ASAYİŞ - 23 Şubat 2024 Cuma 12:59

İzmir’de sırtından 4 kurşunla vurulan adam hayatını kaybetti

A
A
A
İzmir’de sırtından 4 kurşunla vurulan adam hayatını kaybetti

İzmir’in Karabağlar ilçesinde sokak ortasında tabancayla sırtında vurulan 32 yaşındaki adam, olay yerinde hayatını kaybetti. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ise, olay yerine geldiği araçla kaçtı.


Olay sabah saat 10. sıralarında, Yaşar Kemal Mahallesi 6004 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir otomobille sokağa gelen F.M., henüz bilinmeyen bir nedenle Fırat Yurteri (32) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine F.M., yanındaki tabancayla Fırat Yurteri’nin arkasından ateş açtı. Sırt kısmına 4 mermi isabet eden Yurteri, kanlar içerisinde yere yığılırken, şüpheli olay yerine geldiği otomobiliyle kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri tarafından bölge güvenlik çemberine alınırken, ağır yaralı olan Fırat Yurteri’ne sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Sağlık ekipleri tarafından kalp masajı da yapılan talihsiz adam, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yurteri’nin cenazesi Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.



Gelip kaçtığı otomobil maktule ait çıktı


Öte yandan olayı gerçekleştiren F.M.’nin olay yerine geldiği ve olayın ardından kaçtığı 41 FB 105 plakalı otomobilin, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Yurteri’nin üzerine olduğu öğrenildi. Cinayet şüphelisi F.M.’yi yakalamak için çalışma başlatıldı.



Silah seslerini duyan vatandaş konuştu


Olay anında silah seslerini duyan Nilüfer Barut (41) adlı vatandaş, vuranın kim olduğunu göremediğini söyledi. Barut, "Silah seslerini duydum ve çok korktum, kimin yaptığını göremedim. Tanıdık biri miydi, onu da bilmiyorum" diye konuştu.



Cinayet ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



İzmir’de sırtından 4 kurşunla vurulan adam hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.