EKONOMİ - 15 Nisan 2021 Perşembe 11:52

KMTSO’da teknoloji odaklı sanayi hamlesi

A
A
A
KMTSO’da teknoloji odaklı sanayi hamlesi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Türkiye’de aldığı teşviki yüzde 100’üne yakınını hayata geçirmiş sanayici olarak yatırım hamlesine dönüştürmüş bir kentiz ve bununla övünüyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Türkiye’de aldığı teşviki yüzde 100’üne yakınını hayata geçirmiş sanayici olarak yatırım hamlesine dönüştürmüş bir kentiz ve bununla övünüyoruz” dedi.


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Askon Danışmanlık işbirliği ile bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türkiye’de katma değerli üretimin artırılması amacı doğrultusunda, orta ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yönelik özel bir teşvik olan hamle programı ile yatırımcılar için uygulanacak teşviklerin tanıtıldı.


Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nı tanıtacağız. Burada amaç, yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tabiri caizse sonsuz bir imkan sunuyor. Bizden istenen yeni şeyler yapma cesaretini göstermemiz. Bizim arkadaşlarımızın hepsinde bu cesaretin fazlasıyla olduğunu biliyoruz. Kendimizle övündüğümüz, farklı bir gururumuz var. Türkiye’de aldığı teşviki yüzde 100’üne yakınını hayata geçirmiş sanayici olarak yatırım hamlesine dönüştürmüş bir kentiz ve bununla övünüyoruz. Biz kendimizi üretime odaklamışız. Doğru ürünü ürettiğimiz sürece dünyada bunun her türlü talebi var” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.