ASAYİŞ - 08 Aralık 2018 Cumartesi 20:33

Elbistan’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 kişi tutuklandı

A
A
A
Elbistan’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde polis ekiplerinin silah kaçakçılığı ve ticaretine yönelik olarak düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde polis ekiplerinin silah kaçakçılığı ve ticaretine yönelik olarak düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı. Şahısların, operasyon anında yere attığı 2 tabanca da polis tarafından bulundu.


Alınan bilgilere göre, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği görevlileri, sınır illerinden ilçeye silah getirileceği bilgisine ulaştı. Araştırmalarını derinleştiren KOM ekipleri, içinde 2 şahsın olduğu ve kaçak silahın getirildiği değerlendiren aracı takibe aldı. Otomobilde bulunan S.Ç. ve O.E. isimli şahısların, H.H.A. isimli şahsa tabanca teslim ettiğini belirleyen KOM ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Polisi fark eden H.H.A., poşet içerisindeki silahı atıp yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalandı. H.H.A.’nın üzerinde bulunan diğer ruhsatsız tabanca da kovalamaca esnasında yere düştü. Polis ekipleri, 3 şahsı da yakalayarak gözaltına aldı. Yere düşen 2 ruhsatsız tabanca ve fişeklere de el konuldu. Şahıslar, işlemleri için Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, Elbistan Adliyesi’ne sevk edildi. Şahıslardan H.H.A., ruhsatsız silah bulundurmak suçundan çıkarıldığı Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler, O.E. ve S.Ç. ise çıkarıldıkları mahkemece ruhsatsız silah ticareti yapmak suçundan tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak Karabük’te çiftçilerin ve üreticilerin gelir seviyesini artıracak olan Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı yapıldı. Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu belirtti. Geriye kalan yüzde 26’lık kısmın sadece 17’sinde tarım yapılabildiğini ifade eden Yavuz, “Bizim binlerce dönüm arazide, yüzlerce dönüm arazide tarım yapma şansına sahip değiliz. O zaman ne yapmamız lazım? Arkadaşlarımızla konuştuk. Bizim biraz daha katma değeri yüksek, ticari değeri yüksek, dar alanlarda yetiştirdiğimiz zaman çiftçimize gelir getirebilecek olan ürünleri yönelmemiz lazım” dedi. “Üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz” Karabük coğrafyasının ve ikliminin en uygun olanının tıbbi aromatik bitkiler olduğunun altını çizen Yavuz, “O zaman biz bu tarım arazisi olarak kısıtlı coğrafyada da toprakta katma değeri yüksek, tıbbi aromatik bitkileri yetiştirdiğimiz zaman hem tıpta hem kozmetikte hem gıda da açıkçası kullanılan ürünlerde katma değeri düşen ürünlerle birlikte biz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz” diye konuştu. Tıbbi aromatik bitkilerle TABİAT Karabük markası altında bir yolculuğun beklenildiğini anlatan Yavuz, “Valiliğimizden, müdürlüklerimize, kaymakamlıklarımıza, ticaret odalarımıza, muhtarlarımıza, ziraat odalarımıza, çiftçilerimize kadar bu ürünleri markalaştırmamız lazım. Aynı zamanda turizm sektörüyle de ilişkiler kurmamız lazım. Yetiştireceğimiz ürünlerin hasat şenlikleriyle, turizm sektörün yakışır bir şekilde paketleyerek, bu ürünlerimizi açıkça satışa koyarak turizmle birlikte de ilişkilendirip tıbbi aromatik bilgilerimizi turizm sektörüyle iç içe geçirip hasat ve diğer faaliyetlere bu şehrin turizmi ile birlikte düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarafından proje tanıtım sunumu yapıldı. Vali Yavuz’un çiftçilere tohum ve fidan dağıtımı yapmasıyla program sona erdi.
Bingöl Bingöl’de Trafik Haftası etkinliği düzenlendi Bingöl’de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. 4-10 Mayıs trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uydukent bölgesindeki avm önünde stantlar kuruldu. İl protokolü ve öğrencilerin gezdiği stantlarda hem bilgilendirmeler yapıldı hem de çeşitli hediyeler verildi. Jandarma ve emniyet tarafından kurulan stantları gezen Vali Ahmet Hamdi Usta, bu tür çalışmaların gençler ve çocukların önemli olduğunu belirtti. Vali Usta, “Her yıl 4-10 Mayıs’ta Karayolları Güvenlik ve Trafik haftasını kutluyoruz. Bu anlamda bugün Bingöl’ümüzde farkındalık oluşturmak amaçlı emniyet, jandarma ve belediyemizin yapmış olduğu bir sergi vardı. Çalışmalara baktık, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldık. Türkiye’mizdeki en önemli sorunlardan biri de karayolları güvenliği, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçilmesi. Maalesef Bingöl’de de ne kadar dikkat etsek de bunların önüne geçemiyoruz. Son 4 ay içinde maddi, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarına rastladık. Büyüklerimizden çok fedakarlık bekliyoruz ama gençlerimizi eğitebilirsek onlar ileride büyüdüğünde bu trafik kazaların önüne geçebiliriz” dedi. Trafik haftası etkinliğine Vali Usta’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Ağrı Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, öğretmenlere "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni anlattı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamuoyuna görüşüne sunduğu "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kökrek, bu çerçevede Naci Gökçe Anadolu Lisesi ve Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaretlerde "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin temel amaçları ve uygulamalarına ilişkin detaylı bilgiler sunan Kökrek, modelin milli ve manevi değerlere önem veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, öğrenciyi merkeze alan bir eğitim sistemi öngördüğünü vurguladı. Kökrek ayrıca modelin öğretmenlere de önemli görevler yüklediğini belirterek, öğretmenlerin bu modelin uygulanmasında öncü rol oynayacaklarını ve kendilerini sürekli geliştirmeleri ve yenilikleri takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Okul ziyaretleri sırasında öğretmenlerle sohbet ederek istek ve taleplerini dinleyen Kökrek, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin başarıyla uygulanması için tüm paydaşların iş birliğine ihtiyacı olduğunu belirtti. Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle de bir araya gelen Kökrek, öğrencilerle voleybol oynayarak keyifli vakit geçirdi. Ziyaretler, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin Ağrı’daki öğretmenler tarafından daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunuyor. Öğretmenlerin modelle ilgili istek ve talepleri dinlenerek modelin geliştirilmesine katkı sağlanıyor. Öğrencilerle yapılan sohbetler ve birlikte yapılan aktiviteler, Milli Eğitim Müdürlüğü ile öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendiriyor.