GENEL - 09 Eylül 2022 Cuma 11:31

Mahçiçek: "Karadağ’ın kültürünü kentimizde görmekten mutluluk duyacağız"

A
A
A
Mahçiçek: "Karadağ’ın kültürünü kentimizde görmekten mutluluk duyacağız"

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Karadağ’ın kültürünü, güzelliklerini ve doğasını kentimizde görmekten mutluluk duyacağız" dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Karadağ’ın kültürünü, güzelliklerini ve doğasını kentimizde görmekten mutluluk duyacağız" dedi.


Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan ve en az 50 ülkenin katılması hedeflenen Uluslararası EXPO 2023’ün katılımcı ülke sayısı her geçen gün artıyor. İspanya’nın ardından son olarak ise Karadağ, resmi olarak EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’a katılacaklarını bildirdi.


Gelişmeler üzerine Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başta olmak üzere Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Peria Kastratovi, Karadağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Svetlana Perovi, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Slavica Stamatovi Vukovi, öğretim üyeleri Dr. Nevena Maanovi ve Dr. Sanja Savi, Karadağ Türkiye Büyükelçiliği’nden Dragan Krivokapi ve Lejla Trnovac Tanrıverdi’in iştirakiyle çevrimiçi toplantı düzenlendi. EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök’ün de hazır bulunduğu toplantıda, EXPO 2023’ün hedefleri ve projeleri anlatan Başkan Mahçiçek, kuracakları pavilyon hakkında istişarelerde bulundu. Mahçiçek, “Karadağ, ülkemizin dostane ilişkiler kurduğu ve çok yakın münasebetlerimizin olduğu önemli bir ülke. 2023 yılında düzenleyeceğimiz EXPO’da sizlerle birlikte olmak bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir. EXPO 2023, uluslararası bir organizasyondur ve hedefimiz en az 50 ülkenin katılmasını sağlamaktır. Ayrıca Türkiye’den yerel yönetimlerin ve kurumların katılacağı organizasyondur. EXPO’ya hazırlık sürecinde kendileriyle beraber çalışacağız. Umarım kısa bir süre sonra EXPO 2023 alanımızda bir araya gelerek istişarelerde bulunuruz. Bu bağlamda sizlerin bizden istediğiniz veya yapmamız gereken çalışmalar varsa onları da duymak isteriz. Büyükelçimize ilgisi için çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha ifade etmek istiyorum, yardımcı olabileceğimiz çalışmalarda her zaman yanınızdayız. Karadağ’ın planladığımız yer hazır, alt yapısını tamamladık. Karadağ’ın kültürünü, güzelliklerini ve doğasını kentimizde görmekten mutluluk duyacağız. Karadağ ile işbirliği içerisinde çok güzel bir pavilyonu beraberce yapacağız. Umarım kendileriyle EXPO 2023 alanımızda buluşur, karşılıklı olarak bilgilendirme imkanı sağlarız. Çok özel bir alan düzenledik, sürdürülebilirliği temin etmek için çok ciddi projeler yerleştirdik. Başta Büyükelçimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, iyi çalışmalar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Peria Kastratovi de Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, “EXPO 2023 vesilesiyle zaten seviyesi yüksek olan ilişkilerimizi daha da yükseltmeyi planlamaktayız” dedi.


Karadağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Svetlana Perovi ise EXPO 2023’de yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Her şeyden evvel böyle büyük bir organizasyonu planladığınız ve gerçekleştireceğiniz için sizlere tebriklerimi ve saygılarımı sunmak istiyorum. Bu önemli organizasyonu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünde yapmanızdan onur duyduk. Bizler bu önemli projede yer almaktan son derece mutluyuz. Bu proje vesilesiyle Karadağlı öğrencilerin katılımı da bizler için önemli olacaktır. Ekolojik anlamda çevrenin önemine dikkat çekmek istiyorum. Bizim için Karadağ’ı Kahramanmaraş’ta tanıtmak büyük bir onurdur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Toplantı, teknik bilgilere ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasıyla devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Recep Uçar: "İyi bir takıma karşı güzel bir galibiyet aldık" Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Konyaspor maçının ardından "İyi bir takıma karşı, oyun disiplininden kopmadan mücadele ederek güzel bir galibiyet aldık" dedi Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Konyaspor’u 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, "Maçın geneline baktığımızda aslında bizim için çok anlamlı, çok değerli ve çok önemli bir takıma karşı oynadık bugün. Maçın genelinde aslında ilk 30-35 dakikalık sürede belki çok fazla üretemedik ama kendi kalemizde de çok fazla pozisyon vermedik, bizim kalecimize de çok top gelmedi. Ancak oyunun kontrolünü elimizde tutmaya çalıştığımız bir bölümdü. Geriye düştüğümüz anlarda bile vazgeçmeyen, sahada karakter koyan bir oyuncu grubu vardı. İyi bir takıma karşı, oyun disiplininden kopmadan mücadele ederek güzel bir galibiyet aldık. Tabii ki eksiklerimiz var, hatalarımız var ama kazanırken bunları düzeltmek çok daha kolay. Bugün sahada doğruları yapan taraf bizdik. Ortaya koyduğumuz bu mücadele ve özellikle kazanma isteği, gelecek adına gerçekten çok iyi sinyaller veriyor. Bunu daha fazla geliştireceğiz ve kendimizi daha üst sıralara atacağız. Bunun için daha fazla antrenman yapmamız, daha çok çalışmamız gerekiyor. Öncelikli hedefimiz bu alt gruptan kendimizi tamamen sıyırıp üste atmak. Sonrasında ise çok daha farklı hedefler koymak istiyoruz; çünkü bunu yapabilecek bir oyuncu kalitemizin olduğunu net bir şekilde düşünüyoruz. Bugün bu inancı sahada gördüm" diye konuştu.
Bolu Boluspor - Serikspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 38. haftasında oynanan Boluspor Serikspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 38. haftasında Boluspor sahasında Serikspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Bizi Adana Demir maçı lige tutundurdu" Adana Demirspor maçıyla lige tutunduklarını söyleyen Boluspor Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak, "Öncelikle ligin son maçını kazanarak bitirmek bizim adımıza iyi oldu. Oyuncularımız sezon boyunca iyi mücadele etmeye çalıştılar. Son süreçteki türbülansı kendimize pozitif olarak çevirmeye çalıştık ve ligde kalarak, son maçı da kazanarak iyi işler yaptılar. Bizim bu sene hizmet eden bütün oyuncular karakterli oyuncular, onlara tekrar önünüzde teşekkür ediyorum. Burada erkenden işi bitirmeye çalıştık. Orada da tabii rakibin de aldığı sonuçlar bizi Adana Demir maçıyla lige tutundurdu ve bazı genç oyunculara da şans vererek onlara da bir alan açmış olduk" dedi. "Biz 3 hafta önce ligden düşmüştük" İnişli çıkışlı bir sezon geçirdiklerini ifade eden Serikspor Teknik Direktörü Branimir Petrovic ise, "Herkese öncelikle merhaba demek istiyorum. Karşı takımı da galibiyet için kutlarım. Bugün 60 dakika oynadık, son 30 dakikada iyi bir tempo gösteremedik. Rakibe önümüzdeki sezon için başarılar dilerim. Bildiğim kadarıyla takım içerisinde bizim gibi problemler yaşıyorlar ve bunu çözmelerini dilerim. Seyirciler için güzel bir maçtı bence; iki takım da hücuma gidiyordu ve seyirciler 4 gollü bir maç izlemiş oldu. Bugün stada gelen taraftarların da mutlu kaldığını düşünüyorum. Kendi takımım hakkında konuşacak olursak, biz 3 hafta önce ligden düşmüştük. İkinci lige hazırlıklarımızı başlatıyoruz. Tüm yılı analiz ederek, inişli çıkışlı bir sezon yaşadık. Takımda sürekli değişiklikler olduğu zaman olumlu sonuçlara zor varabiliriz. Tekrar söylemek isterim, ikinci lige hazırlıklarımızı başlatıyoruz ve her zaman iki adım ileriye gidebilmek için bir adım geriye atmak gerekebilir. Bizim takımın imkanları çok yüksek, umarım önümüzdeki sezonda performansımız bunu gösterir ve biz bu lige hızlıca dönebiliriz. Bugün oyuna giren tüm oyunculara ve çabalayanlara teşekkür etmek istiyorum. Kümeye düşmemize rağmen bugün herkes istiyordu ve herkes çabalıyordu. Herkes birbiri için savaşıyor. Hepsine teşekkür ettim ve ancak böyle bir davranışla olumlu sonuçlara varabileceğimizi belirttim" ifadelerine verdi.
Denizli Tavas’ta emeğin bayramı sofrada kutlandı; Başkan Tatıl’tan anlamlı buluşma Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, şehrin temizliğinden ve bakımından sorumlu olan saha personeliyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Kamu hizmetinin aksamaması adına normal şartlarda resmî tatillerde de vardiyalı olarak çalışan belediye işçileri, bu yıl Başkan Tatık’ın özel hassasiyetiyle bayramı sahada değil, kurulan gönül sofrasında kutladı. Belediyecilik hizmetlerinin 7/24 esasına dayalı olması nedeniyle bayram günlerinde bile görev başında olan temizlik ve saha personeli için bu yıl farklı bir uygulama hayata geçirildi. Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, "Hizmet bir şekilde yürür ama kırılan gönüller onarılamaz" anlayışıyla, bayramın asıl sahibi olan işçilerin dinlenmesi ve onurlandırılması için saha çalışmalarına ara vererek personeliyle sofra başında buluştu. "Biz büyük bir aileyiz" Öğle saatlerinde gerçekleşen buluşmada, protokol kurallarını bir kenara bırakarak işçilerin yanına oturan Başkan Kadir Tatık, personeliyle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Tavas’ın her sokağında emeği olan işçilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Tatık, belediye çalışanlarının birer "personel" olmanın ötesinde, Tavas’ın geleceğini inşa eden birer aile ferdi olduğunu vurguladı. Bu anlamlı buluşma, belediye koridorlarında ve sahada hakim olan "Gönül Belediyeciliği" anlayışının en somut örneği olarak kayda geçti. Tavas’ı daha güzel bir yarın için çalışan işçilerin bayramını yürekten kutlayan Başkan Tatık; "Bizim anlayışımızda işçi, sadece işi yapan değil; bu şehre hayat veren, onu ayakta tutan asli güçtür. Bugün 1 Mayıs; yani bu şehrin her sokağında izi olan, gecesini gündüzüne katan işçi kardeşlerimin günü. İstedik ki, her gün bizim için ter döken mesai arkadaşlarımız, bu özel günü çalışarak değil, bir nebze de olsa nefes alarak geçirsinler. Bizim için en büyük proje, çalışanımızın yüzündeki tebessümdür. Ekmeğini helalinden kazanan, Tavas’ı daha güzel bir yarın için ilmek ilmek dokuyan tüm işçi kardeşlerimin bayramını yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız" dedi.