ÇEVRE - 28 Nisan 2025 Pazartesi 10:01

Konutlar yükseldi, Azerbaycan Mahallesi’nde sona gelindi

A
A
A

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan’ın desteği ile yapımına başlanan ’Azerbaycan Mahallesi’nde sona gelindi.

6 Şubat depremlerinin ardından kentte başlatılan yeniden inşa süreci birçok alanda devam ediyor. Azerbaycan Devleti’nin desteğiyle hayata geçirilen Azerbaycan Mahallesi projesinde de çalışmalar aralıksız sürüyor. Merkez Onikişubat ilçesi Hayrullah ve Şazibey mahallelerinin kesiştiği 320 dönümlük alanda inşa edilen yaşam alanı, bin 323 konut ve 799 iş yerinden oluşuyor. Toplam 2 bin 122 bağımsız bölümüyle dikkat çeken alandaki çalışmalarda sona gelindi. 15 binden fazla fore kazık kullanılarak zemin güçlendirilen bölgede ayrıca bir de 24 sınıflı Haydar Aliyev İlkokulu ve modern bir kültür merkezi yapılmıştı.

Konutlar yükseldi, Azerbaycan Mahallesi’nde sona gelindi

"Çok güzel konutlar yapıldı"

Vatandaşlardan Hüseyin Yalçın, "6 Şubat depremlerinde bu alanlar yerle bir olmuştu. Devletimiz sağ olsun bütün imkanlarını seferber etti ve kardeş ülke Azerbaycan’ın da desteği ile çok güzel konutlar yapıldı. Bu işleri yapmak kolay değil 11 il çok zor ama devletimiz yaptı. Ben memnunum. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Konutlar yükseldi, Azerbaycan Mahallesi’nde sona gelindi

Vatandaşlardan Mehmet Kaçar ise, "Devletimiz çok güzel evler yaptı daha da iyisi olacak inşallah. Bu kadar çabuk olması iyi oldu, 11 il etkilendi çünkü" ifadesini kullandı.

Konutlar yükseldi, Azerbaycan Mahallesi’nde sona gelindi

Halil Ulubey

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Acil Durum Hastanesinde son hazırlıklar tamamlanıyor Denizli’de inşaat çalışmaları tamamlanan 500 Yataklı Acil Durum Hastanesi’nde ameliyathane, poliklinik ve servis odalarındaki tıbbi malzemelerin yerleştirilme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Modern yapısı ve ileri teknoloji tıbbi cihazlarla Denizli’de sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir yeri olacak olan, 47 bin metrekare kapalı alana sahip 104 yoğun bakım yatağı ile birlikte toplam 500 yatak kapasitesine sahip Acil Durum Hastanesi’nde; 106 poliklinik, 14 ameliyathane, anjiyografi ünitesi, MR, BT, mamografi, röntgen, USG ve kemik dansitometri gibi ileri teknoloji tıbbi cihazlarımız bulunuyor. Hastanede son teknolojik tıbbi cihazlarla donatılan ameliyathaneler, ferah ve geniş poliklinik alanları, hasta ve yakınlarının konforu düşünülerek tasarlanan servis odalarında da hummalı çalışmalar devam ediyor. Birimlerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri devam ederken, bir yandan da tıbbi cihazların kurulumu yapılıyor. Poliklinik ve servis odalarında hasta yatağı, televizyon, buzdolabı gibi araç ve gereçler yerleştiriliyor. Hastanede yürütülen son çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Acil Durum Hastanesi’nin Denizli için önemli bir sağlık yatırımı olduğunu vurgulayarak, hastanedeki mefruşat yerleşimi ve cihaz kurulumlarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Son hazırlıkların tamamlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Öztürk, "Ameliyathanelerimizden polikliniklerimize kadar hastanemiz en güncel standartlara uygun şekilde donatılıyor. Ekiplerimiz gece gündüz hastanemizi Denizli halkımızın hizmetine sunmak için çalışıyor. Yakın zamanda hastanemizin kapılarını vatandaşlarımıza açacağız" dedi.