ASAYİŞ - 14 Şubat 2026 Cumartesi 13:20

Menemen’de istinat duvarı çöktü: 151 kişi tahliye edildi

A
A
A

İzmir’in Menemen ilçesinde bir sitenin çevresinde bulunan istinat duvarının gece saatlerinde çökmesi sonucu 4 bina ve 7 otomobilde hasar meydana geldi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, 151 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Olay, Menemen ilçesi 29 Ekim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde bir sitenin çevresinde bulunan istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Gürültü üzerine panik yaşayan mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Menemen’de istinat duvarı çöktü: 151 kişi tahliye edildi

İhbar üzerine bölgeye polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Çökme sonucu duvarın bir kısmı sitenin çevresine ve park halindeki araçların üzerine devrildi. Olayda 7 otomobilde göçük, cam kırıkları ve ezilmeler oluşurken, istinat duvarına yakın konumdaki 4 binada da hasar meydana geldi. Zemin kat dairelerin bahçe duvarlarında ve bina cephelerinde çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

151 kişi tahliye edildi

Binalarda ikamet eden toplam 151 kişi, tedbir amaçlı tahliye edildi. İlk belirlemelere göre olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Ekipler bölgede güvenlik şeridi oluşturarak vatandaşların riskli alana yaklaşmasına izin vermedi. Muhtemel ikinci bir çökme riskine karşı teknik inceleme başlatıldığı, istinat duvarının arkasındaki drenaj hattı ve su tahliye sisteminin kontrol edildiği bildirildi.

Menemen’de istinat duvarı çöktü: 151 kişi tahliye edildi

Çökme nedeninin yapılacak detaylı teknik raporun ardından netlik kazanacağı, ilk değerlendirmelerde ise yağış veya altyapı kaynaklı zemin doygunluğu ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vakfiye geleneği Ramazan boyunca yaşatıldı İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa’da Ramazan ayı boyunca yürütülen vakıf hayır hizmetleri kapsamında kurulan iftar sofralarında her gün 500 kişiye yemek verildi. Kadir Gecesi dolayısıyla Hatuniye Camii ve 662 yıllık Haki Baba Veli Camii’nde teravih namazı sonrası yaklaşık 2 bin kişiye sıcak salep ikram edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca Manisa’da çeşitli hayır programları gerçekleştirildi. Vakıf hayır şartları doğrultusunda Elginkan Vakfı’nın katkılarıyla Manisa Vakıf İş Hanı’nda kurulan iftar sofrasında her gün 500 kişilik iftar yemeği verildi. Kurulan iftar sofralarında vatandaşlar aynı sofrada buluşarak Ramazan ayının bereketini ve paylaşma kültürünü birlikte yaşadı. Asırlardır süregelen vakıf geleneğinin yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşatan etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kadir Gecesi’nde 2 bin kişiye salep ikramı Ramazan ayının en önemli gecelerinden biri olan Kadir Gecesi dolayısıyla Hatuniye Camii ve Yunusemre ilçesindeki 662 yıllık Haki Baba Veli Camii’nde özel programlar düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından teravih namazı sonrası iki camide yaklaşık 2 bin kişiye sıcak salep ikram edildi. İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Haki Baba Veli Camii’nde gerçekleştirilen programda yaklaşık bin kişiye salep dağıtıldı. Çocuklara hediyeler, lokma hayrı yapıldı Mahallede yaşayan yaklaşık 50 kadından oluşan ve herhangi bir dernek ya da vakfa bağlı olmadan faaliyet gösteren "İyilik Peşinde Koş" adlı iyilik grubu üyeleri de cami yönetimiyle iş birliği yaparak etkinliğe katkı sağladı. Teravih namazı öncesinde camiye gelen çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, namaz çıkışında ise lokma hayrı gerçekleştirildi. 662 yıllık Haki Baba Veli Camii Yunusemre ilçesinde bulunan ve 662 yıl önce Osmanlı Beyliği döneminde inşa edilen Haki Baba Veli Camii, Manisa’nın en eski vakıf camilerinden biri olarak biliniyor. Fakir ve yolcuların konakladığı bir yapı olarak kullanılan cami, aynı zamanda bölgede din eğitiminin verildiği önemli merkezlerden biri oldu. Haki Baba ve dervişleri tarafından sürdürülen mukabele geleneği günümüzde de yaşatılmaya devam ediyor. Camide her sabah ezandan yaklaşık yarım saat sonra görevliler tarafından mukabele okunurken, son üç yıldır kandil gecelerinde yatsı namazı sonrası tesbih namazı kılınması da gelenek haline getirildi.