EKONOMİ - 04 Ekim 2017 Çarşamba 19:44

KARDEMİR, üretimlerini ve satışlarını artırmaya devam ediyor

A
A
A
KARDEMİR, üretimlerini ve satışlarını artırmaya devam ediyor

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş. Ocak-Eylül 2017 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre sıvı ham demir üretimini yüzde 14,1, sıvı çelik üretimini yüzde 12, net hadde mamulü üretimini ise yüzde 31,4 oranında artırdığını bildirdi.


KARDEMİR A.Ş. yılın ilk 9 aylık üretim ve satış kapasite artış verilerini açıklayarak, şirketin sıvı ham demir üretimin1 milyon 446 bin tondan 1 milyon 649 bin tona ulaşırken, sıvı çelik üretimi ise 1 milyon 615 bin tondan 1 milyon 809 bin tona çıktı.


Açıklamada, “Yılın ilk 9 aylık döneminde nihai ürünlerde de önemli oranlarda artış kaydedilmiştir. Kontinü Haddehanede nervürlü inşaat çeliği üretimi yüzde 10,4’lük artışla 435 bin tondan 480 bin tona çıkarken, Ray-Profil Haddehanesinde Ray, Profil, Köşebent ve Maden Direği toplam üretimleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk artışla 273 bin tondan 301 bin tona ulaşmıştır. Geçtiğimiz yıl deneme üretimlerine başlanılan Çubuk Kangal Haddehanesinde ise bu yılın ilk 9 aylık döneminde 179 bin ton çubuk ve kangal üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu sonuçlarla, şirketimizin yılın ilk 9 ayındaki net hadde mamulü üretimi yüzde 31,4 oranındaki artışla 730 bin tondan 959 bin tona yükselmiştir. Şirketimiz, artan üretimler doğrultusunda satışlarında da önemli oranda artışlar kaydetmiştir. Yılın ilk 9 aylık döneminde esas ürün satışlarımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21’lik artış göstererek 1 milyon 439 bin tondan 1 milyon 745 bin tona ulaşmıştır. Ocak-Eylül döneminde yakalanan performansın yılın kalan son çeyreğinde de sürdürülerek, 2017 yılının planlandığı şekilde 2 milyon 450 bin ton sıvı çelik üretimi ile kapatılması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.