ÇEVRE - 17 Şubat 2026 Salı 18:49

İzmir’de ’Venedik’ manzaraları: Alsancak su birikintilerine teslim

A
A
A
İzmir’de ’Venedik’ manzaraları: Alsancak su birikintilerine teslim

İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağış sonrası altyapı çalışmalarının sürdüğü Kordon ve İkinci Kordon’da yollar suyla doldu. Bölge esnafı, aylardır bitmeyen çalışmalar ve oluşan manzara nedeniyle duruma tepki gösterdi.


İzmir’de aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağış, Konak ilçesi Alsancak semtinde hayatı olumsuz etkiledi. Altyapı çalışmalarının devam ettiği Kordon ve İkinci Kordon bölgesinde yollar göle döndü. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Kordon, Alsancak Vapur İskelesi ve Gündoğdu Meydanı mevkilerinde biriken suların yaydığı lağım kokusu ise vatandaşların tepkisini çekti.


Yollar Venedik’e döndü


Bölge esnaflarından Bilal Yıldırım, çalışmaların uzun süredir tamamlanamadığını belirterek, "9-10 aydan beri yollarımız bu şekilde. Bir türlü bitiremediler, hâlâ da bitecek gibi değil. Yaz boyunca kısıtlı ekipmanla burayı bitirmeye çalıştılar. Çok fazla yağmur yağmamasına rağmen Alsancak şu an sular altında. En ufak yağmurda her taraf göle dönüyor. Yol çalışması nedeniyle kaldırımlar da kalmadı, insanlar geçemiyor. Her an su baskını tehlikesiyle karşı karşıyayız. Venedik, İzmir’in yanında çaresiz kalır" dedi.


"Esnaf ciddi mağduriyet yaşıyor"


Bir diğer esnaf Cenk Deren ise çalışmaların meydana getirdiği hijyen sorununa ve ekonomik kayıplara dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu çalışma yaklaşık bir senedir devam ediyor. Bu durum esnafın ciddi anlamda mağdur olması anlamına geliyor. Buradaki işletmelerin bir çoğu gıda sektöründe hizmet veriyor. Belediye bu hijyenik ortamı sağlamadıktan sonra esnaftan nasıl hijyen beklenebilir? Esnaf bu mağduriyetin altından nasıl kalkacak? İnsanları bu kadar çaresiz bırakmanın bir anlamı yok."


Bölgedeki su birikintilerinin tahliyesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da Kara Havacılık Komutanlığı’na ait helikopter kaza kırıma uğradı: Personelin sağlık durumunda olumsuzluk yok Ankara’nın Sincan ilçesinde Kara Havacılık Komutanlığı’na ait CH-47 ağır nakliye helikopteri kaza kırıma uğradı. Personelin sağlık durumunda olumsuzluk olmadı. Ankara’nın Sincan ilçesinde Kara Havacılık Komutanlığı’na ait CH-47 ağır nakliye helikopteri eğitim uçuşu sırasında henüz bilinmeyen bir sebeple kaza kırıma uğradı. Akşam saatlerinde meydana gelen kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada personelin sağlık durumu ile ilgili bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. Olay yerine gelen kaza kırım ekibi incelemelerine devam ederken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel’de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ayrıca bölgeye gelen Sincan Kaymakamı Levent Kılıç basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, "5 Personel var 4’ünün durumu iyi. Bir personelde hafif göğüs ağrısı var, hastaneye ulaştırıldı. Herhangi bir sıkıntı yok. Helikopterin durumu inceleniyor. Askeri helikopter olduğu için kaza kırım ekibi gelecek. Herhangi bir sıkıntı yok. Eğitim uçuşu yapılırken yere inme sırasında olmuş. Tam bilmiyorum ama 23 gibi olmuş. Kara Kuvvetleri Komutanımız geldi zaten. Herhangi yaralı ya da can kaybımızın olmaması sevindirici" dedi. Olayın görgü şahitlerinden olan Nizami Demirel ise bölgeyi bildiği için ekiplere yardımcı olduğunu belirterek, "Uçuş yapıyorlardı eğitim için. Bir ses geldi sonra ateş parladı. Bir anda oldu. 5 Personel olduğunu söyledi bir komutan. Ölü yok dediler. Bir yaralı varmış oturuyordu o da. Yasak dedikleri için bizde gitmedik. Ambulansları ben götürdüm olay yerine. Bölgeyi bildiğim için en kısa yoldan gitmeleri için yardım ettim. Saat 22.30-23.00 aralarında oldu. Köyümüzün üstünde eğitim yaptıkları için görüyoruz hep helikopterleri. Ben kaza anında dışarıdaydım. Bir anda ses geldi. Düştüğünü hissettim ve hemen 112’yi aradık. Olay yerini bildiğim için arkalı önlü gittik ve olay yerine ulaştık" ifadelerine yer verdi.
Tekirdağ Tekirdağ’da gece kartallarından asayiş uygulaması: 187 kişi sorgulandı Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde mahalle bekçileri tarafından halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Değirmenaltı bölgelsinde yapılan uygulamada çok sayıda kişi Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerinden sorgulandı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı mahalle bekçileri tarafından gece saatlerinde Süleymanpaşa ilçesinde denetim gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu kafe, yurt ve sosyal alanların çevresinde gerçekleştirilen uygulamada ekipler, şüpheli görülen kişiler üzerinde kimlik kontrolü yaptı. Uygulama kapsamında toplam 187 kişinin GBT sorgulaması gerçekleştirilirken, ekipler çevrede bulunan araçları da durdurarak kontrollerde bulundu. Bekçiler, vatandaşların huzur ve güvenliği için bölgede denetimlerini sürdürdü. Uygulama sırasında ekipler, kimlik kontrollerinin yanı sıra çevredeki alanlarda da güvenlik taraması yaptı. Özellikle gençlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel asayiş olaylarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenildi. Yetkililer, benzer uygulamaların belirli aralıklarla sürdürüleceğini belirterek, vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz görev başında olduklarını ifade etti. Mahalle bekçileri tarafından gerçekleştirilen bu tür uygulamaların, suçun önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması açısından önemli rol oynadığı vurgulandı. Vatandaşlar ise yapılan uygulamaların kendilerini daha güvende hissettirdiğini belirterek, güvenlik güçlerine teşekkür etti. Özellikle gece saatlerinde gerçekleştirilen denetimlerin, bölgede güvenliğin artırılması açısından önemli olduğunu dile getiren vatandaşlar, uygulamaların devam etmesini istediklerini ifade etti. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde asayişin sağlanmasına yönelik denetim ve kontrollerinin aralıksız devam edeceği bildirildi. Bu kapsamda mahalle bekçileri, polis ekipleriyle koordineli şekilde çalışmalarını sürdürerek suç ve suçlularla mücadeleye katkı sağlamayı sürdürüyor.