GENEL - 07 Mayıs 2018 Pazartesi 10:18

Öğrencilerin yeni paylaşım ağı geliyor

A
A
A
Öğrencilerin yeni paylaşım ağı geliyor

Öğrenciler, kendi oluşturdukları sosyal ağda buluşuyor.

Öğrenciler, kendi oluşturdukları sosyal ağda buluşuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yazılım Mühendisliği öğrencileri, üniversite yaşamlarını daha eğlenceli hale getirmek, sosyalleşmeyi arttırmak ve eğitim hayatlarında birbirlerine yardımcı olmak amacıyla “Stucial” adını verdikleri mobil uygulama geliştirdi.


İEÜ Yazılım Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Furkan Kavlak, Hatice Ertuğrul, Simge Güçlükol, Simge Özcan, Yazılım Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi Senem Kumova Metin danışmanlığında öğrencileri bir araya getirecek sosyal platform oluşturdu.


Uygulamanın Apple Store ve Google Play mağazalarından ya da app.stucial.com adresinden indirilebileceğini belirten Furkan Kavlak, “İzmir ve çevresinden başlayarak tüm dünya üniversitelerini zaman içerisinde sisteme dâhil etmeyi planlıyoruz. Uygulamayla birlikte öğrenciler, ders programlarına kolaylıkla ulaşabilecek. Kişisel ders programlarını arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Bu sayede ortak ders aralarını keşfedip birlikte vakit geçirebilme fırsatı yakalayacak” dedi.


Öğrencilerin aynı dersi aldığı diğer öğrencilerle o derse ait mesajlaşma grubunda yer alacağını ve ders materyallerini paylaşabileceklerini aktaran Kavlak, öğrencilerin ders notlarını sisteme yükleyebileceğini söyledi. Uygulamaya katılan öğrencilerin okul duyurularını da takip edebileceğini ifade eden Kavlak, profil gizlilik ayarları sayesinde ders programlarını gizleyerek sadece arkadaşlarının görmesini tercih edebileceğini de anlattı. Kavlak, öğrencilerin derslere yorum ve değerlendirme ekleyebileceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 103 denetçiyle "Güvenli gıda" operasyonu Yaklaşan yeni yıl öncesinde, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi amacıyla Muğla genelinde gıda denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen saha çalışmalarıyla, gıda güvenliği mercek altına alındı. Denetimler, tarladan sofraya gıda zincirinin her aşamasını kapsıyor. Ekipler; üretim tesislerinden satış noktalarına, restoran ve otel gibi toplu tüketim alanlarından market raflarına kadar geniş bir yelpazede kontrollerini sürdürüyor. Denetimlerde özellikle; Ürünlerin son kullanma tarihleri, Hijyen şartları, Muhafaza şartları, İçeceklerin bandrol ve fatura kontrolleri titizlikle inceleniyor. Muğla genelinde görev yapan 103 uzman denetçi, ilçe ilçe gezerek hiçbir noktanın denetimsiz kalmamasını sağlıyor. Vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuzluğa anında müdahale eden ekipler, mevzuata aykırı hareket eden işletmelere yönelik yasal prosedürleri işletiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin sadece yılbaşı öncesiyle sınırlı kalmayacağı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması temel hedefimizdir. 103 kişilik ekibimizle sahadayız; üretimden tüketime kadar her aşamada aralıksız denetim yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın sağlığıyla oynanmasına asla müsaade edilmeyecektir" Vatandaşların alışveriş sırasında karşılaştıkları şüpheli durumları veya hijyen eksikliklerini "Alo 174 Gıda Hattı" üzerinden yetkililere bildirmeleri istenirken, denetimlerin yılbaşı gecesine kadar artarak süreceği kaydedildi.