçlerini üniversitenin ana gündem maddelerinden biri olarak belirlediklerini ifade ederek; "Bizim hedefimiz, Balıkesir Üniversitesinin tüm kademelerinde şeffaf, hesap verebilir ve sürekli iyileşmeyi esas alan bir mükemmeliyet kültürü oluşturmaktır" dedi. Rektör Oğurlu, Kalite Koordinatörlüğüne de özverili çalışmalarından dolayı özel olarak teşekkür etti. BQS Temsilcisi Semih Erkol da, yaptığı değerlendirmede, Balıkesir Üniversitesinde güçlü bir liderlik ve takım ruhu gördüklerini dile getirerek, Rektör Oğurlu, ekibini ve Kalite Koordinatörlüğünü tebrik etti.