YEREL HABERLER - 16 Şubat 2017 Perşembe 12:37

Müftü Sürgeç Türkoğlu’nda

A
A
A
Müftü Sürgeç Türkoğlu’nda

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kaymakam Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat ile birlikte Türkoğlu ilçesinde incelemelerde bulundu.
İl Müftüsü Celal Sürgeç beraberindekilerle birlikte hayırsever vatandaşlar tarafından yapımı devam eden Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisi olacak Fatih Sultan Mehmet Han Camii’sini ve caminin alt katında bulunan kreşi ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Cami ziyaretinin ardından Müftü Sürgeç, yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat hakkında bilgi alan Sürgeç, “Sayın kaymakamımla, belediye başkanımla çok keyifli gezilerim oldu. Camiye geldik. Gerçekten cami ve ilerde yapılacak külliyesi ile birlikte çok güzel bir kompleks olacak. Bir külliye olacak inşallah. Cami tarihi güzelliği yansıtıyor fakat caminin altı beni daha çok etkiledi. Caminin alt kısmında bilhassa çocuklarımıza yönelik yapılacak eğitimler inşallah çok daha verimli olacak. Hemen yan tarafında spor kompleksimiz, gençlik merkezinden sonra Kuran kursunda hafızlık düşünülüyor. Hafızlıktan sonra imam hatip ve en sonunda yine Türkoğlumuza yapılan İslami İlimler Fakültesi’nde geleceğin alimlerini daha şimdiden görüyor gibiyim” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.