ÇEVRE - 03 Ekim 2025 Cuma 11:27

Onikişubat’ta bir günde 3 dev temel atma töreni yapılacak

A
A
A
Onikişubat’ta bir günde 3 dev temel atma töreni yapılacak

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın öncülüğünde hayata geçirilen Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi Gençlik Merkezi ile Tekerek Mahallesi’nde inşa edilecek 10 bin metrekarelik yaşam parkının törenle temelinin atılacağı bildirildi. Aynı zamanda inşası devam eden ancak temel atma töreni ertelenen Kale Gençlik Merkezi’ne de canlı bağlantı yapılarak ilçenin geleceğine yön verecek yatırımların startı verileceği kaydedildi.


Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin, kısa sürede ilçeye kazandırdığı yatırımlarla eser ve hizmet belediyeciliğinin en somut örneklerini sergilediği, gençlere yönelik yatırımlarıyla sosyal belediyecilik anlayışını da en güçlü şekilde ortaya koymaya devam ettiği ifade edildi.Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın vizyoner liderliğinde projelendirilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle ilçeye kazandırılacak olan Onikişubat Gençlik Merkezi ile Tekerek Mahallesi’nde inşa edilecek 10 bin metrekarelik yaşam parkının temeli, görkemli bir törenle atılacak. Gençlik Merkezi, Tekerek Yaşam Parkı ve Kale Gençlik Merkezi projeleri, ilçenin geleceğine yön veren dev adımlar olarak tarihe geçecek.4 Ekim 2025 Cumartesi günü 13.30’da Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’nde gerçekleştirilecek temel atma töreni, gençlik için atılan tarihi bir adım olmanın yanında, Onikişubat Belediyesi’nin eser ve hizmet odaklı anlayışının da güçlü bir göstergesi olacak. Gençlere eğitimden kültüre, teknolojiden spora uzanan geniş bir yelpazede hizmet verecek olan Onikişubat Gençlik Merkezi’nin, modern ve çok amaçlı bir yaşam alanı olarak tasarlandığı açıklandı. Merkez içerisinde sessiz salonlar ve karma çalışma alanları, üç farklı branşta atölye, dijital çağa uyumlu e-spor salonu, kültürel etkinlikler için sergi alanı ve gençlerin sosyalleşebileceği modern bir kafeterya yer alacak. Bu özellikleriyle Onikişubat Gençlik Merkezi, yalnızca ilçenin değil, tüm şehrin gençlerine hitap edecek güçlü bir cazibe merkezi olacak.



"10 bin metrekarelik modern yaşam parkı yapılacak


Aynı gün temel atılacak bir diğer yatırım ise, Tekerek Mahallesi’nde yapımı başlayan 10 bin metrekarelik modern yaşam parkı olacak.Doğal dokuyu koruyan çevreci şehircilik anlayışıyla tasarlanan parkta dijital spor ve interaktif egzersiz alanları, çocuk oyun grupları ve bebek parkı, aromatik bitki bahçeleri, yürüyüş yolları, koşu parkurları ve bisiklet yolları, amfi tiyatro ve sahne alanı, estetik mimarisiyle dikkat çeken Hobbit Evi, Onikişubat Belediyesi Cafesi, nezih restoranlar ve geniş otopark alanı yer alacak.Törende ayrıca, yapımı devam eden Kale Gençlik Merkezi’ne canlı bağlantı yapılacak. Böylelikle gençlere ve ilçeye kazandırılacak yatırımlar eş zamanlı olarak tanıtılacak ve Onikişubat Belediyesi’nin gençliğe verdiği önem bir kez daha ortaya konulacak.



"Onikişubat’ın yeni nefes alanı olacak"


Temel atma töreni öncesinde değerlendirmelerde bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, projeye ilişkin yaptığı açıklamada:"Bizler sadece bir bina yapmıyoruz, gençlerimizin ders çalışabileceği, proje üretebileceği, e-sporla dijital dünyaya entegre olabileceği, atölyelerde üretip deneyimleyebileceği, sosyalleşebileceği modern bir yaşam merkezi inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda ‘Türkiye Yüzyılı’nı gençlerin yüzyılı yapacağız.’ Bu anlayışla gençliğe yatırım yapmaya devam ediyoruz. Gençlerimize, Onikişubat’ımıza ve şehrimize hayırlı olsun. Ayrıca Tekerek Mahallemizde inşasına başladığımız 10 bin metrekarelik parkımıız vatandaşlarımızın spor yapabileceği, çocuklarımızın güvenle oynayabileceği, ailelerimizin huzurla vakit geçirebileceği kapsamlı bir yaşam merkezi olacak. Kahramanmaraş’ta ilk kez uygulanacak interaktif spor alanlarıyla gençlerimizin gelişimine katkı sunacağız. İlçemizin vizyonunu yansıtan bu park, Onikişubat’ın yeni nefes alanı olacak"dedi.



Onikişubat’ta bir günde 3 dev temel atma töreni yapılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Makam odasında sahur geleneği Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği gençlerle makam odasında sahur programı bu Ramazan ayında da yoğun katılımla devam etti. Nevşehir Belediyesi makam odasında düzenlenen sahur programına yaklaşık 250 genç katıldı. Yoğun ilgi nedeniyle gençler zaman zaman makam odasına sığmazken, sahur programı samimi ve renkli görüntülere sahne oldu. Gençlerle birlikte sahur yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ramazan ayının Nevşehir’de farklı bir atmosferde yaşandığını söyledi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, "Ramazan’ın ilk günü şöyle bir ifade kullanmıştım; her yerde Ramazan güzeldir ama Nevşehir’de bir başka güzeldir diye. Bu güzelliği yaşatmak maksadıyla gerçekten Nevşehir’de çok keyifli zamanlar geçiriyoruz. Ramazan’ın gündüzü ayrı güzel, akşamı ayrı güzel. İftar sofraları ayrı güzel ama bir de geleneksel hale getirdiğimiz belediyede iftar ve sahur yapma organizasyonumuz vardı. Bu gidişle gördüğünüz gibi yüzlerce gencimizle birlikte belediyenin makam diye tarif ettiğimiz odasını gençlerimizle birlikte sahur sofrasına çevirdik. Gençlerimizle çok keyifli bir sahur yapıyoruz. Bu da Nevşehir’in ve Nevşehir Belediyesi’nin her şehirden farklı olduğunun bir göstergesi. İnanılmaz keyifli bir ortam. İnşallah gençlerimiz de mutludur ama biz de gençlerimizle beraber sahur yapmanın mutluluğunu, keyfini ve o farkını hissediyoruz. Bu da bize mutluluk olarak yetiyor" dedi. Sahur programına katılan Nazlı Hilal Zeren ise etkinlikten memnun kaldıklarını belirterek, "Sahur çok güzel, yemekler çok güzel, ortam çok güzel. Baya kalabalık bir arkadaş grubuyla geldik. Güzel bir şekilde sahur yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Sayit Budak da organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımız her yıl bu organizasyonu düzenli olarak yapıyor. Bugün yine sahurda birlikteyiz. Ortam çok güzel, arkadaşlarımızla birlikte keyifli bir sahur yapıyoruz" diye konuştu.
İstanbul Kadıköy’de ’Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği’ uygulamasında, yüksek sesli müzik sistemi olan araç sürücüsüne ceza yağdı Kadıköy Bağdat Caddesi’nde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen "Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği" uygulamasında, kurallara uymayan sürücülere göz açtırılmadı. Denetimler kapsamında yüksek sesle müzik yayını yapan bir araç sürücüsüne 21 bin TL para cezası kesilirken, araç 30 gün süreyle trafikten menedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Kadıköy Şaşkınbakkal mevkii Bağdat Caddesi üzerinde "Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği" uygulaması gerçekleştirdi. Denetim noktalarında şüpheli görülen araçlar tek tek durdurularak arandı, sürücülerin kimlik kontrolleri yapıldı. Uygulama sırasında durdurulan bir otomobilde, çevreye rahatsızlık verecek şekilde yüksek sesli müzik sistemi olduğu tespit edildi. Ekipler, ilgili kanun maddesi uyarınca araç sürücüsüne 21 bin TL idari para cezası uyguladı. Ceza işleminin ardından otomobil, çekici yardımıyla yediemin otoparkına çekilerek 30 gün süreyle trafikten menedildi. Emniyet güçlerinin, bölgedeki huzur ve asayişi korumaya yönelik denetimlerinin kararlılıkla devam edeceği öğrenildi. Yetkililer, bu tür denetimlerin temel amacının kesinlikle cezai işlem uygulamak veya gelir elde etmek olmadığını, aksine İstanbul halkının sokağa çıktığında kendini güvende hissetmesini sağlamak olduğunun altını çizdi. Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşın huzurunu tesis etmek için sahada olduğu belirtildi.
Edirne Edirne’de imece usulü iftar: Okul içinde Ramazan bereketi Edirne’de Ramazan ayının manevi atmosferi okul içerisinde düzenlenen imece usulü iftar programıyla yaşadı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler aynı sofrada buluşarak hem oruçlarını birlikte açtı hem de paylaşmanın bereketini hep birlikte hissetti. İlhami Ertem Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programda, velilerin evlerinde hazırladığı yöresel yemeklerle kurulan iftar sofraları, eski mahalle kültürünü aratmayan görüntüler oluşturdu. Okulun salon ve koridorlarında kurulan masalarda öğrenciler aileleriyle birlikte iftar saatini bekledi. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen programda Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhu ön plana çıktı. 12. sınıf öğrencisi Damla Nur Öz, organizasyonun kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirterek, "Bugün çok farklı bir ortam var. Herkes evinde hazırladıklarını getirdi. Aile arasında yapıyorduk ama burada arkadaşlarımızla birlikte olmak çok güzel. Kendi aramızda büyük bir etkinlik oldu" dedi. İftar öncesinde yapılan duada katılımcılar hep birlikte ellerini açarak, "Milletimizi her türlü belalardan, musibetlerden uzak eyle. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cennet olan Ramazan’ı hayırlı eyle Ya Rabbi" duasına amin dedi. Okul yönetimi ve velilerin iş birliğiyle gerçekleştirilen imece usulü iftar programı, yalnızca bir yemek organizasyonu olmanın ötesine geçerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ramazan ayının manevi ikliminde aynı çatı altında buluşan öğrenciler ve aileler, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.