ÇEVRE - 14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:50

Kahramanmaraş’ta topraktan sofraya bereket zincirine destek

A
A
A
Kahramanmaraş’ta topraktan sofraya bereket zincirine destek

Üreticilerle bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel,"Bereketli topraklarımız ve çalışkan üreticilerimiz sayesinde sofralarımıza ulaşan sağlıklı ve taze ürünler, hemşehrilerimizin refahına katkı sağlıyor. Üreticilerimiz başımızın tacı"dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Güzelyurt Mahallesi’nde sera üretimi yapan çiftçilerle bir araya geldi. Örtü altı tarımsal faaliyetleri yerinde inceleyen Başkan Görgel, bölgede faaliyet gösteren üreticilerin talep ve önerilerini dinledi.


Tarımsal üretimin şehrin ekonomisi için hayati önem taşıdığını vurgulayan Başkan Fırat Görgel, "Kahramanmaraş’ımız bir tarım şehri. Bereketli topraklarımız ve çalışkan üreticilerimiz sayesinde sofralarımıza ulaşan sağlıklı ve taze ürünler, hemşehrilerimizin refahına katkı sağlıyor. Bu nedenle üreticilerimiz başımızın tacı. Modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması, sulama altyapısının güçlendirilmesi ve pazar erişiminin kolaylaştırılması gibi konularda üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Üretimimizi artırarak şehrimizin tarımsal potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz"diye konuştu.


Ziyaret sırasında üreticiler, Başkan Görgel’in kendilerine gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediyesinin üreticilerle doğrudan iletişim kurması, sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım olduğunu ifade eden katılımcılar, Başkan Görgel’in çiftçileri dinleyip sorunlara çözüm bulmasının büyük bir moral kaynağı olduğunu aktardı.



Kahramanmaraş’ta topraktan sofraya bereket zincirine destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.