YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 19:24

SAFRNABOLU BELEDİYESİNDEN FİDAN DİKİMİ

A
A
A
SAFRNABOLU BELEDİYESİNDEN FİDAN DİKİMİ

2011 yılın son fidan dikimini Safranbolu Belediyesi personelleri gerçekleştirdi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yeni yıl için ağaç kesme geleneğine tepki göstermek amacıyla yılın son gününde hatıra ormanı oluşturduklarını kaydetti.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un öncülüğünde gerçekleştirilen fidan dikme programına Ak Parti Safranbolu İlçe Teşkilatı, Kar-Gaz Yöneticileri, Safranbolu Belediyesi çalışanları, İlçe müftülüğü, Safranbolu Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ve basın mensupları katıldı. Safranbolu Belediyesi Park Bahçeler birimince Kireç kuyusu mevkiinde yapılan peyzaj çalışmalarıyla, ana yol çevresinde düzenlenen alana 150 adet fidan dikildi. Fidan dikme töreninde gazetecilere açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yeni yılda ağaç kesilmesinin karşısında olduklarını ve bu geleneği protesto etmek amacıyla bu hatıra ormanının oluşturulduğunu söyledi.
Başkan Aksoy, yılbaşlarından dünyada yerleşmiş ve olan bir geceliğe ev dekoru olarak kesilen çam ağaçlarının kesildiğine dikkat çekerek, " 11-12 yıl boyunca yetişen ve daha 200-300 yıl geleceğe yetiştirilmesi mümkün olan bir ağacın bir gecelik dekor malzemesi olarak kullanılmasına karşıyız. Bu geleneği protesto etmek ve vazgeçirmek için insanları, Safranbolu Belediyesi olarak bir düşünceyi paylaşmak istedik. Ağacı kesmeyi değil dikmeyi uygun gördük" dedi.
Yapılan dikimin ardından program sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir