KÜLTÜR SANAT - 18 Mayıs 2025 Pazar 10:10

Onikişubat’ta gençlik festival coşkusu

A
A
A
Onikişubat’ta gençlik festival coşkusu

Onikişubat Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Festivali’nin ilk gününde sahne alan Oğuzhan Koç, enerjisiyle adeta kalpleri fethetti. Konserde yoğun kalabalığa seslenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu özel günü; kültür, sanat ve müzikle iç içe bir festivalle kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı dolu dolu etkinliklerle kutlayıp, Asrın Felaketi’nin etkileri sosyal etkinliklerle hafifletmek isteyen Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, yine unutulmaz bir festivale daha imza attı.


19 Mayıs Gençlik Festivali’nin ilk sahnesi, Açık Sahne Sanat Akademisi Filarmoni Orkestrası sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerle gönülleri ısıtan orkestra, milli marşlarla yürekleri kabarttı. Ünlü sanatçı Oğuzhan Koç’un sahneye çıkmasıyla da coşku tavan yaptı.


Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında EXPO alanında gerçekleştirilen konser, gençlerin yoğun ilgisiyle adeta izdihama sahne oldu.


Konser alanını tıklım tıklım dolduran gençler, sevilen sanatçının şarkılarıyla hem coştu, hem de 19 Mayıs’ı gönüllerince kutladı. Oğuzhan Koç da enerjisiyle adeta kalpleri fethetti.


"Aşk Beni Yendi", "Yüzük" ve "Küsme Aşka" gibi hit parçalarını Onikişubatlılarla birlikte söyleyen Koç, sahnede hem eğlendirdi hem duygulandırdı.


Sahne aralarında gençlere seslenen Koç, "19 Mayıs ruhunu böylesine kalabalık ve coşkulu bir kitleyle yaşamak tarif edilemez bir mutluluk. İyi ki Kahramanmaraş’tayım, sizleri çok seviyorum. Bizlerin burada olmasını sağlayan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş’a gönülden teşekkür ediyorum" dedi.


Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ederek, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesinin 106. yılını, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, hep birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Sizlerin bu alanı dolduran heyecanı, umut dolu bakışları, inanın bizlere güç veriyor, geleceğe dair inancımızı daha da perçinliyor. Gençliğine güvenmeyen bir milletin istikbali olmaz. Biz, siz gençlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu aziz vatanın yarınları sizlerin omuzlarında yükselecek. 19 Mayıs Gençlik Festivali ile siz kıymetli gençlerimize sadece bir konser gecesi değil, aynı zamanda bir kültür ve sanat şöleni sunmayı hedefledik. Bugün Oğuzhan Koç, Pazartesi de Yücel Arzen gibi kıymetli sanatçılarımız, yerel sanatçılarımız ve şehrimizin güzide seslerinden oluşan koromuzla birlikte, dolu dolu bir festivalle vatandaşlarımızlayız. Onikişubat’ı sadece yollarla değil, ilimle, irfanla, kültürle ve sanatla da imar etmenin gayretini verdik, vermeye de devam ediyoruz. Festivalimize katılan Oğuzhan Koç’a, emeği geçen ekip arkadaşlarıma ve bu coşkuyu bizimle paylaşan siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


19 Mayıs Gençlik Festivali, 19 Mayıs akşamı Yücel Arzen konseriyle devam edecek.


Ücretsiz olarak gerçekleştirilen konserler, gençleri milli birlik ve beraberlik duygularıyla bir araya getirirken, unutulmaz anlara da ev sahipliği yapıyor.



Onikişubat’ta gençlik festival coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Bu ilçede evlenecek çiftlere 20 bin TL maddi destek SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede evlenecek olan çiftlere 20 bin TL destek sağladıklarını açıkladı. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, sosyal belediyecilik alanında fark oluşturan desteklerle ailelerin, öğrencilerin ve evlenmek üzere yola çıkan çiftlerin yanında olmayı sürdürdüklerini ifade etti. Güçlü aile, güçlü toplum anlayışıyla evlenecek olan genç çiftler için yeni destek programlarını uygulamaya almaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçede evlenecek olan dar gelirli çiftlere 20 bin TL destek sağladıklarını belirtti. Canik’te evlenecek olan çiftlere ayrıca nikâh ücret desteği ve ev eşyası desteğinde bulunduklarını da hatırlatan Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde evlenecek olan çiftlerimize 20 bin TL destek sağlıyoruz" dedi. Belediye tarafından evlenecek olan dar gelirli çiftlere 20 bin TL destek sağlanması ve çiftlere evlilik öncesi aile okulu eğitimi verilmesine dair iş birliği protokolü Canik Kaymakamı Şeref Aydın ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı tarafından imzalandı. Aile kurumunun önemi konusunda toplumsal bilinç oluşmasına yönelik adımlar attıklarını aktaran Başkan İbrahim Sandıkçı, evlilik hazırlığında olan çiftlere yönelik destek programlarını kesintisiz bir şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, ayrıca şunları söyledi: "Canik’imizde sosyal belediyecilik alanında örnek projeleri hayata geçiriyor, ailelerimizin ve aile kurumu oluşturmak üzere yola çıkan gençlerimizin bütçelerine destek olmaya devam ediyoruz. Canik’imizde evlenecek olan dar gelirli çiftlerimize 20 bin Türk lirası destek sağlıyoruz. Destek programımız çerçevesinde ayrıca çiftlerimizi evlilik öncesi aile okulu eğitimiyle buluşturacağız. 20 bin Türk lirası destek programımızla birlikte evlenecek olan çiftlerimizin nikâh işlemlerini tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmeye, ayrıca dar gelirli çiftlerimize ev eşyası desteği sağlamaya devam ediyoruz. Canik’imizde sosyal belediyecilikte farkındalık olan projelerimizle ailelerimizin ve evlenecek olan çiftlerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz."
Kars Sarıkamış’ta Orman Haftası etkinliği Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Şener Arifoğulları, beraberinde orman şefleri ile birlikte 2026 Orman Haftası kapsamında Kaymakam Enis Aslantatar’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, ormanların korunması, sürdürülebilir yönetimi ve çevre bilincinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı. Kaymakam Enis Aslantatar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, orman teşkilatının doğanın korunması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında üstlendiği sorumluluğun büyük önem taşıdığını ifade etti. Özverili çalışmalarından dolayı İşletme Müdürü Şener Arifoğulları ve beraberindeki orman şeflerine teşekkür eden Aslantatar, özellikle Orman Haftası’nın toplumda çevre bilincinin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Ziyaret sırasında İşletme Müdürü Şener Arifoğulları, Sarıkamış bölgesinde yürütülen ağaçlandırma faaliyetleri, ormanların korunmasına yönelik denetimler ve sürdürülebilir ormancılık projeleri hakkında Kaymakam Aslantatar’a bilgi verdi. Ayrıca, yangın önleme çalışmaları ve vatandaşlara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca aralıksız sürdürüldüğü aktarıldı. Ziyaretin ardından Kaymakam Enis Aslantatar, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü personeli Sedat Özbilen’e, görevinde göstermiş olduğu gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Ankara DEM Parti Sözcüsü Doğan: "DEM Parti İmralı Heyeti İmralı Adası’na gidecek Öcalan’la görüşmek üzere" Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Yarın heyetimiz, DEM Parti İmralı Heyeti İmralı Adası’na gidecek Öcalan’la görüşmek üzere. Bu görüşme bizim için çok önemli bir görüşme. Çünkü bir yandan yasal süreçle ilgili bundan sonra yapılacakları dair Öcalan’la a istişarede bulunacaklar gündemlerinde böyle bir başlık var" dedi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, basın toplantısında konuştu. Doğan, Nevruz kutlamalarında DEM Parti’nin de yer aldığını belirterek, "Nevruz’un Kürt halkı açısından farklı bir anlamı var. Zulme karşı direnişi ve özgürlüğü simgeliyor aynı zamanda Nevruz, Kürt halkı açısından. Bu yılki Nevruz’un sloganı da özgürlük, birlik ve demokrasiydi. Bu birlik vurgusu tabii ki Kürtlerin birliğini kapsayan ama aynı zamanda halkların birlikteliğini de kapsayan bir vurguydu" diye konuştu. Nevruz kutlamalarında gözaltıların olduğunu dile getiren Doğan bunun bir suç olmadığını söyledi. Doğan, "Asıl suç hala Selahattin Demirtaş’ın içeride olması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının uygulanmaması. Suç arıyorsak oraya bakalım. Üstelik anayasa ihlali, anayasal suç" şeklinde konuştu. PKK’nın geçen yıl temmuz ayında silah bıraktığını hatırlatan Doğan, "Silahlarını bırakanlar ne yapacaklar, hayata nasıl katılacaklar, demokratik siyasete nasıl katılacaklar diye sordular. Yetmedi, biz sorduk. Yapılan tüm görüşmelerin ana gündemi bu konu. Münfesih bir örgütten suç oluşturmak bu sürecin ruhuna uygun olmadığı gibi, Kimler bundan fayda görüyor sorusunu da bize sordurtuyor. Eğer provokasyon arıyorsak buralara bakalım. Eğer bir ülkenin kolluk gücü, hakimi, savcısı, barış ve demokratik toplum sürecinden haberdar değilse, burada bir sorun var demektir" değerlendirmesinde bulundu. "Hızla bir takvimlendirme, bunun da kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor" Doğan, sürecin hızlandırılması gerektiğinin altını çizerek "Tüm bu somut adımların pratikte karşılık bulması için yapılması gerekenlerin neler olduğuna işaret eden bir temel başlık vardı ve bu da hukuki çerçeveydi. Bu çerçeve yasa ne zaman ve nasıl oluşturulacak? Bizim bu konudaki tavrımız açık. Daha önce de paylaştım. Biz bu çerçeve yasanın bir an önce geçiş hukukuna uygun bir biçimde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim bu konudaki hazırlıklarımız tamamlandı. Bu yasada hiç kimseye ayrım yapmadan, kategorik bir yaklaşım içermeden, silah bırakan herkesi kapsayacak bir hukuki yaklaşıma ihtiyaç var. Bunun bu şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Bunun için de hızla bir takvimlendirme, bunun da kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.
Muğla Tarihi yel değirmenleri için fikir projesi yarışması başladı Bodrum Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği iş birliğiyle ilçenin simge mekanlarından Değirmenburnu’nda yer alan tarihi yel değirmenlerini geleceğe taşımak amacıyla düzenlenen "Bodrum Değirmenburnu Tarihi Yel Değirmenleri ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması" başladı. Toplam 5,5 milyon TL ödül havuzuna sahip olan ulusal yarışma, alanın tarihi dokusunu koruyarak çağdaş ve yenilikçi fikirler üretilmesini hedefliyor. Bodrum’un silüet hattında yer alan, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Değirmenburnu bölgesi için hazırlanan fikir projesi yarışmasının takvimi netleşti ve süreç resmen başladı. TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği desteğiyle tek kademeli, serbest ve ulusal çapta düzenlenen yarışma; tarihi mirası korurken "yerin ruhunu" yansıtacak, peyzaj bütünlüğünü ve kamusal kullanım potansiyelini ön planda tutacak çağdaş çözümler arıyor. Kültürel peyzaj alanı olarak tanımlanan bölgedeki yel değirmenleri ve sarnıç gibi koruma konusu yapı unsurlarını odağına alan yarışma; mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarlarının yenilikçi projelerine sahne olacak. Yarışmacılardan, koruma statüsü yüksek olan bu özel alana hassasiyetle yaklaşarak hem doğayı koruyan hem de Bodrum’un şehir yaşamına değer katacak fikirler geliştirmeleri bekleniyor. TMMOB’a bağlı odalara kayıtlı mimar, şehir plancısı veya peyzaj mimarlarının bireysel veya ekip olarak katılabileceği fikir yarışmasında, dereceye giren güçlü projeler için toplam 5,5 milyon TL ödül dağıtılacak.