GENEL - 01 Ekim 2019 Salı 17:58

KBÜ Orma Fakültesinde oryantasyon programı

A
A
A
KBÜ Orma Fakültesinde oryantasyon programı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Orman Fakültesi tarafından "2019-2020 Akademik Yılı Açılışı ve Oryantasyon Programı" gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Orman Fakültesi tarafından "2019-2020 Akademik Yılı Açılışı ve Oryantasyon Programı" gerçekleştirildi.


Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Açar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Filiz Ersöz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Safranbolu orman İşletme Müdürü Sema Altunay, Karabük Orman İşletme Müdür Yardımcısı Altun Aktaş, Eskipazar Orman İşletme Müdürü Gürol Basri Altunay, DKMP Şube Müdürlüğü Mühendisi İsmail Sevimler, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, Orman Fakültesi öğrencilerinin çok şanslı olduklarını belirtti.


Karabük’ün, Türkiye’nin orman bakımından yüz ölçümü olarak birinci sıradaki yer aldığını ifade eden Açar, "Karabük’ün yüzde 71 oranı ormanlarla kaplı. Burada Orman Fakültesi bu yönde bir önem arz ediyor. Biz 2020 yılı için Karabük Üniversitesi olarak dünya üniversite sıralaması içerisinde ilk bine girdik. Bu 12 yaşındaki üniversite için çok dikkate değer bir başarı, bunda herkesin emeği var. Biz gerçekten minnet duyuyoruz ve minnettarız. Türkiye’nin en fazla ormanına, biyolojik çeşitliliğine sahip olan bir yerde uluslararası düzeyde orman fakültesi olması çok önemli" dedi.


Orman Fakültesinin 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Dersini veren Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı ise mesleki deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Beyazlı, işini severek yaptığını belirterek, öğrencilere kariyer hayatları için yol gösterici tavsiyelerde bulundu.


Karabük’ün orman bakımından çok önemli olduğuna değinen Beyazlı, "Sadece alansal olarak ilin yüzde 71’i değil taşıdığı ağaç türleri ve lokal iklim farklarıyla da Yenice ayrı bir dünyadır. Yenice’nin kendi içinde bile lokal yetişme muhitleri var. Kızılçamımız var, karaçamımız var. Yani hiç beklenmedik türlerde var burada" diye konuştu.


Programda konuşma yapan Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, Orman İşletme Müdürlüğünün yıllık program ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Coşgun, Orman Fakültesinin tanıtımı ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Orman Fakültesinin değişim ve gelişim süreçlerine değinen Coşgun, "Orman Fakülteleri, dünya ormancılığındaki değişim ve gelişimleri değerlendirip bu süreçlerinde rol alarak, ülkemiz ve bölgemiz ormancılığının değişim ve gelişimine katkı vermeli. Bu değişim ve gelişimlere uyum sağlayabilecek mühendislik etik ilkeleri ve bilimsel çalışma ahlakına sahip mühendisler yetiştirmelidir" dedi.


Program Orman Fakültesi öğrencilerinin sordukları sorulara verilen cevaplarla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.