SPOR - 26 Ekim 2025 Pazar 20:27

Altın kemer ve madalyalar Türk pehlivanların

A
A
A
Altın kemer ve madalyalar Türk pehlivanların

İlk kez düzenlenen Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası büyük bir coşkuyla tamamlandı. 18 farklı ülkeden gelen sporcuların kıran kırana mücadele ettiği dev organizasyonda, tüm kategorilerde altın madalyayı Türk pehlivanlar kazandı.


Kahramanmaraş, geleneksel güreşin kalbi olarak tarihe geçen bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu ve Dünya Güreş Birliği iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası, Batıpark Deprem Şehitleri Er Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Günün erken saatlerinde başlayan müsabakalar, gün boyu devam eden nefes kesici mücadelelere sahne oldu. 18 ülkeden 130’un üzerinde pehlivanın katıldığı şampiyonada sporcular, ülkelerini ve bayraklarını gururla temsil etmek için sahada ter döktü.


Dokuz farklı kategoride düzenlenen karşılaşmalarda Türk güreşçiler üstün performanslarıyla adeta damga vurdu. Tüm sıkletlerde altın madalyayı Türkiye kazandı. 50-55 kilogramda Halil Gökdeniz, 60 kilogramda Emircan Çolak, 65 kilogramda Hamza Zopalı, 70 kilogramda Haydar Yavuz, 75 kilogramda Muhsin Barbak, 80 kilogramda Ömer Faruk Çayır, 85 kilogramda Coşkun Keleş, 90 kilogramda Osman Göçen rakiplerini mağlup ederek birincilik kürsüsüne çıktı. Şampiyonanın en büyük heyecanı ise Başpehlivanlık müsabakası oldu. Tribünlerin nefesini tuttuğu finalde Türk pehlivan Feyzullah Aktürk, İranlı rakibi Mostafa Najafi’yi mağlup ederek altın kemerin sahibi oldu.



"Karakucak güreşimizi Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz"


Açılış programında konuşan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, bu şampiyonanın hem Türkiye hem de geleneksel güreş açısından tarihi bir adım olduğunu belirtti. Türkiş, "Bu organizasyonla birlikte karakucak güreşimizi Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Bu imkânı bize sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise yaptığı konuşmada, organizasyonun hem şehir hem de ülke adına büyük bir gurur vesilesi olduğunu vurguladı. Görgel, "Bugün şehrimiz adına çok heyecanlıyız. Tarihe geçecek bir adım şehrimizde atılıyor. Ata sporumuz karakucak güreşinin tüm dünyaya tanıtıldığı dünya şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Bu şampiyona, Uluslararası Güreş Federasyonu takvimine giren ilk karakucak şampiyonası olma özelliği taşıyor. Bugün Kahramanmaraş’ta sadece güreş yapılmıyor, tarihe bir sayfa daha ekleniyor" dedi.



Altın kemer ve madalyalar Türk pehlivanların

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Aracını park ettiği sokağı unuttu, polise ’Otomobilim çalındı’ ihbarı yaptı Amasya’dan Eskişehir’e gelen bir vatandaş, kontak anahtarını üstünde unuttuğu otomobili park ettiği yerde bulamayınca hırsızlık ihbarında bulundu. Polis ekipleri, şehrin yabancısı olan adamın çalındı zannettiği aracını bir arka sokakta buldu. Olay, Gündoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 27 NY 221 plakalı otomobili ile Amasya’dan Eskişehir’e gelen Celil Yüksel, şehri bilmediği için aracını uygun bir yere park edip tramvayla çarşıya gitti. Yüksel, yedek kontak anahtarını ise otomobilinin üstünde unuttu. Geldiğinde aracını bulamayan adam, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak Tiftikci Sokak’ta otomobilinin çalındığı yönünde ihbarda bulundu. Şehrin yabancısı olan adam, otomobili bir arka sokağa park etmiş İhbar üzerine adrese Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Müracaatçı olan Celil Yüksel ile görüşen bir polis memuru, "Aracını buraya koymamış olabilir misin?" dedi. Yüksel ise, aracını gösterdiği yere koyduğundan emin olduğunu söyledi. Çevredeki kamera kayıtları incelendi. Bahse konu otomobilin o sokağa hiç gelmediği belirlenirken, bu esnada başka bir başka ekip Bizimkiler Sokak’ta park halinde olan otomobili buldu. "Otomobilim çalındı sandım, polis 10 dakikada buldu" Büyük bir panik yaşayan Celil Yüksel, aracını sağ salim karşısında görünce büyük bir mutluluk yaşadı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine defalarca teşekkür eden Yüksel, onlara çay ve tatlı ısmarlamak için ısrar etti. Basın mensupları ile de duygularını paylaşan Yüksel, "Arabayı yanlış yere koyduğumdan bulamadım. Allah razı olsun polisler buldu, elime teslim etti. Allah polise zeval vermesin. Aracımı 10 dakikada buldular. Otomobilim çalındı sandım, koyduğum yeri unutmuşum" dedi.