YEREL HABERLER - 04 Nisan 2015 Cumartesi 18:16

Sağlık - Sen Şubesinden Kınama

A
A
A
Sağlık - Sen Şubesinden Kınama

Sağlık-Sen Karabük Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile doktora yapılan bıçaklı saldırıyı kınayarak, sağlıkçılara yapılan şiddetin son bulması dileğinde bulundu.
Amacı insanı yaşatmak olan ve bu hususta gecesini gündüzüne katarak fedakarca,canla başla çalışan sağlık personeline her gün ayrı bir şiddetin yapıldığı vurgulanan açıklamada, “KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından Acil Tıp Uzmanı Dr. Şenol Kadir Köstekçi mesai sonrasında evine geldiğinde kalp krizi geçiren bir komşusuna ilk müdahalesini yapmış,duran kalbini çalıştırmış ve 112 Acil Servis Ambulansına teslim etmiştir. Akabinde Medikar Hastanesi Acil Servisine kaldırılan hastanın peşinden Medikar Hastanesine geldiğinde hastanın kurtarılamadığı bilgisi üzerine hasta yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunup acılarını paylaştığı sırada kendini bilmez bir hasta yakınınca kesici ve delici bir alet ile sırtından yaralanmıştır. Uzm. Dr. Şenol Kadir Köstekçi bir hekim olarak ilk müdahalesini yaparak yaşama döndürdüğü, bununla da kalmayarak komşuluk hakkı için kaldırıldığı hastaneye kadar giderek yakınlarına destek olmaya çalıştığı halde, doktor arkadaşımızın menfur bir saldırıya maruz kalması tüm sağlık camiasını derinden üzerek tepkisini çekmiştir.
Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatinde geçen; "Ey oğul! insanı yaşat ki, devlet yaşasın!" ilkesiyle tek gayesi "insanı yaşatmak olan" bir sağlık personeli arkadaşımızın bu akıl ve mantıkla izah edilemeyen menfur saldırı ya maruz kalmasını Karabük Sağlık-Sen olarak kınıyoruz. Böylesine akıl,izan,izah ve mantıktan uzak eylemlerin son bulmasını diliyoruz” denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir