EKONOMİ - 18 Haziran 2024 Salı 11:06

Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı et kütüğü

A
A
A
Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı et kütüğü

Kahramanmaraş’ta ustalar tarafından hazırlanan birbirinden farklı et kütükleri kurban bayramında vatandaşlar tarafından kullanılıyor.


Kurban Bayramı nedeniyle bayram öncesi Tarihi Demirciler Çarşısı’nda hareketlilik yaşanmış esnaflar birbirinden farklı ürünleri bayrama hazırlamıştı. Kurban Bayramının olmazsa olmazlarından olan et kütükleri kurbanını kesen vatandaşlar tarafından talep gördü. Hazırlanan et kütükleri, tahta kaşıklar, doğrama tahtaları Tarihi Demirciler Çarşısı’nda satışa sunuldu.


Et kütüklerinin 250 liradan satıldığını söyleyen esnaf Ömer Selaldı, “Biz her yıl geleneksel hale gelmiş kurban hazırlığımızı yaptık. Et tahtaları ve et kütüklerini hazırladık. Ceviz ağacından et kütükleri kurbanda kemik kırmaya ve et doğramak için kullanılıyor. Ürün 250 liradan satıyoruz. Doğrama tahtaları, saç kavurma için ahşap kaşıklar ve diğer gerekli malzemeleri de yaptık” dedi.



Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı et kütüğü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bayram dönüşü zincirleme kaza: Anne ve iki çocuğu yaralandı Kırıkkale’de Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde dönüşe geçen vatandaşlar, şehirler arası kara yollarında trafik yoğunluğu oluşturdu. Peş peşe yapılan ani frenler sonucu 6 aracın karıştığı zincirleme kazada, anne ile iki çocuğu yaralandı. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde dönüş yoluna çıkan vatandaşlar, 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’de trafik yoğunluğuna neden oldu. Trafikte zaman zaman yaşanan ani yavaşlamalar ise kazalara davetiye çıkardı. Kırıkkale-Ankara D200 kara yolunda ilerleyen araçların peş peşe fren yapması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. S.K. idaresindeki 06 AS 3126 plakalı aracın yavaşlamasının ardından aynı yönde seyreden H.D. yönetimindeki 06 HD 029 plakalı araç da fren yaptı. Arkadan gelen O.B.D. idaresindeki 06 FUT 188 plakalı otomobil ise duramayarak öndeki araca çarptı. Kazanın etkisiyle araçlar birbirine girerken, sağ şeritten sol şeride geçiş yapan E.K. idaresindeki 06 BL 208 plakalı araç ile Y.H.C. yönetimindeki 06 FRH 765 plakalı araç da kazaya karıştı. Son olarak B.O. idaresindeki 06 DGP 225 plakalı aracın da çarpmasıyla kaza büyüdü. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada anne A.K. (41) ile çocukları B.K. (17) ve B.C.K. (18) yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Trafik ekiplerince yapılan incelemenin ardından, maddi hasarlı araçlar otoparka çekildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.