YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 08:43

SAFRANBOLU BELEDİYESİ`NDEN TANITIM ÇALIŞMALARI

A
A
A
SAFRANBOLU BELEDİYESİ`NDEN TANITIM ÇALIŞMALARI

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "İstanbul`un en gözde noktalarında dev afişlerle ilçemizi tanıtıyoruz`` dedi.
Başkan Aksoy, yaptığı açıklamada, ilk olarak İstanbul`un en hareketli noktalarından birisi olan Bağdat Caddesi`ndeki panolarda Safranbolu`nun tanıtılmaya başlandığını ve diğer yerlerde devam ederek büyük bir projeye imza atacaklarını söyledi.
Bu konuda bir reklam ajansıyla ortak çalıştıklarını anlatan Aksoy, "Bağdat caddesinden sonra Bebek`te Ulus`ta ve son olarak Karaköy`de reklamlarımız yapılmaya devam edecek. Bu çalışmayla İstanbulluların gündemine Safranbolu`yu tekrar getirmek istiyorum. Safranbolu gerçekten İstanbul`dan günübirlik gelinebilecek uzaklıkta. Buraya gelen insanların da mutlaka Safranbolu`ya geldiklerinde 2-3 gün konaklamayı arzu edecekleri ve bu potansiyele sahip bir şehir. İstanbul Türkiye`nin ekonomisinin 6`da birinin döndüğü bir şehir, yine nüfusumuzun da en az 5`te birinin ilişkili olduğu, gidip geldiği ya da yaşadığı bir şehir`` dedi. Başkan Aksoy ayrıca, İstanbul`un merkezlerinde Safranbolu`nun resimlerinin boy göstermesi ve insanların Safranbolu`ya davet edilmesinin oldukça önemli olduğunu düşündüğünü de belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Yaptığımız çalışma da Safranbolu turizmine, esnafına, otelcisine, lokantacısına, hediyelik eşyacısına büyük bir potansiyel sağlayacağını düşünüyorum. Amacımız turizmde bir milyon rakamını yakalamak. Bu bir milyon rakamını yakalamak adına öncelikle tanıtım faaliyetlerimizin ardından da turizmimizi, yatırımlarımızı buna göre organize etmek gerektiğimizi düşünüyorum. Safranbolu günden güne değişiyor. Günden güne gelişiyor. İşte bu gelişmelerden birisi de İstanbul`daki tanıtımlar. Bu tanımlar inşallah şehrimizi tüm Türkiye de olduğu gibi turizmde de önemli bir noktaya getirmeyle birlikte önemli bir adım.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre’nin U15’leri Manisa’yı Kütahya’da temsil edecek Yunusemre Belediyespor U15 Futbol Takımı, 14-17 Mayıs tarihlerinde Kütahya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları’nda Manisa’yı temsil edecek. U15 Futbol İl Birinciliği’nde şampiyon olarak adını Türkiye Şampiyonası’na yazdıran Yunusemre Belediyespor, Manisa’yı Kütahya Grup Merkezi’nde temsil edecek. Mavi-beyazlılar, 14 - 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek müsabakalarda Denizli, Yalova, Sakarya, Uşak ve Eskişehir temsilcileriyle karşı karşıya gelecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yunusemre Belediyespor U15 Futbol Takımı Antrenörü Mehmet Akif Kengel, şampiyonada en iyi şekilde mücadele edeceklerini söyledi. Hedefe disiplinli çalışmayla ulaştıklarının altını çizen Kengel, "Sezon başında belirlediğimiz hedeflerden biri de Türkiye Şampiyonası’na katılmaktı. Bu hedefe ulaştığımız için gururluyuz. Kütahya’da şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Kapasitelerinin maksimumunu vermeye çalışan oyuncularımızı kutluyorum. Şampiyonaya buruk bir sevinçle gidiyoruz. Yarı final maçında talihsiz bir kaza geçirerek başını beton duvara çarpan ve akabinde ameliyat olan futbolcumuz Emirhan Tecim’i şampiyonaya götüremeyeceğiz. Emirhan şampiyonluğumuza büyük katkılar yapan, çok yetenekli, geleceği parlak bir oyuncumuz. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve aramıza döner" dedi.