ÇEVRE - 14 Eylül 2020 Pazartesi 12:17

Başkonuş Yaylasını bu yıl 100 bin kişi ziyaret etti

A
A
A
Başkonuş Yaylasını bu yıl 100 bin kişi ziyaret etti

Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Başkonuş Yaylası’nı bu yıl, korona virüsten kaçan vatandaşlarla birlikte yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Başkonuş Yaylası’nı bu yıl, korona virüsten kaçan vatandaşlarla birlikte yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.


Kahramanmaraş şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede yer alan Başkonuş Yaylası, yaz-kış yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çekiyor.


Bin 500 rakımlı bölgede bulunan sedir, meşe, ardıç ve köknar gibi ağaçların yanı sıra sümbül ve salep başta olmak üzere birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındıran yayla, alageyik ve yaban hayvanlarına da ev sahipliği yapıyor.


Yaylayı yılbaşından bu yana yaklaşık 100 bin vatandaşın ziyaret ettiğini ifade eden Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, özellikle salgın hastalık korona virüs nedeniyle pandemi sürecinde ilginin daha çok arttığını söyledi. Yaylaya gelen vatandaşların karavana ve çadır gibi kamp yapma imkanlardan da faydalandığını söyleyen Erdoğanyılmaz, vatandaşları oksijen deposuna davet etti.


Erdoğanyılmaz, “Yayla 12 ay çok vatandaşlar tarafından çok fazla talep görüyor, kimi vatandaş kış mevsiminde gelip burada çeşitli aktiviteler yapıyor, kimileri de yaz mevsiminde kamp ve bungalov evlerde kalarak temiz havanın tadını çıkarıyor. Buraya gelen vatandaşların yüzde 90’ı kent dışından geliyor ve aileler için ayrıca piknik ve park alanları da yer alıyor. Endemik bitki çeşitliliği bakımından İngiltere ve Hollanda’nın toplamının bir buçuğunu barındırmaktadır. Kahramanmaraş’ta havanın 35 derecelerde seyrettiği dönemlerde yayladaki hava ısısının ortalama 20 derecelerde bulunuyor.



“Dubai ve Katar’dan misafirler ağırlayacağız”


Yaylaya ülkenin farklı yerlerinden vatandaşların yanı sıra Avrupa ve Asya gibi ülkelerden misafirlerinde geldiğini söyleyen Erdoğanyılmaz, “Burada her hafta 7 ila 8 bin misafir ağırlıyoruz. Bu rakam aylık 20 binlere kadar ulaşabiliyor. Yıl başından bu yana yaylaya yaklaşık 100 bin vatandaş ziyaret etti ve bunlardan birçoğu konakladı. Yeni hizmete giren konaklamalarımız ile birlikte üst düzey standartlarda kavuşacak. Yeni anlaşmalar yaptık ve Dubai ve Katar’dan da misafirlerimizi ağırlayacağız. ’Kahramanmaraş Akdeniz’in saklı cenneti, Başkonuş da bu cennetin baş köşesidir’ diyoruz. Bu nedenle şehir dışından gelenlerin birçoğu, ’burası Alplere çok benziyor’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale MHP’li milletvekilinden "TikTok" açıklaması: "Kapatılması için kanun teklifi hazırlanmakta" Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, "Ahlaksız paylaşımların yoğunlukla yer aldığı ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan TikTok’un bir an önce kapatılması gerektiği açıktır. Bu doğrultuda kanun teklifi hazırlamakta olduğumuzun da bilinmesini isterim" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medya uygulaması TikTok ile ilgili açıklama yaptı. TikTok’un, dünyada ve Türkiye’de kullanılan en yaygın sosyal medya platformlarından birisi olduğuna işaret eden Öztürk, kullanıcı sayısının dünyada 1 milyarı aştığını, Türkiye’de ise 30 milyon olduğunu ifade etti. "Bataklığın kurutulması gerekmektedir" TikTok uygulamasının, Türk aile yapısına ve kültürüne uygun olmayan görüntülerin ve davranışların paylaşıldığı bir mecra olduğuna değinen Öztürk, "Bu anlamda müstehcen içerikler oluşturan, canlı yayında gelir sağlayan, çocuk istismarı paylaşan hesap yöneticilerine yönelik operasyonların yapıldığı ve adli soruşturmaların açıldığı yine kamuoyuna yansımaktadır. Tam bu noktada ifade etmeliyim ki TikTok adlı sosyal medya platformu tam anlamıyla bir bataklığa dönüşmüştür ve bataklıkta sinek avlamaktansa bataklığın kurutulması gerekmektedir" diye konuştu. "Ahlak yok olursa gelecek yok olur" Ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı bir sosyal medya mecrasında yapılan paylaşımların, toplum düzenini tehdit eden birer unsur olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Bu, her şeyden önce içinde çocuklarımızı büyüteceğimiz sağlıklı bir toplum için gereklidir. Ahlak yok olursa gelecek yok olur. Ahlakı zedelenen veya yok olan, milli ve manevi değerleri her gün örselenen bir toplum geleceğini hazırlayamaz, istikbâlini sağlam zeminler üzerine kuramaz" şeklinde konuştu. "Milli kültürümüz ve ahlaki yapımız asla bozulmayacaktır" Öztürk, "Bu anlamda ahlaksız paylaşımların yoğunlukla yer aldığı ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan TikTok’un bir an önce kapatılması gerektiği açıktır. Bu doğrultuda kanun teklifi hazırlamakta olduğumuzun da bilinmesini isterim. Umuyorum ki Türk milletinin kültürel kodlarını bozmaya yönelik her türlü unsura karşı gerekli tedbir ve adımlar atılarak milli kültürümüz ve ahlaki yapımız asla bozulmayacaktır" dedi.