ASAYİŞ - 04 Haziran 2020 Perşembe 18:46

Karşıdan gelen araca çarpmamak için yoldan çıkıp ağaca çarptı : 3 yaralı

A
A
A
Karşıdan gelen araca çarpmamak için yoldan çıkıp ağaca çarptı : 3 yaralı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde karşısındaki otomobile çarpmamak için manevra yaparak yoldan çıkan otomobilin ağaca çarpması sonucu 1’i çocuk 3 kişi yaralandı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde karşısındaki otomobile çarpmamak için manevra yaparak yoldan çıkan otomobilin ağaca çarpması sonucu 1’i çocuk 3 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre kaza, ilçeye bağlı Yazıköy köyü’nde meydana geldi. Vural M. (40) yönetimindeki 78 BC 940 plakalı otomobil, karşıdan gelen araca çarpmamak için manevra yaptığı sırada kontrolü kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak ağaca çarptı. Kazada sürücü ile birlikte yanında bulunan Tunahan (8) ve Sevgi M. (36) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.


Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.