EKONOMİ - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 15:19

WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı açılıyor

A
A
A
WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı açılıyor

İzmir, WENERGY-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarına ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Törenle kapılarını açacak WENERGY Expo, 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de yerli ve yabancı yüzlerce katılımcıyı, binlerce sektör profesyoneli ziyaretçi ile buluşturacak. Fuarda, 22 oturumda alanında lider ve ilham veren konuşmacılar, bilgi ve birikimlerini paylaşacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen WENERGY-2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, 300’ü aşkın sektör paydaşını, uluslararası alıcı ve yatırımcılar ile buluştururken; kamu, yatırımcı, sanayici ve tedarikçiyi bir araya getirecek. 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek fuarda, başta; rüzgar, güneş, hidrojen, biyokütle ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları yer alacak. Fuarda yine; enerji ekipman tedarikçileri, mühendislik ve Ar-Ge firmaları, otomotiv sektörü, elektrikli araçlar, şarj ekipmanları, enerji depolama firmaları, e-mobilite kuruluşları ve lojistik başta olmak üzere enerjiyle ilgili en güçlü üretici firmalar inovatif ürün ve teknolojilerini sergileyecek. WENERGY Expo’da, UR-GE Projesi kapsamında, 25 ülkeden çok sayıda sektör profesyoneli yabancı alıcı da ağırlanacak. WENERGY Expo, rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde zirvede yer alan, jeotermal, güneş gibi diğer kaynaklardan elektrik üretiminde de üst sıralarda bulunan yenilenebilir enerji ekipmanlarının üretim üssü İzmir’in, temiz enerjinin başkenti olma özelliğini pekiştirecek.


Sektörün önde gelen isimlerinden akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu kongre kapsamında 22 oturum gerçekleştirilecek. Oda, dernek ve kurumların destekleriyle Fuar İzmir A Hol Etkinlik Sahnesi ile A Seminer Salonunda üç gün boyunca gerçekleştirilecek kongrede; enerji dönüşümünden yenilebilir enerji kullanımına, iklim değişikliğinden elektrikli araçlara kadar pek çok konu başlığı ele alınacak. Açılış konuşmasını, “Dünya Enerjisindeki Yeni Dinamikler: Türk İş Dünyasına Yansımaları, Neler Yapmalı?” başlığıyla Londra Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü’nün yapacağı kongrede; alanında lider ve ilham veren konuşmacılar, bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Kongre ile eş zamanlı olarak Elektrik Mühendisleri Odası tarafından da “Temiz Enerji Sempozyumu” düzenlenecek. https://wenergy.com.tr/kongre-programi adresinden programa ulaşılabilinecek.



WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı açılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.