EĞİTİM - 06 Haziran 2023 Salı 16:11

Azmettiler başardılar: Depremzede öğrenciler LGS’den tam puan bekliyor

A
A
A
Azmettiler başardılar: Depremzede öğrenciler LGS’den tam puan bekliyor

Kahramanmaraş’ta depremlerden etkilenen öğrenciler, Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Kampı’nda öğrenim gören Ömer Aktaş ve Muhammet Talha Karip, LGS sınavından tam puan bekliyor.

Kahramanmaraş’ta depremlerden etkilenen öğrenciler, Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Kampı’nda öğrenim gören Ömer Aktaş ve Muhammet Talha Karip, LGS sınavından tam puan bekliyor.


Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde okulu yıkılan ve ağır hasar alan öğrenciler için oluşturulan Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Kampı’nda eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Birçok derslikler, robotik kodlama, yazılım odaları ve kütüphane gibi imkanların sunulduğu eğitim kampında öğrenim gören Ömer Aktaş ve Muhammet Talha Karip, LGS sınavında 90 sorunun 90’ınını da doğru cevaplamayı başardı.


Yaklaşık 3 aydır devam eden yoğun eğitim kampı sonrası geçtiğimiz Pazar günü öğrencilerin ter döktüğü LGS sınavında Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Kampı öğrencileri Ömer ve Muhammet Talha’nın gösterdiği başarı öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını oldukça mutlu etti.



“Çalışarak birinci olunuyor”


Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Kampı’nda eğitim gören ve LGS sınavına tam puan alan Muhammet Talha Karip, “Önceden ben 100. Yıl Ortaokuluna gidiyordum, dersler de gayet iyi gidiyordu. Sonra malum deprem oldu, okulumuzda yıkım oldu. Şu an burada eğitim görüyoruz, bundan önce de çadırlarda eğitim gördük. Hocalarımız sağ olsunlar hocalarımız bizimle iyi ilgilendi. Kaymakamımız olsun, müdürümüz olsun bizlere büyük imkan sağladılar. Onlar sayesinde birinci oldum. LGS sınavına girdim ve çalışarak birinci olunuyor. Çalışmamdan dolayı 90 sorunun 90’ınını da doğru yaptım ve 500 puan kazandım. İnşallah Galatasaray Lisesine gitmeyi hedefliyorum. Büyüyünce ne olacağıma karar vermedim, Galatasaray Lisesi’ne gittiğimde inşallah kesin karar veririm. Bu başarıma halen inanamıyorum ve çok heyecanlıyım, mutluyum. İyi ki çalışmışım ve başarmışım” dedi.


LGS sınavında tam puan alan Ömer Aktaş ise, “LGS sınavında tam puan aldım. Depremden sonra zor bir süreç geçirdim; şu an çok mutluyum, 500 tam puan aldım. Ben bu sonucu beklemiyordum açıkçası, benim için sürpriz oldu. Öğretmenlerimiz bize çok yakındılar. Hedefim ileride doktor olmak. Galatasaray Lisesine gitmeyi istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gerçeğini aratmayan sahte ihbar ile Polis Teşkilatı’nın 181. Yıl dönümü kutlandı Bursa’nın İnegöl ilçesinde 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü kapsamında mahalle sakinleri, polis ekiplerine unutulmaz bir sürpriz hazırladı. Gerçeğini aratmayan "kavga ihbarı" ile olay yerine çağrılan ekipler, karşılarında konfeti, meşale ve pastalı kutlama bulunca şaşkınlık yaşadı. Sürpriz anlar böyle görüntülendi. İnegöl Fatih Mahallesi Muhtarı Eser Yusufoğlu ile İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları öncülüğünde hazırlanan sürprizde, mahalle sakinleri önce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kavga ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri olay yerine yaklaştığında, mahalle sakinleri rol gereği birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırıyormuş gibi yaptı. Kavgayı ayırmak için müdahale eden polis ekipleri, bir anda konfeti ve meşalelerle karşılandı. Ardından getirilen pasta ile polislerin 181. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Pastayı üfleyen ekipler, duygu dolu anlar yaşarken mahalle sakinlerine teşekkür etti. Fatih Mahallesi Muhtarı Eser Yusufoğlu yaptığı açıklamada, "Bugün polis teşkilatımızın 181. kuruluş yıl dönümü. Biz de amirlerimize küçük bir şaka yapalım dedik. Ne mutlu bizlere ki böyle güzel polislere sahibiz. İnşallah her zaman şaka niyetli polislerimizi çağırırız. Hepsinden Allah razı olsun." dedi. İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları ise, "Polis teşkilatımızın yıldönümünü kutluyorum. Her şartta güvenliğimizi sağlıyorlar. Ahıska Derneği olarak tüm polislerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı. Polis memuru da mahalle sakinlerinin hazırladığı sürpriz için teşekkür ederek, "Mahallemizin yapmış olduğu 10 Nisan kutlaması ile ilgili sayın muhtarımıza ve mahalle halkına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Her zaman bu şekilde güzel kutlamalarla karşılaşmak ümidiyle" dedi. Hazırlanan sürpriz kutlama, hem polis ekiplerinin hem de mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü.
Manisa Manisa’da zirai don nöbeti MANİSA (İHA) – Manisa’nın Demirci ilçesinde hava sıcaklıklarının eksi 3 dereceye kadar düşmesiyle birlikte badem üreticileri, ürünlerini korumak için bahçelerinde "zirai don nöbeti" tutmaya başladı. Çiftçiler, saman balyaları ve badem kabuklarını yakarak dumanlama yöntemiyle ağaçlarını don tehlikesine karşı korumaya çalışıyor. Demirci ilçesinde özellikle 900 rakımın üzerindeki ve 1000 metreye yakın bölgelerde bulunan badem bahçelerinde, ağaçların çiçeklenme ve filizlenme döneminde zarar görmemesi için üreticiler yoğun mesai harcıyor. Meteoroloji verilerine göre 11 Nisan tarihine kadar sürmesi beklenen soğuk hava dalgasına karşı çiftçiler, akşam saatlerinden itibaren bahçelerinde dumanlama çalışmalarına başlıyor. Gece boyunca süren bu çalışmalar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt da zirai donla mücadele eden üreticileri yalnız bırakmayarak gece saatlerinde bahçeleri ziyaret etti. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şenyurt, üreticilere teknik destek sağlayıp alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. "Dumanlı koruma" ile ürünlerini kurtarmaya çalışıyorlar Oyukarkası mevkisinde bulunan ve 250 dönümlük alanda 5 bin badem ağacıyla üretim yapılan Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nde de yoğun bir mücadele yürütülüyor. Gece saatlerinde sıcaklığın eksi 3 dereceye kadar düştüğü bölgede üreticiler, yaktıkları materyallerden çıkan yoğun duman sayesinde bahçe içerisindeki sıcaklığı sıfır derece civarında tutarak filizlerin donmasını önlemeye çalışıyor. Çiftlik yöneticisi İsmail Hakkı Sular, geçen yıl zirai don nedeniyle ürün alamadıklarını belirterek, "5000 badem ağacımız var. Bu yıl tedbirlerimizi artırdık. En kolay yöntem dumanlama. Kendi ürünümüz olan badem kabuklarını yakıyoruz, çünkü daha uzun süre duman sağlıyor. Sigortamızı yaptırdık ama mücadeleyi bırakmıyoruz" dedi. "Erken uyarıları dikkate aldık" Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt ise geçen yıl yaşanan don olayını hatırlatarak, bu yıl da benzer risklerin bulunduğunu ifade etti. Şenyurt, "Bakanlığımız geçtiğimiz yıl çiftçilerimize destek vermişti. Bu yıl da meteorolojik verilere göre zirai don riski var. Biz de üreticilerimizi önceden uyardık ve sahada çalışmaları takip ediyoruz. İlçemizde 14 bin dekar badem üretim alanı bulunuyor. Meyve veren yaklaşık 200 bin, gelişim aşamasında ise 400 bin badem ağacı var. Bu sezon 500 ton rekolte bekliyoruz" diye konuştu. Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği Ziraat Mühendisi Muharrem Çaka da erken uyarı sistemlerini dikkate alarak önlem aldıklarını belirterek, "Önümüzdeki iki gece sıcaklığın eksi 3 dereceye düşmesi bekleniyor. Dumanlama yöntemiyle bahçemizde yaklaşık 2 derecelik bir sıcaklık artışı sağlayarak bademlerimizi korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Zirai don riskinin devam ettiği Demirci’de çiftçiler, ürünlerini korumak için gece boyunca nöbet tutmaya devam ediyor.