YEREL HABERLER - 18 Kasım 2014 Salı 16:14

Ted Kolejinde 6. Geleneksel Üniversite Tanıtım Günleri Gerçekleştirildi.

A
A
A
Ted Kolejinde 6. Geleneksel Üniversite Tanıtım Günleri  Gerçekleştirildi.

TED Karabük Koleji tarafından 6. Geleneksel Üniversite tanıtım günleri gerçekleştirildi.
TED Kolejinde bu yıl 6.’sı düzenlenen ’Mesleki Eğitim Günleri’ kapsamında TED Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Okan Üniversitesi birer stant kurarak üniversitelerini kolej öğrencilerine tanıtlar.
TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, her yıl düzenledikleri meslek eğitim günleri kapsamında üniversiteleri okullarına davet ettiklerini belirterek, “ Öğrencilerimiz için bu tanıtım faaliyetleri çok faydalı oluyor. Üniversitelerin okulumuza gelerek stant açması çok iyi oluyor. Öğrencilerimiz sorular sorarak üniversiteler hakkında bilgi ediniyorlar. Her yıl okulumuzu ziyaret eden üniversite sayıları her geçen gün artıyor. Bugün 7 üniversitemiz gelerek stant kurdu. Bizler sadece kolej öğrencilerine yönelik değil, Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile kentteki diğer okulların öğrencilerini de okulumuza davet ediyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2 yıl akredite oldu. ETÜ, yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirildiği Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 2 yıl süre ile akredite olma başarısı gösterdi. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akreditasyon belgesini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı. Programın ardından değerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, ETÜ’nün ilk kez akredite olduğuna dikkat çekerek: “Kalite süreçleri bizim için son derece önemli. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında gerekli şartları yerine getirerek YÖKAK’a başvurumuzu yaptık ve 2 yıl süreyle akredite olduk. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 5 yıllık tam akreditasyon belgesini almak. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen başta kalite kurulumuz olmak üzere tüm personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.