SPOR - 03 Eylül 2021 Cuma 10:13

Ufuk Sarıca: “Ekstra bir oyuncumuz olsa belki Avrupa şampiyonuyduk”

A
A
A
Ufuk Sarıca: “Ekstra bir oyuncumuz olsa belki Avrupa şampiyonuyduk”

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğu kaçırdıklarını belirterek, “Ekstra bir oyuncumuz olsa belki Avrupa şampiyonuyduk” dedi.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğu kaçırdıklarını belirterek, “Ekstra bir oyuncumuz olsa belki Avrupa şampiyonuyduk” dedi. Karşıyaka’daki her döneminde sürdürülebilir başarının yakalandığını söyleyen Sarıca, Bornova Belediyesi ile yapılan pilot takım anlaşmasının orta ve uzun vadede Pınar Karşıyaka’ya önemli değerler kazandıracağını söyledi.


Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, son 2 yılda basketbol şubesinin yaşadığı gelişimi ve kadroya yeni katılan oyuncuları değerlendirdi. Sarıca, Karşıyaka ve pilot takım Bornova Belediyesi arasında yapılan işbirliğinin ayrıntılarını anlattı.


2012-2016 yılları arasında Pınar Karşıyaka Başantrenörü olarak 3 kupa kazanan ve 2016 yılında ayrıldığı Karşıyaka’ya 2019’da dönen Ufuk Sarıca,“2012-2016 yılları arasındaki 4 yıllık dönem, tane tane geçilen bir süreç oldu ve şampiyonluklarla beraber 2016 yılının sonunda Pınar Karşıyaka tarihinde ilk kez Euroleague arenasına çıktı. Son iki yılda bu sürdürülebilir başarıyı çok yeni bir takım olmamıza, 10 yeni oyuncuyla başlamamıza rağmen bu ekolü devam ettirebildik. Bundan dolayı tabi ki büyük mutluluk duyuyoruz. 2019-2020 sezonunu uzun süre lider götürdük ve ligin sonuna yaklaşıp yarıda kaldığında 2. sıradaydık. Avrupa kupasında ise yarı finale kalmıştık. Çok domine ederek gidiyorduk ve çok iyi durumdaydık. Büyük ihtimalle o kupayı kazanacaktık ancak sezon yarıda kaldı” dedi.



“Ekstra bir oyuncumuz olsa belki Avrupa şampiyonuyduk”


Ufuk Sarıca, geçtiğimiz sezon yine güçlü rakiplere rağmen ligi ilk 3 içinde bitirdiklerini hatırlatarak, “Bu önemli bir istikrardı. Geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde finale kaldık ki, aslına bakarsanız sezon başında birçok otorite bizi orada favori göstermiyordu, bu bir gerçek. Hatta son 8’e bile bizim dışımızda çok takım aday gösteriliyordu. Ama biz kendini yolda geliştiren, büyüyen bir takım olduk. Sezonu covid ve sakatlıklara rağmen başladığımız gibi herhangi bir transfer yapmadan 13 oyuncuyla bitirdik. Sponsorumuzun ve de yönetimimizin çizdiği bütçe içinde kaldık. Belki bizim 14. oyuncumuz olsa ya da 6. bir yabancı oyuncumuz olsaydı bir Avrupa şampiyonluğumuz vardı. Sürdürülebilir başarı buradaki her dönemimde benim için en önemli unsur oldu. Geldiğimiz noktada Pınar Karşıyaka, hep ilk 4’ün içinde olan finallere, şampiyonluklara aday gösterilen, eşleşmekten çekinilen bir ekol haline geldi. Bu başarıyı elde ederken özellikle geçen sezon taraftarsız boş salonda maçlar oynadığımızı düşünürsek, bundan etkilenecek en baştaki ilk 3 kulüpten bir tanesiyiz, gösterdiğimiz performans tüm camiayı mutlu etti” diye konuştu.



"Pınar Karşıyaka iyi bir vitrin oldu"


Ufuk Sarıca, geçtiğimiz sezona göre en büyük farkın değişik bir uzunla oynayacakları olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Ama her sene değişen uzunlarımız oldu maalesef. Çünkü başarıyla beraber bazı oyuncularımızı kendi bütçemiz dahilinde kadroda tutamıyoruz, bu da bir gerçek. Önceki sezon Jordan Morgan’ı yüksek bütçeli kontratla Rusya’ya gönderdik, sona eren sezonda Raymar Morgan yine Euroleague takımına gitti. Bu konuda yıllardır vitrin olduğumuzu söyleyebilirim. Hem yerli oyuncularımız Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko gibi kulüplere gitti hem de Euroleague seviyesindeki kulüplere Strawberry, Diebler, Bobby gibi daha önce çok kişinin tanımadığı oyuncuları transfer ettik.”



"3 yabancı oyuncu değişti, kaliteli yerli oyuncu takviyesi yapıldı"


Kadrolarında bu sene 3 yabancı oyuncunun değiştiğini ifade eden Sarıca, “Ama önemli olan oyuncuya göre bizdeki takıma göre sistemi yapılandırmak. Çok kaliteli oyuncular aldık. James çok yetenekli ve kaliteli bir oyuncu, çok da gelişim gösterecek ve yukarılara gideceğine inanıyorum. Colson Bonzie daha önce ligimizde oynadı ve geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde ve Fransa’da MVP oldu. Akil’in de kendi bütçemiz dahilinde alabileceğimiz en iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum ve O’nu en iyi şekilde adapte edeceğiz. 3 yabancı basketbolcunun yanı sıra yerli oyuncularımız da değişti. Metecan’ın son 2 sezonda Pınar Karşıyaka’da gösterdiği gelişim beni mutlu etti ve hala gideceği yerler var. Sertaç örneğinde olduğu gibi inşallah Metecan da ciddi süreler, görevler ve sorumluluklar alır, Fenerbahçe Beko’da ve inşallah o da yurt dışında daha büyük hayal ettiği yerlere ulaşır. Can, Burak, Berkan ve altyapıdan genç Ali Efe’yi kadromuza aldık. Çok kaliteli yerliler olduğunu düşünüyorum. 8 yeni oyuncuyu kadromuza katıldı, oturmuş bir kadrodan sonra biraz zamana ihtiyacımız var, eski parçaları yeni parçalarla birleştirmemiz lazım. Bunun için antrenmanlar yapıyoruz, özel maçlar yapacağız. Sezona da inanıyorum ki en iyi şekilde hazır olarak başlayacağız” dedi.



"Pilot takımımız Karşıyaka’ya önemli değerler kazandıracak"


Sarıca son olarak, pilot takım projesinin olmazsa olmazlarından ve daha önce yapılması gereken çok doğru bir hamle olduğunu dikkat çekerek, Bornova Belediye ile yapılan ve ‘Bornova Belediyesi Karşıyaka’ adıyla TBL’de mücadele edecek yeni takım hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:


“Bornova Belediye ile güzel bir oluşum yaptık. Bizim arada sıkışan genç oyunculara pişmeleri için daha fazla sürelerde maç oynamaları için güzel bir imkan sağladık. Bu oluşumu önceki yıllarda da istemiş yapamamıştık. Çok güzel bir salon var. Bu oluşumda salon dolayısıyla çalışma imkanı çok önemliydi. Salonun olması bu bağlamda işbirliğini güçlendirdi. Bizim yönetimimiz ve Bornova Belediye yönetimi çok heyecanlı. Genç bir takım kuruluyor hata yapacaklar, bunları düzeltip geliştirecekler. Buradaki amaç oyuncu gelişimi olacak. Burada oyuncuların bireysel gelişimleri bizim sezon içinde gözlemleyeceğimiz bir durumda olacak. Umutluyum, 3 yıllık orta-uzun vadede buradan Pınar Karşıyaka’ya önemli değerler kazandırılacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın, tarihinin en büyük kariyer fuarına hazırlanıyor Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliğinde düzenlenecek olan Ege Kariyer Fuarı 2026 (EGEKAF’26) öncesi lansman toplantısı gerçekleştirildi. ADÜ Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya üniversite yönetimi ve basın mensupları katılırken, fuara ilişkin paylaşıldı. Toplantıda konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Aydın’ın önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, fuarın büyüklüğüne dikkat çekti. ADÜ Rektörü Kent, bu hafta 15-16 Nisan Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek fuarın Aydın tarihinde şimdiye kadar düzenlenen en büyük kariyer etkinliği olacağını ifade etti. Yaklaşık 50 bin katılımcının beklendiğini kaydeden Kent, organizasyonun geçmiş yıllarda farklı üniversitelerde düzenlendiğini hatırlatarak, bu yıl Aydın’ın ev sahipliği yapacağını söyledi. Tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Kent, stantların dolduğunu ve paydaş üniversitelerin de öğrencileriyle birlikte fuara katılım sağlayacağını belirtti. "200’ün üzerinde kurum ve kuruluş katılacak" ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Özarslan ise EGEKAF’ın bölgesel ölçekte çok paydaşlı bir organizasyon olduğunu belirterek, fuarın öğrenciler, sektör temsilcileri, akademi ve kamu kurumlarını bir araya getireceğini söyledi. Fuarın, Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park Fuar Alanı’nda gerçekleştirileceğini ifade eden Özarslan, yaklaşık 7 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekare açık alanda kurulacak organizasyona 200’ün üzerinde kurum ve kuruluşun katılımının beklendiğini aktardı. 50’den fazla kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra 100’ün üzerinde özel sektör temsilcisinin fuarda yer alacağını kaydeden Özarslan, savunma sanayisinin önde gelen firmalarının da etkinlikte stant açacağını belirtti. Fuarın öğrencilere önemli fırsatlar sunacağını dile getiren Özarslan, katılımcıların firmalarla birebir görüşmeler yapabileceğini söyledi. Özarslan, ayrıca mülakat simülasyonları, anlık iş ve staj başvuruları gibi uygulamaların da gerçekleştirileceğini ifade etti. Etkinlik kapsamında firma sunumları, kariyer panelleri, söyleşilerin düzenleneceğini belirten Özarslan, öğrenciler ile mezunların bir araya geleceği ortamların da oluşturulacağını kaydetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İş Kurumu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek fuarın ’Gençliğin Üretim Çağı’ mottosuyla düzenlendiğini hatırlatan Özarslan, ADÜ’nün bu yılki temasının ise ’Kariyerini Kodla, Geleceğini Şekillendir’ olduğunu sözlerine ekledi.
İstanbul Büyükçekmece’de Bahar Şenliği’nde tenis heyecanı zirve yaptı Büyükçekmece düzenlenen ‘’Bahar Şenliği Çocuk Tenis Turnuvası’’ Türkiye’yi gururla temsil eden milli sporcumuz Çağla Büyükakçay’ın katılımıyla renkli görüntülere ve çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘’Bahar Şenliği Çocuk Tenis Turnuvası’’, Grand Slam sahnelerinde Türkiye’yi gururla temsil eden milli sporcumuz Çağla Büyükakçay’ın katılımıyla renkli görüntülere ve çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Mimaroba İnönü Lozan Parkı Tenis Kortları’nda 7 kategoride iki gün boyunca süren turnuvalarda minik sporcuların azmi, kararlılığı ve centilmence mücadelesi izleyenlerden büyük alkış aldı. "Burada ciddi bir potansiyel var" Kadınlar kategorisinde dünya 60 numarasına yükselen milli sporcumuz Çağla Büyükakçay, minik sporcuların heyecanına ortak oldu. Büyükçekmece’de gördüğü tenis ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çağla Büyükakçay, şunları söyledi: ‘’Bugün burada olmak benim için çok güzel. Çağla Büyükakçay Tenis Kortları’nı daha önce sosyal medya hesaplarımdan hep bana gönderiyorlardı. Ben de Erhan Hoca ile iletişim kurdum ve burada güzel bir etkinlik yapmışlar benim için. Bu kadar çok çocuğun bir arada olduğunu görmek, tenis oynadığını görmek çok harika benim açımdan. Görüyorum ki burada gerçekten ciddi bir potansiyel var. Ben de bunu görmekten çok mutlu oldum. Beni de onore ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Büyükçekmece Belediyesi’ne spora verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. Benim ismimi bu kortlara verdikleri için de çok teşekkür ediyorum. Gördüğüm kadarıyla çok fazla sporcu var. Bu da bizim için gerçekten çok harika bir şey." Dereceye giren sporcular Turnuva boyunca kortlarda kıyasıya rekabet yaşanırken, sporcular performanslarıyla gelecek adına umut verdi. Ailelerin ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmaların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi. Turnuvada başarı elde eden genç tenisçiler, büyük bir gurur yaşayarak ödüllerini aldı. Ödül alan tenisçilerin listesi şu şekilde oluştu; Yıldızlar kategorisinde dereceye giren kızlar: 1. Masal Su Alabay, 2. Melis Nudem Ürey, 3. Elif Özkan ,4. Zeynep Dila Kabakçı Yıldızlar kategorisinde dereceye giren erkekler: 1. Kuzey Bedir, 2. Hakan Güreşen, 3. Bülent Berat Bozkurt, 4. Çınar Bahtiyar Tanak Mini grup zirve turnuvası dereceye girenler: 1. Berrak Mutluç, 2. Neris Yeşildağ, 3. Çağatay Emre Karakoç, 4. Beril Saltık Minikler kategorisinde dereceye giren kızlar: 1. Lara Sanlı, 2. Elif Asya Yaldır, 3. Elif Dila Kendigelen, 4. Başak Tanem Savuk Minikler kategorisinde dereceye giren erkekler: 1. Demir Demirkaya ,2. Engin Deniz Karacan,3. Emircan Kaya,4. Emir Ali Öğmen Büyükler Kategorisinde Dereceye Giren Kızlar: 1. Deniz Şiirboy,2. Deniz Ülker Dikpınar,3. Elif Uysal,4. Venüs Mina Müslim Büyükler kategorisinde dereceye giren erkekler: 1. Mustafa Ege Sivri,2. Arda Özışık,3. Kerem Kıray, 4. Poyraz Kurtulan