GENEL - 18 Kasım 2019 Pazartesi 13:34

Örgü bebekler gelir kaynağı oldu

A
A
A
Örgü bebekler gelir kaynağı oldu

Kahramanmaraş’ta 29 yaşındaki Melike Arıkan, internetten yapmayı öğrendiği örgü bebekleri satarak harçlığını çıkarıyor.

Kahramanmaraş’ta 29 yaşındaki Melike Arıkan, internetten yapmayı öğrendiği örgü bebekleri satarak harçlığını çıkarıyor.


Kahramanmaraş’ta ailesiyle birlikte yaşayan Melike Arıkan, internetten öğrendiği örgü bebekleri boyutu ve rengine göre yaklaşık 1 haftada hazırlıyor. Örgü bebekleri 50 ile 150 lira arasında satışa sunan Arıkan, harçlığını çıkarıyor. Şimdiye kadar 40’ın üzerinde örgü bebek hazırladığını söyleyen Arıkan, ürünlerini sosyal medyadan paylaşıp siparişler aldığını söyledi.


Örgü bebeklerin insan sağlığı açısından da zararlı olmadığını söyleyen Arıkan, “Kendim internetten araştırarak yapmaya başladım. Küçük küçük parçalardan farklı farklı örnekler yapmaya başlayarak, bunları siteme koydum ve bunlardan satışlarım oldu. Şehir dışına göndermeye başladım. Hiçbir şekilde eğitim almadım. Bu ürünlerle alakalı kurslara gitmedim. Evde oturarak, video izleyerek kendi başıma yapmaya çalıştım. Şu ana kadar 30-40 civarına yakın oldu. Kuzenlerime, yeğenlerime ve çevremdekilere hediye ettiklerim oldu. Bu ürünleri yaparak kendi harçlığımı kazanıyorum. Bu ürünleri yapmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Ürünlerin yapım aşaması ise ürünün büyüklüğüne ve üründe saç modelleri, kıyafetine göre değişiyor. Küçük bir bebek bir haftada bitiyor ama büyük bir bebek bir haftadan fazla sürebiliyor. Ben sevdiğim için bırakamıyorum bir haftada daha fazla emek harcıyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.