MAGAZİN - 30 Kasım 2020 Pazartesi 12:44

Hollywood’un gözü Türk oyuncularda

A
A
A
Hollywood’un gözü Türk oyuncularda

Hollywood’ta birçok dünyaca ünlü filmde rol alan Birol Tarkan Yıldız, Mel Gibson ile Every Other Weekend filminde başrol oynayacak.

Hollywood’ta birçok dünyaca ünlü filmde rol alan Birol Tarkan Yıldız, Mel Gibson ile Every Other Weekend filminde başrol oynayacak.


Daha önce James Bond serisinden Quantum of Solace’de Daniel Craig, 47 Ronin filminde Keanu Reeves, The Tourist filminde Angelina Jolie ve Johnny Depp, Killer Elite filminde Jason Statham gibi isimlerle çalışan Yıldız, Every Other Weekend filminde Mel Gibson’un düşmanı olarak başrol oynayacak.


Kardemir Karabükspor’da teknik direktörlüğe başlayan arkadaşı Metin Karagülle’ye destek için Karabük’e gelen Birol Tarkan Yıldız, yurt dışında yaşasa da Türkiye’nin her yerini çok sevdiğini ve sürekli Türkiye’ye gelip gittiğini söyledi.


Karatede 14 kez İsviçre şampiyonluğu, 2 kez Japonya şampiyonluğu, birer kez Almanya ve Avrupa şampiyonluğunun yanında bir de dünya şampiyonluğu bulunan Yıldız, bir Türk oyuncu olarak Hollywood’ta büyük yıldızlarla oynamanın harika bir duygu olduğunu ifade etti.


Yıldız, “Biz yurt dışında büyüdüğümüz için bir Türk olarak böyle işler yapmak çok enerji veriyor. Ülkemizi sanatla ve sporla tanıtabilmek gibi bir amacımız var. O şans elime geçti ve değerlendirebildim. Daha doğrusu değerlendirebiliyorum. Tabi ki çok fazla çalışıyorum. Çok mutluyum. Ülkemi ve vatandaşlarımızı böyle mutlu edebiliyorsam ne mutlu bana” dedi.


Hollywood’un ve dünya çapındaki dijital platformların Türkiye’ye ve Türk oyunculara artık daha fazla yer verdiğini belirten Yıldız, “Hollywood’ta ve yurt dışında Türk film sektörü çok konuşuluyor ama tanıtımı yanlış yapılıyor. Daha doğrusu yurt dışına doğru çok az yapılıyor. Aslında buradaki oyuncularla ilgileniyorlar. Çünkü Türkiye’de inanılmaz yetenekli arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız henüz değerlendirilemedi. O adımları daha atamadılar. İnşallah bundan sonra bu adımlar daha kolay atılabilir. O yüzden benim yapacağım iş çok önemli. Elimden geleni de yapacağım” iadelerini kullandı.



“Türkiye’yi ve Türk polislerimizi daha iyi tanıtabilecek bir projem dijital platformda olacak”


Mel Gibson ile başrol oynayacağı Every Other Weekend filminin Paris’te çekileceğini dile getiren Yıldız, “Mart ayında çekimleri başlayacak. Çok güzel ve büyük bir proje. Yüksek bütçeli bir proje. Mel Gibson’un düşmanı olarak başrol oynayacağım. İnanılmaz mutluyum. Hazırlıklar başladı. Ayrıca Türkiye’de de yakın zamanda bir projeye başlayacağım. Paris’e git gel yapacağım. Mayıs ayında ise çok önemli bir projem var. Kendi projem ve dijital platforma satıldı. Alman yapımı olan proje hem Berlin hem de İstanbul’da çekilecek. Türkiye’yi ve Türk polislerimizi daha iyi tanıtabilecek bir proje. O da çok yüksek bütçeli. Alman ve Türk oyuncular bir araya gelip dünyaya tanıtılacak. Çok önemli bir dizi” şeklinde konuştu.


Filmin Fransa’da çekilecek olmasının pandemi açısından bir sıkıntı oluşturmayacağını ifade eden Yıldız, “Pandemi ilk başta film sektörünü etkiledi ama oradakiler uluslararası o kadar iyi çalışıyorlar ki her şey kontrol altında gidiyor. Çok iyi önlemler alıyorlar. Sürekli test yapılıyor. Sete maskesiz girilmiyor. Görevi olmayan kimse giremiyor. Çevrede doktorlar oluyor. İnşallah pandemi bir an önce biter de insanlar normal hayata geri dönüş yapabilirler. Benim umudum bu yönde. Hür ve sağlıklı yaşayalım. En önemlisi o” dedi.


Son olarak Safranbolu’nun film ve diziler için doğal film platosu gibi değerlendirilebileceğini belirten Hollywood oyuncusu sözlerini şu şekilde sonlandırdı:


“Geçen hafta geldim ve Safranbolu’yu ilk defa gezdim. İnanılmaz güzel bir yer. Duymuştum ama bu kadarını beklemiyordum. Karabük’te epey gelişmiş ve güzel olmuş. İnşallah destekleyebilirim buraları”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman halk ekmekte yeni dönem Adıyaman Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ilk aşamada pide ve somun ekmekle başlayan üretim serüveni, farklı beslenme tercihlerine yanıt veren çavdar, tam tahıl, mısır ve diyet ekmek çeşitleri geniş bir ürün yelpazesine dönüştü. Adıyaman Belediyesi Halk Ekmek Tesisleri’nde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hem üretim kapasitesi hem de ürün çeşitliliği kısa sürede önemli ölçüde artırıldı. İlk etapta pide ve somun ekmek üretimiyle hizmet vermeye başlayan tesislerde, bugün farklı beslenme ihtiyaçlarına hitap eden yeni ekmek çeşitleri de raflardaki yerini aldı. Deneme üretimleri gerçekleştirilen çavdar, tam tahıl ve mısır ekmekleri vatandaşlardan olumlu geri dönüş alırken, diyet ekmek çeşitleri de seri üretime geçirilerek satışa sunuldu. Böylece Halk Ekmek, yalnızca uygun fiyatlı temel ekmek üretimi yapan bir tesis olmanın ötesine geçerek farklı damak tatlarına ve beslenme tercihlerine cevap veren bir yapıya kavuştu. Ekmek çeşitlerinin yanı sıra tatlı ve tuzlu kuru pasta ürünleri de Halk Ekmek büfelerinde satışa sunulmaya devam ediyor. Ayrıca özellikle öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak simit ve poğaça çeşitleri de üretim listesine eklenerek seri üretime alındı. Vatandaşların ürünlere daha kolay ulaşabilmesi amacıyla halk ekmek büfelerinin çalışma saatleri de yeniden düzenlendi. Buna göre büfeler sabah 07.30’da açılarak 12.00’ye kadar hizmet verecek. Öğleden sonra ise 14.30’da yeniden açılacak büfeler, akşam 18.30’a kadar satış yapmayı sürdürecek. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Halk Ekmek Tesisleri’nin halkın talepleri doğrultusunda güçlenerek büyüdüğünü söyledi. Tutdere, "Halk Ekmek Tesislerimizde başlangıçta sınırlı olan ürün çeşitliliğimizi, hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda kısa sürede genişlettik. Diyet ekmekten tam tahıllı ürünlere, simit ve poğaçadan kuru pasta çeşitlerine kadar birçok ürünü uygun fiyatlarla halkımıza sunuyoruz. Amacımız hem kaliteli hem de ekonomik ürünleri hemşehrilerimizi için erişilebilir kılmak. Çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz" dedi. 18 noktada hizmet veren halk ekmek satış büfeleri; Altınşehir, Yeni Sanayi, Karapınar, Yeni Mahalle, Malatya Yolu, Yunus Emre, Örenli TOKİ, Mezarlık, Mezarlık, Musalla Mah., Eski Kahta Cad., Mimar Sinan, Bozbey Mah., Kayalık, Siteler Mah. ve İndere TOKİ’de vatandaşlarla buluşuyor. Halk Ekmek büfelerinde 210 gram beyaz ekmek 12 TL’den, 210 gram tam buğday, kepek, mısır, çavdar ve tam tahıllı ekmek çeşitleri 15 TL’den, 300 gram kuru pasta ise 60 TL’den satışa sunuluyor.
Gaziantep Tahmazoğlu, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutladı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu anlamlı günün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için mutluluğun, huzurun ve başarının başlangıcı olması temennisinde bulundu. Ulusal egemenliğin 106. yılında çocuklara daha güzel yarınlar bırakmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk yoktur. Çocuklarımız güldüğü ve mutlu olduğu zaman biz de güleriz; bütün bir şehir güler. Biz projelerimizle çalışmalarımızla çocuklarımızı mutlu edecek, işlere imza atmaya çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milleti, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir’ demiştir. Bugün bizlere düşen görev de teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Hepimiz biliyoruz ki medeniyet yarışının bir sonu yoktur. Bizler ulaşabildiğimiz en son noktada bayrağı sevgili çocuklarımıza emanet edeceğiz. Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluş yılını kutluyorum " dedi.
İstanbul Seyahat sayısı 2025 yılında 67 milyon 851 bin oldu Seyahat sayısı 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,5 artarak 67 milyon 851 bin olarak gerçekleşti. Bu yıl, yurt içindeki seyahatlerde yapılan toplam seyahat harcamaları geçen yıla göre yüzde 32,4 artarak 555 milyar 68 milyon 767 bin TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı dördüncü çeyrek Hanehalkı Yurt İçi Turizm verilerini açıkladı. Seyahat sayısı 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,5 artarak 67 milyon 851 bin olarak gerçekleşti. Bu yılda seyahate çıkanların yaptıkları toplam geceleme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,6 azalarak 476 milyon 307 bin olarak gerçekleşti. Ortalama geceleme sayısı 7 gece oldu. Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan dördüncü çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 9 milyon 264 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,9 azalarak 11 milyon 23 bin seyahat olarak gerçekleşti. Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 60 milyon 957 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 5,5 gece oldu. Seyahate çıkanlar 2025 yılında 555 milyar 68 milyon 767 bin TL harcadı Bu yıl, yurt içindeki seyahatlerde yapılan toplam seyahat harcamaları geçen yıla göre yüzde 32,4 artarak 555 milyar 68 milyon 767 bin TL oldu. Bu harcamaların yüzde 87,1’ini 483 milyar 696 milyon 988 bin TL ile kişisel harcamalar, yüzde 12,9’unu ise 71 milyar 371 milyon 779 bin TL ile paket tur harcamaları oluşturdu. Seyahat başına ortalama harcama ise 8 181 TL oldu. Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2025 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 29,6 artarak 85 milyar 594 milyon 583 bin TL olarak gerçekleşti. Bu harcamaların yüzde 92,5’ini 79 milyar 134 milyon 51 bin TL ile kişisel harcamalar, yüzde 7,5’ini ise 6 milyar 460 milyon 532 bin TL ile paket tur harcamaları oluşturdu. Seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 7 765 TL oldu. Yıllık olarak harcama türlerinin seyahat harcamaları içinde dağılım oranları incelendiğinde en fazla paya yüzde 30,3 ile yeme ve içme harcamaları, yüzde 23,1 ile ulaştırma harcamaları ve yüzde 18,7 ile konaklama harcamaları sahip oldu. Bu harcama türlerinin geçen yıla göre değişim oranları incelendiğinde yeme ve içme harcamalarında yüzde 26,4, ulaştırma harcamalarında yüzde 25,6 ve konaklama harcamalarında ise yüzde 48,2’lik artış görüldü. Bu çeyrekte, harcama türlerinin toplam seyahat harcamaları içinde dağılım oranları incelendiğinde ise en fazla paya yüzde 32,1 ile yeme ve içme harcamaları, yüzde 26,8 ile ulaştırma harcamaları ve yüzde 13,3 ile konaklama harcamaları sahip oldu. Bu harcama türlerinin geçen yılın aynı dönemine göre değişim oranları incelendiğinde ise yeme ve içme harcamalarında yüzde 23,2, ulaştırma harcamalarında yüzde 25 ve konaklama harcamalarında ise yüzde 43,1’lik artış görüldü. Bu yılda yakınları ziyaret amacı ile yapılan seyahatler yüzde 57,7 ile ilk sırada yer aldı Yıllık olarak seyahate çıkış amaçlarında ikinci sırada yüzde 34,4 ile "gezi, eğlence, tatil", üçüncü sırada ise yüzde 3,5 ile "sağlık" amacıyla yapılan seyahatler yer aldı. Seyahate çıkış amaçları çeyreklik olarak incelendiğinde ise yüzde 61,8 ile "yakınları ziyaret’ birinci sırada yer alırken, ikinci sırada yüzde 26 ile "gezi, eğlence, tatil", üçüncü sırada ise yüzde 4,9 ile "sağlık" amacıyla yapılan seyahatler yer aldı. Seyahate çıkanlar en çok arkadaş veya akraba evinde kaldı Konaklama türleri yıllık olarak değerlendirildiğinde, seyahate çıkanlar 313 milyon 72 bin geceleme sayısı ile en çok "arkadaş veya akraba evinde" kaldı. İkinci sırada 81 milyon 86 bin geceleme ile "kendi evi" yer alırken, "otel" 47 milyon 236 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı. Bu çeyrekte, seyahate çıkanlar 44 milyon 285 bin geceleme sayısı ile en çok "arkadaş veya akraba evinde" kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 6 milyon 856 bin geceleme ile "kendi evi" yer alırken, "otel" 6 milyon 185 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı.