GENEL - 16 Şubat 2018 Cuma 16:18

Mahalleli gönüllü askerlik için başvuru yaptı

A
A
A
Mahalleli gönüllü askerlik için başvuru yaptı

Karabük’te bir grup mahalle halkı Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Karabük’te bir grup mahalle halkı Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de YPG ve PKK başta olmak üzere terör unsurlarını bitirmek amacıyla gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı Harekatı’na bir destek de Karabük’te mahalle halkından geldi. Cuma namazı sonrası toplanan Bayır mahalle halkı harekata destek için Askerlik Şubesinin önüne gelerek gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.


Mahalle muhtarlarının da destek verdiği yürüyüşte ellerinde Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde askerlik şubesine kadar yürüyen vatandaşları burada Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Tekin Nemlioğlu karşıladı.


Albay Nemlioğlu, hassasiyetle, güzel ve onurlu davranış için herkese teşekkür ederek, “ Dilekçelerinizin hepsini işleme alacağız. Dualarınız, Mehmetçiğimizle, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ordumuzla olsun” dedi.


Ardından İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar askere gitmek üzere imzaladıkları dilekçelerini Albay Tekin Nemlioğlu’na teslim etti.


Askerlik için başvuruya üzerinde askeri üniforma ile gelen mahalle esnaflarından Musa Başdemir, “Herkes el ele gönül gönüle verdik. Ben herkesten daha fazla hazırım gördüğünüz gibi. Bizi çağırdıkları zaman geriye dönmeden ileriye gidiyoruz. Vatan millet için şehit ve gazi olmaya hazırız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.