YEREL HABERLER - 25 Eylül 2015 Cuma 17:46

Şahin'de Belediye Başkanı Vergili'ye Cevap

A
A
A
Şahin'de Belediye Başkanı Vergili'ye Cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin son günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili, “Benim ne Genel Başkanlık nede Başbakanlık gibi hiçbir amacım hedefim yok. Kaldı ki, Ahmet Davutoğlu şuan da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak koltuğunu fazlasıyla dolduran bu göreve layık olan ve Türkiye’nin bu zor döneminde sorumluluğunu üstlenmiş bir hocamızdır” dedi.
Şahin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz günlerde muhtarlara verdiği yemekte benim adaylığım karşısında ‘ Mehmet Ali Şahin Karabük’ten milletvekili adayı oldu amacı Davutoğlu’nun yerine geçmek ve Başbakan olmak” yönündeki açıklamalara cevap verdi.
Mehmet Ali Şahin, “Benim ne Genel Başkanlık nede Başbakanlık gibi hiçbir amacım hedefim yok. Kaldı ki, Ahmet Davutoğlu şuan da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak koltuğunu fazlasıyla dolduran bu göreve layık olan ve Türkiye’nin bu zor döneminde sorumluluğunu üstlenmiş bir hocamızdır. Benden birkaç gömlek üstündür, her bakımdan. Ben onun sadece yardımcısı olmaktan şeref ve onur duyarım. Karabük’ten bir hemşerimiz Başbakan çıkma ihtimali olsa bir Karabüklü olarak bundan üzüntü mü duymak lazım” dedi.
“AHMET DAVUTOĞLU BİZİM GENEL BAŞKANIMIZDIR”
‘Şimdi benim kendisine kardeşim diye hitap ettiğimi ve onun da bana abi diye hitap ettiğini biliyoruz’ diyen Şahin, “ Şimdi şuradan dışarı çıksak karşılaşsak bana ‘ Selamun Aleyküm abi, nasılsın, bana bir emrin var mı ‘ söyleyeceğini budur. Bu ifadeleri niçin kullandı hangi amaçla kullandı kendi takdiridir. Diyelim ki, MHP, olma ihtimali yok ama iktidar alternatif parti haline geldi. Sayın Vergili Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet beyin yerine Genel Başkan ve Başbakan olma ihtimali lirdi. Biz sevinç duyarız. Karabüklü bir hemşerimizin Başbakan olmasından sevinç duyarız. Kısmayın, eleştirmeyin. Keşke, Karabük’ten Başbakan çıksa. Niye bunu öyle söylüyorsunuz. Bunu böyle söylerken amacınız nedir, Mehmet Ali Şahin’i yıpratmaya çalışmaksa halkımız beni de seni de tanıyor. Bu tür siyaset Karabük’te takip edeceğimiz, yapacağımız bir siyasi anlayış değil. Bana bir ithamda bulunuyor, Mehmet Ali Şahin’in amacı milletvekili olup Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu’nun yerine geçmek. Zinhar böyle bir niyetim olamaz. Ahmet Davutoğlu bizim Genel Başkanımızdır, inşallah Başbakanlığı 1 Kasım’dan sonra da devam edecektir. Onun emrinde, hizmetinde olmak bizim için en büyük onurdur. Ama Karabük’te falan kişi başbakan çıkacak diye üzülmeyin sevinin. Her partiden insan bundan sevinç duyar. O nedenle herkes düşünürken, düşüncelerini açıklarken bu sözünün nereye varacağını biraz değerlendirerek konuşursa çok daha iyi olur diye düşünüyorum” ifadesinde bulundu.
“1 KASIM’DA İKİ SEÇENEK VAR”
Önlerinde 35 günlük bir süre var bu süreyi çok iyi değerlendirerek halk bütünleşen bir çalışma ortaya koyacaklarını da ifade eden Şahin, “7 Haziran’da koalisyon zorunluluğu doğuran bir tablo ortaya çıktı. Bu milletimizin tercihidir. Şimdi önümüzde 1 Kasım seçimlerinde de iki ihtimal var. Ya yeniden koalisyon yâda tek başına bir siyasi partinin iktidarı çıkacak. Biz siyasi ve ekonomik istikrar için bir siyasi partinin tek başına iktidar olmasını doğru olduğunu düşünüyoruz. Milletimiz tek başına iktidar çıkaracak anlayışla sandığa gitmelidir. Bakın partilere hangisinin tek başına iktidara gelmesi var bunu değerlendirsin. Bizim 18 eksiğimiz var. CHP’nin 150 tane, MHP’nin ise 200’e yakın mevcudun üzerine vekil kazanması lazım. Var mı böyle ihtimalleri. En yakın biziz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.