GENEL - 20 Nisan 2019 Cumartesi 19:02

Alkışla Derneği ve Ova köyleri muhtarları milletvekilleriyle bir araya geldi

A
A
A
Alkışla Derneği ve Ova köyleri muhtarları milletvekilleriyle bir araya geldi

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Akkışla köyü ve Ova köylerinin muhtarları Akkışla Uluyayla Dernek Başkanı Durmuş Eren’in organizasyonu mileltvekilleri, belediye başkanları ve İl Genel Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Akkışla köyü ve Ova köylerinin muhtarları Akkışla Uluyayla Dernek Başkanı Durmuş Eren’in organizasyonu mileltvekilleri, belediye başkanları ve İl Genel Meclis üyeleri ile bir araya geldi.


Akkışla Uluyayla Derneği’nin öncülüğünde Safranbolu Çevrikköprü’de, köy muhtarları ve dernek yöneticileri, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, CHP Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Genel Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.


Birlik ve beraberliğin sergilendiği yemekte konuşan Uluyayla Akkışla Dernek Başkanı Durmuş Eren, kendileri her ne kadar İstanbul’da yaşasalarda, doğup büyüdükleri toprakları unutmadıklarını söyleyerek, “ Bayramda seyranda hep köylerimize geliyoruz. Bizim köyümüz Ovacuma’dan Eflani’ye kadar bağlı yerlere Ova köyler diyoruz. Ovacuma’dan Eflani’ye bağlayan bir grup yolumuz var. Bunun bir kısmı asfalt oldu, bir kısmının asfalt olmasını sizlerden talep ediyoruz. Aynı zamanda gerçekten eşlerimizi çocuklarımızı köylerimize getirirken sıkıntı yaşıyoruz. İstanbul’da AK Parti’nin yaptığı hizmetleri görüyoruz. Otobanlar, yollar yaptı ama gerçekten Ova bölgesinin köylerinde çakıl vaziyetinde. Bu köyleri en kısa zamanda yapacağınızdan eminiz, en kısa zamanda bu yolların asfalt yapılmasını talep istiyoruz” diye köy muhtarlarının taleplerini iletti.


AK Parti Milletvekilleri ile birlikte Karabük için birlikte çalıştıklarını ifade eden CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, “ Bu yolların hakikaten biraz genişletilip asfaltlanması gerekiyor. Safranbolu ile Eflani’yi birleştiren bir anayolumuz var. Bir de Ovacuma’dan geçen yol var. Dağlardan geçen bir yol, gayet güzel bir doğa var. Hatta turizm açısından da faydalı olur. İnşallah bu konuda katkıları olacaktır. Vekil arkadaşlarımızla gayret edeceğiz” dedi.


AK Parti Milletvekili Niyazi Güneş ise, güzel bir çalışma ile Dernek başkanı Durmuş Eren’in katkılarıyla iktidar ve muhalefet ile bir arada olduklarını ifade etti.


Güneş, “ Dernek Başkanımız hepimizi bir çatı altına getirdi. Güzel bir başarı ve bir aradayız. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Bu toprakların çocuklarıyız. Hizmeti bu topraklara yapacağız. İşimiz bu, gayretimiz bu. Halkımız bu görevi bize tebliğ etti. Ayrımsız, bütünleştirici bir anlayışla memleketimize hizmet etmek, katkı vermek şüphesiz bunun sonucunda ve sonunda talebimiz Karabükümüzün “Allah razı olsun” demesidir. Eksiklerimizi noksanlarımızı biliyoruz. Yapılacak hizmetleri de biliyoruz. Burada sözü edilen Eflani’mizin, Ovacuma’mızın neleri beklediğini bizden neleri arzu ettiklerini biliyoruz. Köy yolarımızın durumunu, ihtiyaç duyulan suyu olmayan köylerimiz varsa önümüzdeki dönemde görevimiz budur. Geleceğiz, göreceğiz, gezeceğiz. Sandıktan çıkan arkadaşlarımız halkımızın verdiği emaneti iyi değerlendirmeliler. Bundan sonra yapacağımız iş önümüze bakmak ve hizmete koyulmaktır diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.


Milletvekili Cumhur Ünal ise, “İnsanların bir araya gelerek, konuşarak daha güzel karar verebileceklerini, birbirlerini anlayabileceklerini bu tür toplantılarla sıcaklık bulacaklarını konuştuk değerlendirdik. Bizler de seçilen milletvekilleri olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları aynısı ile ya da daha üstü ile elimizden geldiği kadarı ile il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla olan bağları daha sıkı bir şekilde kuvvetlendirerek, bizlere sorunların akışlarını sağlayacaklardır. Bizlerde milletvekilleri olarak siyasi partilerin temsilcileri olarak, hizmetin genelden yerele inmesi ile alakalı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugüne kadar yapılan hizmet vardır. Yapılan da yapılmayanda bellidir. Gelinen nokta da bellidir. Daha önceki zamanlarda da Ova köylerinden Eflani’ye giden yolumuzdan senelerce gelip geçmişimdir. O bölgede yapılan bazı çalışmalarda var, onları da gördük. Bu çalışmaların daha geliştirerek oradaki köylerin dışa açılımını, ilçelere açılımını ya da birbirleri ile bağlantılarını daha iyi güçlendirmek için daha kaliteli yol su hizmetlerin alınabilmesi için elbette elimizden gelen hayreti göstereceğiz. İnşallah bundan sonra ülkemizde kesintisiz seçim süreçleri ile tüm siyasi partiler ya da iktidarlar hizmetin akışını daha kaliteli sağlayabilmek ve 5 yıllık süreçlerle daha güzel hizmetlerin ortaya konulması adına kararlar alınacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.