ÇEVRE - 26 Şubat 2026 Perşembe 22:52

Kahramanmaraş’ın 4 ilçesinde eğitime ara

A
A
A
Kahramanmaraş’ın 4 ilçesinde eğitime ara

Kahramanmaraş’ın Elbistan, Göksun, Nurhak ve Afşin ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.


Kahramanmaraş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 27 Şubat Cuma günü Elbistan, Göksun, Nurhak ve Afşin ilçelerinde resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretim faaliyetleri durduruldu. Alınan karar kapsamında kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personel, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ile ağır kronik rahatsızlığı bulunan personelin 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek: "Avukatlık kanunu daha kapsamlı bir şekilde ele almak için çalışmaya başladık" Adalet Bakanı Akın Gürlek, avukatlık mesleğinin güçlenmesi için yalnızca tekil düzenlemelerin yeterli olmayacağını konunun bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirterek, "Bu maksatla Avukatlık kanunu daha kapsamlı bir şekilde ele almak için çalışma yapmaya ivedilikle başladık" dedi. Bakan Gürlek, Ankara 2 No’lu Barosunun düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Gürlek, mülkün temelinin adalet, adaletin temelinin ise savunma hakkı olduğunu söyledi. Bakan Gürlek, avukatlık mesleğinin güçlenmesi için yalnızca tekil düzenlemelerin yeterli olmayacağını konunun bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirtti. Bakan Gürlek, "Bu maksatla Avukatlık Kanunu daha kapsamlı bir şekilde ele almak için çalışma yapmaya ivedilikle başladık. Yargı reformu strateji belgesinde savunmanın güçlendirilmesinin temel hedeflerinden biri olarak önümüzdeki dönemde Avukatlık Kanununu güncelleyecek avukatların birlik, beraberlik ve belge temin yetkilerini genişletecek, stajyer avukatlara destek verecek düzenlemeler yapacağız. Amacımız avukatların mesleğini güven içinde saygınlıkla ve etkin şekilde icra edebileceği bir ortamı hazırlamaktır. Savunmanın güçlenmesi, yargının güçlenmesidir. Yargının güçlenmesi ise adaletin güçlenmesidir" dedi. Avukatlar yalnızca müvekkillerini temsil etmediğini aynı zamanda hukuk devletinin teminatı olduğunu anlatan Bakan Gürlek, arabuluculuk ve uzlaştırma gibi uygulamalarda elde edilen başarılarda avukatların rolünün çok büyük olduğunu kaydederek, "Son yıllarda avukatlık mesleğini güçlendirmek için önemli adımlar attık. Hukuk mesleklerine giriş sınavını getirdik. Hukuk fakültelerine, kaliteyi arttıracak düzenlemeler yaptık. E-duruşma sistemini hayata geçirerek avukatların yargılamalarda bulundukları yerden katılmasını sağladık. UYAP entegrasyonunu genişlettik. Bazı avukatlık hizmetlerindeki KDV oranını düşürdük. Mesleğe yeni başlayan avukatlar için baro keseneği muafiyeti ve finansman desteği imkanı getirdik. Adli yardım gelirlerini arttırdık. Bunlar savunmanın sesine kulak verilerek hayata geçirilmiş düzenlemelerdir" diye konuştu.