ÇEVRE - 19 Şubat 2026 Perşembe 12:44

Ekinözü Belediyesi’nin yaptığı yol ilk yağmurda taşkın altında kaldı

A
A
A
Ekinözü Belediyesi’nin yaptığı yol ilk yağmurda taşkın altında kaldı

Kahramanmaraş’ta sağanak nedeniyle su altında kalarak bozulan yolda Ekinözü Belediyesi tarafından çalışma yapılmıştı. Dün bastıran sağanak yağışın ardından yol bugünde sular altında kaldı. Vatandaşlar, bölgede kalıcı çözüm istedi.


Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Yeniköy Mahallesi ile Çay Mahallesi’ni birbirine bağlayan yolda yine taşkına neden oldu. Yaklaşık 2-3 gün önce meydana gelen yağışların ardından söz konusu yolda su taşkını olmuş, ulaşımda aksamalar yaşanmıştı. Taşkının ardından Ekinözü Belediyesi ekipleri bölgede çalışma yaparak suyun tahliye etmişti. Ancak dün etkili olan yağmurda aynı noktada yeniden su altında kaldı. Bölge sakinleri, tahliye için yerleştirilen büzün küçük çaplı olduğunu ve yoğun yağışlarda suyu taşımaya yetmediğini belirtti.


İki mahalleyi birbirine bağlayan yolun sık sık taşkın riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden vatandaşlar, sorunun kalıcı şekilde çözülmesi için daha büyük çaplı büz yerleştirilmesini ve altyapının güçlendirilmesini talep etti.


"Buraya kalıcı bir çözüm bekliyoruz"


Bölgede yaşayan Erol Koyun, "Burada belediye ekipleri geldi iki gün oldu doldurdular. Buraya bırakılan büzler küçük olduğu için ilk sağanak sonrası taşkında yeniden su altında kaldı yolumuz. Buraya kalıcı bir çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



Ekinözü Belediyesi’nin yaptığı yol ilk yağmurda taşkın altında kaldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul ICANN CEO’su, Türkiye ziyareti sırasında 2026’da alan adlarının genişleme fırsatlarına dikkat çekti İnternet Tahsisli İsimler ve Numaralar Kurumu (ICANN) Başkanı ve CEO’su Kurtis Lindqvist, Türkiye’ye geldi. ICANN CEO’su Lindqvist, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ile de bir araya gelerek Türkiye’nin 2026 Turu’na ne kadar hazır olduğu ve ICANN’in alan adı ile IP adreslerinin koordinasyonundaki rolünü ele aldı. Küresel internet topluluğu 2026’da gerçekleştirilecek yeni alan adı genişleme turuna hazırlanırken, İnternet Tahsisli İsimler ve Numaralar Kurumu (ICANN) Başkanı ve CEO’su Kurtis Lindqvist, Türkiye’ye geldi. Ziyaret kapsamında, yeni üst düzey alan adlarının Türkiye’deki işletmeler, kurumlar ve internet paydaşları için doğuracağı fırsatlar ele alınması hedefleniyor. Yeni Genel Üst Düzey Alan Adları (gTLD) Programı 2026 Turu ile kuruluşlara .com ve .org gibi bilindik alan adları dışında yeni bir alan adı uzantısına başvurabilmeleri hedefleniyor. Bu yeni alan adları markaları, şehirleri, sektörleri veya toplulukları temsil edebilecek. Yeni turun, Türkiye için önemli fırsatlar sunacağı aktarılırken, Türkiye’deki şirketlerin marka tanınırlıkları güçlenecek. Endüstri grupları ve kurumlar kendi sektör kimlikleriyle bağlantılı alan adları geliştirebilecek. İstanbul’da paydaşlarla gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında Lindqvist; iş dünyası, akademi, sivil topluluk, hükümet ve teknik topluluktan temsilcilerle bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye’deki paydaşların 2026 Turu’na nasıl hazırlanabileceğini ve bu katılımın ülke ekonomisi için önemi gibi konular görüşüldü. Görüşmeler; Alan Adı Sistemi’nin işletildiği daha geniş politika ortamının yanı sıra internet güvenliği, sürekliliği ve dayanıklılığı gibi konular etrafında da şekillendi. Lindqvist, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ile de bir araya gelerek Türkiye’nin 2026 Turu’na ne kadar hazır olduğu ve ICANN’in alan adı ile IP adreslerinin koordinasyonundaki rolünü ele aldı. Görüşme, ulusal bakış açılarının küresel teknik koordinasyon süreçlerinde dikkate alınırken aynı zamanda istikrarlı ve küresel ölçekte birlikte çalışabilir bir internetin sürdürülmesine odaklandı.