KÜLTÜR SANAT - 23 Eylül 2025 Salı 10:38

Türkiye’nin en başarılı atları Menemen’de yarışacak

A
A
A
Türkiye’nin en başarılı atları Menemen’de yarışacak

Menemen Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen rahvan at yarışları, bu yıl da Türkiye’nin en başarılı rahvan atlarını aynı pistte buluşturacak. Heyecan ve coşkunun bir arada yaşandığı 11. Geleneksel Rahvan At Yarışları, 28 Eylül Pazar günü, Seyrek Arena’da gerçekleştirilecek.


Mayıs ayından beri her ay gerçekleşen açılışlarla ve biri uluslararası olmak üzere üç festivalle tüm dikkatleri üzerine çeken Menemen Belediyesi, büyük bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en seçkin rahvan atları, Menemen’de kupa için yarışacak. Menemen Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği rahvan at yarışları, yaklaşık 200 atın ve binicisinin kıyasıya mücadelesine sahne olacak. 28 Eylül Pazar günü saat 11.00 itibariyle başlayacak yarışlar, tam 13 farklı kategoride gerçekleştirilecek.



Ücretsiz servis imkanı


Öte yandan Menemen Belediyesi, 11. Geleneksel Rahvan At Yarışları’nı izlemek isteyen ve toplu taşımayı kullanacak olan vatandaşları da unutmadı. Bu kapsamda Menemen İZBAN İstasyonu, Kubilay İlkokulu önü ve tüm belde merkezlerinden saat başı ring seferler düzenlenecek.



"Kültürümüzü geleceğe taşıyoruz"


Menemen 11. Geleneksel Rahvan At Yarışları’na vatandaşları davet eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Tarih boyu at üstünde büyük zaferler kazanan, uzun göçler gerçekleştiren ve atı ilk evcilleştiren millet olma özelliğini taşıyan milletimizin bu kıymetli geleneğini geleceğe taşımak ve yeni nesillere aktarabilmek çok önemli. Biz de bu kapsamda düzenlediğimiz rahvan at yarışlarımızla, hem atçılık geleneğinin sürdürülmesi hem de kent hayatı içindeki evlatlarımızın atı tanıyıp sevmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu Pazar günü, hayvan sevgisinin, yarış heyecanının, dostluğun ve birlikte olmanın keyfini yaşamak adına tüm hemşehrilerimizi rahvan at yarışlarına bekliyoruz." dedi.



Türkiye’nin en başarılı atları Menemen’de yarışacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 123 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 3 ilde jandarma tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 123 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Ezine, Isparta ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Çanakkale, Isparta ve Mersin’de uyuşturucu satışına yönelik operasyonlar düzenlendi. 131 Asayiş Timi, 9 Jandarma Motorlu Asayiş Timi, 6 Komando Timi, 574 jandarma personeli ve 12 özel eğitimli narkotik dedektör köpeği ile birlikte 101 farklı adrese düzenlenen operasyonlar sonucu 123 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu 465 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya uyuşturucu ile mücadelede kararlılık vurgusu yaptığı paylaşımda, "Operasyonlardaki hedefimiz; özellikle gençlerimizi hedef alan, zehir tacirlerinin eli kolu durumundaki, sosyal medya ve mesajlaşma programları üzerinden, mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan ‘Torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarıydı. Uyuşturucuyla savaşımız, çok katmanlı ve çok boyutlu olarak kararlılıkla devam ediyor. Uyuşturucu suç örgütü elebaşından, torbacısına kadar tedarik zincirinin her halkasını tek tek kırıp atacak operasyonlar düzenliyoruz" ifadelerine yer verdi.