GENEL - 02 Eylül 2022 Cuma 12:24

Onikişubat’ta yaz kursları sona erdi

A
A
A
Onikişubat’ta yaz kursları sona erdi

Onikişubat Belediyesi, alanında uzman öğreticilerinin katılımıyla başlatılan bağlama, gitar, resim ve İngilizce gibi sanatsal ve kişisel gelişim branşlarındaki yaz kurslarını tamamladı.

Onikişubat Belediyesi, alanında uzman öğreticilerinin katılımıyla başlatılan bağlama, gitar, resim ve İngilizce gibi sanatsal ve kişisel gelişim branşlarındaki yaz kurslarını tamamladı.


Şehit Serkan Yılmaz Bilgi ve Kültür Evi’nde düzenlenen kapanış törenine Başkan Hanefi Mahçiçek de katılarak, öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi. Bağlama ve gitar kurslarına katılan öğrenciler, öğrendiklerini canlı performansla gösterirken, resim kursu öğrencileri de açtıkları sergiyle göz doldurdu.


Veli ve öğrencilere seslenen Başkan Mahçiçek, "Bu ülkenin ve hepimizin geleceği olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesi, daha kültürlü ve bu ülkenin değerlerine daha fazla sahip çıkan bir nesil olması için gayret ediyoruz. Doğrusu musiki de çok önemli bir değerimiz. Çocuklarımızın duygularını geliştirmek, onların zihni gelişimlerine daha çok değer katmak ve daha da önemlisi kötü alışkanlıklardan korunmasını sağlamak adına bu kursları önemsiyoruz. Çocuklarımızın çok fazla dikkat etmemiz lazım. Kimlerle geziyor, kimlerle ne yapıyor, ne gibi alışkanlıkları var bunlara dikkat etmemiz lazım. Bizim ve bu ülkenin geleceği bu çocuklarımız” dedi.


Kurslarla birlikte çocukların kötü alışkanlıklardan da uzak kaldığına vurgu yapan Başkan Mahçiçek, velilere uyarılarda bulanarak, “Çocuklarımızı o kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bizim kültürümüzü de barındıran, eğitim içerikli bu kurslara sevk etmeliyiz. Dolayısıyla velilerimizi uyarmak istiyorum. Özellikle hanım kardeşlerim, her şeyi bırakalım, çocuklarımıza sahip çıkalım. Dünyadaki işlerin hepsi gelir gider ama çocuklarımız arkamızdan bir Fatiha okursa bize kalacak olan odur. Maalesef biz dünyaya dalıyoruz, çocuklarımızı unutuyoruz. Bu kabil yanlışlıkları hep birlikte düzelteceğiz. Belediye olarak bizler de, sizler de hep birlikte gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Üniversite hazırlık kurslarının yeniden başlayacağı müjdesini de veren Başkan Mahçiçek, şunları kaydetti:


“Yakın bir zamanda lise çağındaki çocuklarımız için Bilgi ve Kültür Evlerimizde Üniversite Hazırlık Kursları açacağız. Tamamen ücretsiz şekilde yavrularımız üniversiteye hazırlanacak. Biz bir fırsat eşitliği sağlamak istiyoruz. Parası olan dershaneye gidebiliyor ama olmayan gidemiyor. Öyleyse gidemeyenlere belediye olarak imkan sağlamamız lazım. Kayıtlarımız başlayacak, ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını dershanelerimize yönlendirelim. Bizim kurslarımız o para verilen kurslardan da eksik değil bunu da bilin. Bu seneki başarı oranımız yüzde 83. Her hizmette çocuklarımızın yanındayız. Ayrıca ilkokul 2’nci sınıftan itibaren 80 binden fazla kitap alacak öğrencilerimize dağıtacağız. Bu ülkenin çocuklarını iyi yetiştirebilirsek İnşallah, ülkemizin geleceği çok daha iyi olacaktır. Bunları unutmayalım, çocuklarımıza sahip çıkalım. Okumaları için gayret edelim, kız-erkek ayrımı da kesinlikle yapmayalım. Allah ömür verdiği sürece çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İkinci raundun sonunda lider İtalyan De Leo Turkish Airlines Open’ın ikinci günü sonunda İtalyan Gregorio De Leo liderliğe yükseldi. Antrenman raundu oynamadan sahaya çıkan De Leo’nun bir stroke gerisinde İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow, İspanyol Alejandro Del Rey ve Yani Zelandalı Kazuma Kobori zirve takibini sürdürdü. Golf dünyasının en iyilerini Antalya’da buluşturan Turkish Airlines Open’ın ikinci gününde zirve mücadelesi kızıştı. 32 ülkeden 156 oyuncunun katıldığı turnuvanın ikinci gününü 68 vuruşla (-4) bitiren İtalyan Gregorio De Leo toplamda 137 vuruşla (-7) liderliğe yükseldi. 26 yaşındaki oyuncu Regnum, National Golf Kulübü’ndeki ikinci raundu beş birdie ve bir bogey ile tamamladı. Çarşamba akşamı Antalya’ya geldiğini ve antrenman raundu oynamadan sahaya çıkmak zorunda kaldığını belirten Gregorio De Leo, "Regnum, National Sahası çok zor ve stratejik bir saha. İlk gün edindiğim tecrübelerle ve caddie’min yardımıyla iyi bir skor yaptığımı düşünüyorum" dedi. 2 milyon 750 bin dolar toplam ödüllü turnuvada De Leo’nun bir stroke gerisinde dört oyuncu zirve iddiasını sürdürdü. İngiliz Marcus Armitage ile birlikte 68 (-4) oynayarak günün en iyi skoruna imza atan Yeni Zelandalı Kazuma Kobori, İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow ve İspanyol Alejandro Del Rey, ilk 36 çukur sonunda 138 vuruşla (-6) ikinciliği paylaştı. İlk günün lideri İsveçli Mikael Lindberg ise üç bogey ve iki birdie yaptığı ikinci raundu 73 vuruşla (+1) tamamladı ve genel sıralamada altıncılığa geriledi. Türk sporcular elemeyi geçemedi Turkish Airlines Open’da Türkiye’yi temsil eden dört oyuncu; Leon Açıkalın, Mutlu Güner, Taner Yamaç ve İbrahim Tarık Aslan (amatör) 36 çukur sonunda en başarılı 79 oyuncu arasına kalamayarak hafta sonunda mücadele etme şansını kaybetti. Türk oyuncular arasında en başarılı isim turnuvayı 149 vuruşla (+5) tamamlayan Leon Açıkalın olurken, 2018 Britanya Açık birincisi Francesco Molinari de cut’ı geçemedi. Turnuva 3 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Osmaniye Osmaniye’de silahlı saldırı kamerada: 2 kişi yaralandı Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde iki grup arasında çıkan tartışmada pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 2 kişi yaralandı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, dün gece saatlerinde Toprakkale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki bir market önünde karşılaşan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında gruptaki kişilerden biri, yanında bulunan pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra araçla kaçtı. Silahla açılan ateş sonucu, olay yerinde bulunan ve kavgayla ilgilerinin olmadığı öne sürülen Kadir K. ile Ahmet Taha Ş., saçmaların isabet etmesiyle yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kendi imkanlarıyla Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavi altına alındı. Yaralılardan Ahmet Taha Ş.’nin durumunun ağır olduğu, ilk müdahalenin ardından Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan, yaşanan silahlı saldırı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde silahın ateşlendiği anlar ile çevrede yaşanan panik dikkat çekti. Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.