YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:17

KBÜ, "ALTIN KEPENK KISA FİLM YARIŞMASI"NDA ÜÇÜNCÜLÜK ELDE ETTİ

A
A
A
KBÜ, "ALTIN KEPENK KISA FİLM YARIŞMASI"NDA ÜÇÜNCÜLÜK ELDE ETTİ

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo-TV Programcılığı öğretim görevlisi Süleyman Civliz, "Karton Adam" isimli belgesel filmleri ile " 2. Altın Kepenk Kısa Film Yarışması"nda üçüncülük elde ettiklerini söyledi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo-TV Programcılığı öğretim görevlisi Süleyman Civliz, İstanbul Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ortaklaşa organize ettiği ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen yarışmada, 179 film içinden üçüncülük elde ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. KBÜ öğretim görevlisi Süleyman Civliz, derece aldıkları ’Karton Adam’ isimli belgeseli, Eskişehir’de çektiklerini belirterek, "Orada görüntülediğimiz ve çöplerden karton toplayarak geçimini sağlayan bir adamın hikayesini ele aldık belgeselimizde. Belgesel film, jüri üyeleri ve ünlü Yönetmen Osman Sınav’ın özel takdirlerini topladı. Film çok ince işlenmiş bir öykü ve çok büyük bir umut taşıyor. Filmler umut aşılamak için yapılır ve bu filmde umudu çok belirgin bir şekilde görüyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.