ÇEVRE - 29 Eylül 2017 Cuma 16:27

Muhtar sokak köpeklerini sahiplendiriyor

A
A
A
Muhtar sokak köpeklerini sahiplendiriyor

Karabük merkeze bağlı Çerçiler Mahallesi Muhtarı sokak köpeği yavrularını sosyal medya yayınlayarak sahiplendirdi.

Karabük merkeze bağlı Çerçiler Mahallesi Muhtarı sokak köpeği yavrularını sosyal medya yayınlayarak sahiplendirdi.


Mahalle muhtarı Halim Kaya “Hayvan Severler” sitesine verdiği “Karabük bu güzellere bir şans verin!!” duyurusu ile yavru köpeklere ilk sahiplerini buldu.


Muhtar Kaya, “Mahallemizdeki sokak köpekleri Karabük Belediyesi ekipleri tarafından toplandı. Ancak 1 tanesini yakalayamadıkları için kaldı ve uzun bir zaman sonra saklandığı yerden 5 tane güzel yavru ile sokağa çıktı. Bu güzel yavruları sahiplendirmek için verdiğimiz ilan sonucu bugün ilk sahibi geldi ve Çakır ismini vereceğini söylediği yavruyu aldı.” dedi.


Yavruyu sahiplenen Büşra Hayta ise, “2 aydır köpek yavrusu istiyordum. İlanı görünce çok sevindim. Arkadaşımla birlikte geldik. Veterinerimizle de görüştük. Onun kontrolü ve tavsiyeleri ile yavruyu sahiplendik. Çünkü sokağa terk edilen can’lar sokaklarda çok ciddi yaşam mücadelesi veriyor. Sokaklarda çok hırpalanıyorlar. Araba çarpıyor, insanlar eziyet edebiliyor ya da aç ve susuz kalıyorlar.” dedi.


Satın almayın sahiplenin


Vatandaşları bakabilecek güçleri varsa küçük yavruları almaya ve sahiplenmeye çağıran mahalle muhtarı Halim Kaya, ‘Geride kalan 4 küçük yavrunun da böyle ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları var. Yanlarına yaklaştığınız zaman yavruların gözlerinin içi parlar. Beni al dercesine bakarlar. Hayvan severlerin mahallemizi ziyaret etmelerini ve hayvan sahiplenmelerini diliyorum. Satın almayalım, sokakta sıcak yuva bekleyen yavruları sahiplenelim.” diye kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.