EĞİTİM - 09 Ocak 2021 Cumartesi 13:10

İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş asaleten atandı

A
A
A
İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş asaleten atandı

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten Nevzat Akbaş 3 kararname sonucu asaleten atandı.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten Nevzat Akbaş 3 kararname sonucu asaleten atandı.


Daha önce İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı olarak da görev yapan Nevzat Akbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı üçlü kararnamenin Resmi Gazete ’de yayınlanması ile vekaleten yürüttüğü Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne asaleten atandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun CANiK’ten genç Türk robot tasarımcılarına dünya şampiyonasında destek Türk Savunma sanayisinin önde gelen üreticilerinden CANiK, ABD’de gerçekleştirilen, 53 ülke ve 420 takımın katıldığı VEX Robotik Dünya Şampiyonası’nda gençlerin heyecanına ortak oldu. Türkiye’den katılan 3 okul arasından 1 okulun ulaşım ve kıyafet sponsorluğunu üstlenen CANiK, geleceğin robot tasarımcılarına destek verdi. Dünyanın önde gelen robotik tasarım yarışmalarından biri olan, global savunma sanayi devlerinden Northrop Grumman başta olmak üzere Tesla, Amazon, America’s Navy ve Eaton gibi büyük kurumların sponsor olarak yer aldığı VEX Robotik Dünya Şampiyonası, bu yıl 25 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında Dallas’ta Kay Bailey Hutchison Convention Center’da düzenlendi. Guinness rekorlar kitabında dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan VEX Robotics Dünya Şampiyonası’na 53 ülke ve 420 takım katıldı. Şampiyonada, Türkiye’den katılan 3 okuldan biri olan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı’nın sponsorluğunu ise CANiK üstlendi. Son derece heyecanlı geçen turnuvada öğrenciler, hazırladıkları projelerini jüri karşısında sergiledi. "Geleceğin dahilerine destek vermeye devam edeceğiz" CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Didem Aral konuyla ilgili olarak, "CANiK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi olarak, BM Global Compact’in Sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda bir dizi projeyi hayata geçirdik ve bu çok değerli yola adım attık. Bu çerçevede, dünya ekonomisinin ve geleceğin merkezinde yer alan robotik alanında, ülkemiz öğrencileri yurt dışında büyük başarılar elde ediyor. Öğrencilerimizin bu alandaki yetenekleri, başarıları ve azimleri, ülkemizin aydınlık geleceği adına hepimize cesaret ve umut veriyor. SYS Grup Şirketleri içerisinde yer alan İstanbul merkezli UNIROBOTİCS şirketimizde de mekatronik alanında birçok mühendis çalışmaktadır. Bu yüzden de Türkiye’deki bu alanda faaliyet gösteren kurumlarımızı, kulüplerimizi ve bireylerimizi desteklemek Grubumuzun stratejisi içerisinde yer almaktadır. CANiK olarak, dünyanın en başarılı okullarının yarıştığı bu prestijli organizasyonda teknoloji ve yeniliklerin global temsilcisi olarak yer almak ve çocuklarımızın heyecanına tanık olmak bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Bugüne kadar birçok ödül kazanan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı’nı başarılarından dolayı içtenlikle kutlarım. CANiK olarak, gençlerimizin başarılarına destek olmaya ve onları teşvik etmeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz" dedi.
Kastamonu Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler Kastamonu’da düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılan vatandaşlar, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Sporun ve sağlıklı yaşam bilincinin arttırılması amacıyla, 81 ilde eş zamanlı olarak 11.’si düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’na, Kastamonu’da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde, Kastamonu’da düzenlenen tura, 250’dan fazla vatandaş katıldı. İl merkezindeki Kışla Parkı’nda toplanan bisikletliler, Sinanbey Kavağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’na vardı. Meydanda turun sonlanmasının ardından vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. "Amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı" Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı Mesut Şeker, “Biz Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadele için her türlü etkinliği yapıyoruz. 2011 yılından bu tarafa da bisiklet turlarını, sağlıklı bir yaşam için, farkındalık için gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 11’incisini gerçekleştirdik. Kastamonu’da güzel bir etkinlik oldu. Buradaki amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı. 250’den fazla katılımcı oldu. İnşallah amacına ulaşmıştır. Katılımcılarla Kışla Parkı’nda başladık, Sinanbey Kavşağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’nda turumuzu bitirdik. Bir yarış değil, amacımız bisiklet kullanarak vatandaşlara bağımlıkla mücadele kapsamında yapılan etkinlikleri gösterebilmekti” dedi.