GÜNDEM - 13 Şubat 2024 Salı 09:19

Depreme trafikte yakalandı, son anda hayatı kurtuldu

A
A
A

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depreme trafikte yakalanan vatandaş, son anda hayatta kalmayı başardı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.
Kahramanmaraş’ta yaşayan Sercan Bayraktar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depreme otomobiliyle trafikteyken yakalandı

. İş yerinden çıkıp evine gitmek için yola çıkan Bayraktar, dişi ağrıdığı için Trabzon Caddesi istikametinden Hükümet Bulvarı'nda bulunan nöbetçi eczaneden ilaç almak için yoluna devam etti.

Eczanenin önüne geldiğinde otomobilinde depreme yakalanan Bayraktar, soğukkanlılığını koruyarak otomobilini güvenli alana çekti. Bayraktar’ın yaşadığı deprem anı ise güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde sürücünün depreme trafikte yakalandığı ve eczanenin olduğu binanın yıkıldığı görüldü.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Bayraktar, "Görüntülerde görüldüğü üzere yukarıdan araç ile gelen kişi bendim. Ben iş yerimden mesaiden çıkmış dişim ağrıdığı için eczaneden ilaç alıp eve gidecektim. Trabzon Caddesi istikametinden merkez otobüs durağı istikametindeki eczaneye gidiyordum. Deprem başlamıştı, ben aracın içinde olduğumdan pek hissedemedim. Eczane açık mı diye kafamı eğdim ve baktığım esnada camların patladığını gördüm. İçeride tüp patlaması zannettim. Öyle değildi ilerleyen dakikalarda acı bir şekilde gösterdi. Can havliyle direksiyonumu kırdım ve eczanenin bulunduğu bina aracımın bulunduğu alana yıkılmıştı. 5-10 saniye gecikme olsa direksiyonu kıramasam ya da şok haline girsem enkaz altında kalacaktım. Eczaneden bir kişinin dışarı doğru koştuğunu fark ettim ve daha sonra eczanenin içerisinde bir kişi daha kalmış ve hayatını kaybettiğini öğrendim. Çok acı günlerdi. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara da sabırlar diliyoruz" diye konuştu. 

Halil Ulubey

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’de verilen sözler yerine getiriliyor Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, göreve gelmeden önce verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Yılmaz, başarılı çocuklara yönelik bisiklet sözü de dâhil olmak üzere verdiği tüm vaatleri yerine getirerek takdir topluyor. Başkan Umut Yılmaz, son olarak başarılı çocuklara bisiklet dağıtımı yaparak onların mutluluğuna katkı sağladı. Aktoprak Mahallesi’nde gerçekleştirilen Bisiklet Dağıtım Töreni’nde, takdir ve teşekkür belgesi alarak Şehitkamil Belediyesi’ne başvuran öğrencilere bisikletleri, bizzat Umut Yılmaz tarafından teslim edildi. Tüm vaatler yerine getiriliyor Göreve geldiği günden bu yana kent lokantaları ve emeklihane açan, kuşçulara ücretsiz yem dağıtan, öğrencileri Erzin’e ve Samsun’a götüren, dondurma karavanı projesi ile çocuklara dondurma ulaştıran, ilçe genelinde dar gelirli ailelere gıda desteğinde bulunan Başkan Umut Yılmaz, çocuklara yönelik bisiklet sözünü de yerine getirdi. “Bu bir siyaset değil” Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Biz, nerede bir çocuk varsa onu mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize. Bu çocuklar, 18 yaşına geldiklerinde bir abi bize bisiklet vermişti diye hatırlar da bizim için bir dua ederse ne mutlu bize. Bu bir siyaset değil. Bu bir politika değil. Çocuklarımıza bu bisikletleri hediye ettik. Analarının ak sütü kadar helal olsun. Çünkü onlar, çalıştı başardı. Takdir, teşekkür belgelerini aldılar. Tüm çocuklarımız takdirlik çocuklar. Bizden de takdir aldılar. Güle güle kullanın çocuklar” dedi. Bisiklet teslimleri devam edecek Bisiklet teslimlerine kırsal mahallerden başladıklarını ifade eden Başkan Umut Yılmaz, her gün farklı mahallerde bisiklet teslimlerinin süreceğini söyledi. 8 Ağustos tarihine kadar tüm kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilere bisikletlerin teslim edileceğini kaydeden Başkan Yılmaz, ardından 2. etap bisiklet dağıtım programını başlatacaklarını bildirdi. Veliler memnun, çocuklar mutlu Törende bisikletlerine kavuşan çocukların yüzlerindeki mutluluk ve sevinç gözlerden kaçmazken, veliler de Başkan Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. Yılmaz’ın çocuklara verdiği değeri ve onlara sağladığı destekleri takdir eden veliler, duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
İstanbul İçerenköy Hali 54 yıl sonra taşınıyor: Beklenen müjde geldi 1970 yılından beri İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veren İçerenköy Meyve ve Sebze Hali için beklenen müjde geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tuzla bölgesine taşıyacağı hal için çalışmalarına aralıksız devam edilen projenin yüzde 90’ı tamamlandı. Yakın zamanda 460 bin metrekarelik yeni alanına taşınması beklenen halin boşalacak arazisi ile Ataşehir’e de devasa yeni bir yeşil alan daha kazandırılmış olunacak. Yıllardır çözümü sağlanamamış olan İçerenköy Meyve Sebze Hali’nde bölge halkının beklediği müjde geldi. 1970 yılından beri İstanbul’un Anadolu Yakası’nda hizmet veren hal, zamanla yerleşim yerlerinin ortasında kalmasından kaynaklı başta trafik ve çevre kirliliği olmak üzere çeşitli sorunlara yol açıyordu. 54 yıl sonra taşınıyor Bölge halkının da tepkileri sonrasında geçtiğimiz yıllarda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçmiş hazırlanan proje ile halin Tuzla’ya taşınması planlanmıştı. Proje kapsamında İçerenköy’de 54 yıldır faaliyet gösteren meyve ve sebze halinin yeni yeri Aydınlı’daki 460 bin metrekarelik araziye kurulacak mega kompleks olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da seçimden önce müjdesini verdiği dev taşınma için çalışmalar aralıksız devam ederken bölge halkının beklediği güzel haberi ise Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel paylaştı. Projenin yüzde 90’ı tamamlandı Tuzla’daki yeni hal alanına giderek yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Adıgüzel, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, “Kıymetli Ataşehirliler sevgili komşularım, yağmur çamur demeden sizler için çalışıyoruz. Hepinizin merakla beklediği İçerenköy’deki hal binasının ne zaman taşınacağı sorusuna cevap bulmak için bugün Tuzla’dayız. Yapmış olduğumuz incelemelerde öğrendik ki, 460 bin metrekarelik alana kurulacak olan ve 236 bin metrekare kapalı alan bulunan yeni hal binasının yüzde 90’ı tamamlanmış.” dedi. Trafik çilesi sona erecek Halin Ataşehir’den taşınmasının ardından, bölgede trafik sorunun çözüleceğine de dikkat çeken Adıgüzel, “Halin taşınmasıyla birlikte uzun zamandır kangren haline dönüşen trafik sorunu da çözülmüş olacak ve Ataşehirliler rahat nefes alacak.” diye konuştu. Şehre nefes aldıracak 62 bin metrekarelik yeşil alan ortaya çıkacak Hal binasının en hızlı şekilde Tuzla’ya taşınması için sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceklerini de vurgulayan Adıgüzel, ‘Ekrem Başkanımızın vermiş olduğu müjdenin takipçisiyiz. Proje tamamlandıktan sonra Ataşehirimiz, mükemmel bir 62 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazanacak. Hal binamızın yerinde kültür merkezleri, eğitim alanları, hizmet alanları ve yoğunlukla yeşil alanların olduğu büyük bir kompleks hayata geçecek. İçerenköyümüz, Ataşehirimiz devasa yeni bir yeşil alanla buluşacak” dedi.
İstanbul Balıkçılar yeni sezondan umutlu İstanbul’da 1 Eylül’de başlayacak av sezonu için hazırlıklar sürerken, denizlerde palamut balığının görülmesi yüzleri güldürdü. Av sezonun açılmasına 1 ay kala sardalya sürüsünün arasında yakalanan palamutlar yeni sezon için umut verdi. Denizlerde 1 Eylül’de yeni av sezonu başlayacak. Bununla birlikte balıkçıların da hazırlıkları sürerken, palamut balığı bu sene erken görüldü. “Halkımızın gözü aydın palamut görüldü” diyen yarım asırlık balıkçı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, av yasağının kalkması ile birlikte palamut bolluğu yaşanacağını belirtti. Balcı, “Oltamızı denize bıraktığımız zaman, Ordu’da, Trabzon’da, Karadeniz’in her bölgesinde palamut gözüküyor. Marmara Denizi’nde de palamut var. İstavrit büyüklüğünde. Sardalya sürüsünün arasında yakalandı. Ortalama 30 gram. 1 Eylül’den sonra 500 gram olacak” şeklinde konuştu. "Bu yıl bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz" Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkmasıyla birlikte büyük tekneler sezona palamut avıyla başlayacak. Kıyı balıkçıların ağına takılan palamutlar ise yeni sezon için umut verdi. Palamut balığının 20 gün önce yumurta yaptığının altını çizen yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, “Palamut balığı en hızlı büyüyen balık türüdür. 20 günde bir istavrit boyutuna geldi. 25 gün sonra 250-300 gram arasında olacak. Eylül ayı itibariyle ortalama yarım kiloya ulaşacak. En çabuk gramaj alan balık palamut. En çok Omega 3’e sahipler arasında da ilk sırada palamut yer alıyor. Halkımızın gözü aydın. Türkiye’nin gözü aydın. Bu yıl bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz. Çünkü palamut erken görüldü. Bu da yeni sezonda palamutun bol çıkacağını gösteriyor. Gelişim açısından en çabuk büyüyen balık palamut. Umuyorum ki bu yıl palamut balığının yılı olacak. İnşallah bu sezon halkımız palamuta doyacak” dedi.