GENEL - 07 Mayıs 2018 Pazartesi 10:18

Öğrencilerin yeni paylaşım ağı geliyor

A
A
A
Öğrencilerin yeni paylaşım ağı geliyor

Öğrenciler, kendi oluşturdukları sosyal ağda buluşuyor.

Öğrenciler, kendi oluşturdukları sosyal ağda buluşuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yazılım Mühendisliği öğrencileri, üniversite yaşamlarını daha eğlenceli hale getirmek, sosyalleşmeyi arttırmak ve eğitim hayatlarında birbirlerine yardımcı olmak amacıyla “Stucial” adını verdikleri mobil uygulama geliştirdi.


İEÜ Yazılım Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Furkan Kavlak, Hatice Ertuğrul, Simge Güçlükol, Simge Özcan, Yazılım Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi Senem Kumova Metin danışmanlığında öğrencileri bir araya getirecek sosyal platform oluşturdu.


Uygulamanın Apple Store ve Google Play mağazalarından ya da app.stucial.com adresinden indirilebileceğini belirten Furkan Kavlak, “İzmir ve çevresinden başlayarak tüm dünya üniversitelerini zaman içerisinde sisteme dâhil etmeyi planlıyoruz. Uygulamayla birlikte öğrenciler, ders programlarına kolaylıkla ulaşabilecek. Kişisel ders programlarını arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Bu sayede ortak ders aralarını keşfedip birlikte vakit geçirebilme fırsatı yakalayacak” dedi.


Öğrencilerin aynı dersi aldığı diğer öğrencilerle o derse ait mesajlaşma grubunda yer alacağını ve ders materyallerini paylaşabileceklerini aktaran Kavlak, öğrencilerin ders notlarını sisteme yükleyebileceğini söyledi. Uygulamaya katılan öğrencilerin okul duyurularını da takip edebileceğini ifade eden Kavlak, profil gizlilik ayarları sayesinde ders programlarını gizleyerek sadece arkadaşlarının görmesini tercih edebileceğini de anlattı. Kavlak, öğrencilerin derslere yorum ve değerlendirme ekleyebileceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.