GÜNDEM - 23 Nisan 2026 Perşembe 16:43

Başkan Toptaş, 23 Nisan’da koltuğunu minik Halil’e devretti

A
A
A
Başkan Toptaş, 23 Nisan’da koltuğunu minik Halil’e devretti

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencisi Halil Sami’ye devretti.


Minik öğrenci Halil Sami ile yakından ilgilenen Başkan Toptaş, öğretmenleriyle de sohbet etti.


Küçük başkan, temsili görev süresi boyunca belediye hizmetlerine ilişkin talimatlar vererek, çocukların gözünden bir yönetim anlayışını ortaya koydu.


Programda, minik başkan Halil Sami’nin talimatlarını dikkatle dinleyen Başkan Toptaş, halı saha talebini notlarına aldığını belirterek gerekli adımların atılacağını ifade etti. Öte yandan 23 Nisan’da doğan Halil Sami için sürpriz bir doğum günü kutlaması da yapıldı. Pastanın kesildiği anlar, programın en anlamlı ve duygusal anları arasında yer aldı.


Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan okul saldırısı nedeniyle program daha sade bir şekilde gerçekleştirilirken, katılımcıların yüzlerine yansıyan burukluk dikkat çekti.


Programda konuşan Başkan Hanifi Toptaş, 23 Nisan’ın önemine vurgu yaparken, yaşanan üzücü olayın etkilerine de değindi:


"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ne kadar kıymetli olduğunun en güçlü göstergesidir. Her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı geleneği, bu yıl içimizde derin bir hüzünle sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan menfur saldırı hepimizi derinden yaraladı. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir. Bugün koltuğumuzu geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza emanet ederken, onların güvenliği ve huzuru için ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığımızı bir kez daha hissediyoruz. Halil Sami evladımızın verdiği talimatlar, aslında çocuklarımızın beklentilerini ve hayallerini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Bizler Onikişubat Belediyesi olarak, çocuklarımızın daha güvenli, daha mutlu ve daha umut dolu bir geleceğe kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor, yaşanan acıların bir daha tekrarlanmamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.


Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.



Başkan Toptaş, 23 Nisan’da koltuğunu minik Halil’e devretti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesi, doğum günü olan 23 Nisan’da çocuklarının mezarını ziyaret etti Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin anne ve babası, çocuklarının doğum gününde mezarını ziyaret etti. Minguzzi ailesine birçok vatandaş eşlik etti. Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi ve babası Andrea Minguzzi, çocuklarının mezarını doğum günü olan 23 Nisan’da ziyaret ederek andı. Ziyarette birçok vatandaş da aileye eşlik ederken bazı vatandaşlar Minguzzi’nin mezarına çiçekler ve balonlar bıraktı, Minguzzi’nin mezarının çevresine Türk bayrakları da asıldı. "Herkesin içinde biraz çocuk kalsın" Mezarlıkta konuşan baba Andrea Minguzzi, "23 Nisan hepimiz için kutlu olsun. Ahmet maalesef 15 yaşında vefat etti. Yani çocuk kaldı. Tam çocuk bayramında simge gibi oldu. Ama inanın size öneri vermek istiyorum. Bizim içimizdeki çocuğu hiç öldürmeyelim. Ona iyi bakalım. Herkesin içinde biraz çocuk kalsın. Çünkü bu hayatın en güzel zamanı ve en heyecanlı ve dünyayı pozitif gören zaman. Onun için biz hala pozitif devam etmek istiyoruz. Bütün çocuklar için mücadeleye devam ediyoruz. Ne kadar çocuğu kurtarabilirsek şükür ediyoruz" dedi. "Pastasını akşam tek bir mumla onu üfleyip doğum gününü, tek başıma kutlayacağım" Anne Yasemin Minguzzi, "Bugün 23 Nisan. Benim oğlumun doğum günü, aynı zamanda çocuk bayramı. Eskiden çocuk bayramları benim küçüklüğümde çok güzel kutlanırdı. Ama şimdi çocuklar korkuyorlar, son yaşananlardan dolayı. Kahramanmaraş’da olanlar hepimizin canını çok fena yaktı. Benim de böyle haberleri duyunca acım artıyor. Bugün çıkardığımız ‘Çiçeğim Mattia Ahmet Minguzzi’ kitabının imza günü vardı. Çok güzel geçti. Çok kalabalıktı. Yine çocuklar da daha fazlaydı. Buraya geldik. Onun buzlukta sakladığım küçük bir Trabzonspor pastası var. Akşam tek bir mumla onu üfleyip doğum gününü tek başıma kutlayacağım" diye konuştu.